Berba: A legutóbbi idõszak már történelem

Dimitar Berbatov szerint az utolsó szezon gólkirályi címe beíródik a törénelembe, ahogy várja a 2011/12-es szezont.


A bolgár boldogan harcol helyéért még úgy is, hogy tudja, az Old Trafford akadémiájából nagy tehetségek tornyosulnak.

Egy, a PA Sportnak adott interjúban vonakodott attól, hogy elõzõ szezonjáról kérdezzék: "Nem akarok visszatérni oda. Ami történt, megtörtént - van bármi értelme visszamenni? Most a jövõ felé tekintek. Nagyon boldog voltam, hogy történelmi tettet hajtottunk végre a 19. bajnoki címünkkel. Részese voltam. A csapat legjobb góllövõje voltam. Ez nekem személyesen nagyszerû dolog. Egy kis országból jöttem, de mindig nagyot álmodtam. Nagyon boldog voltam, amikor ezeket a dolgokat meg is tettük."

"Nem vagyok már 21 éves. Sok fiatal és tehetséges játékosunk van, többek között az akadémián is. Láthatod, ha nézel meccseket a televízióban! Egész életemben magamnak próbáltam bizonyítani. Keményen dolgoztam. Esélyt kaptam, megpróbáltam megmutatni mit is tudok. Az elõzõ szezon már a múlt. Gólokat szereztem, ezt kellett tennem. Minden kezdõdik elõlrõl."

Berbatov eltökélt szándéka, hogy továbbra is a Unitednél szerepeljen annak ellenére, hogy jövõjérõl különbözõ spekulációk jelentek meg.

 


"A Manchester United a csúcson van" - mondta. "Hova mehetsz innen? Csak lefelé lehet. Talán a Barcelona, de mást nem látok jelenleg. Ha innen máshova mész, az óriási visszalépés. Minden feljebb és feljebb mentem a karrieremben. Boldog vagyok."

A korábbi Spurs csillag hangsúlyozta, nem változtat a pályán mutatott stílusán - sem a játékában, sem a viselkedésében.

"Nem fogod látni tõlem, hogy a pálya körül kiköpöm a tüdõm" - folytatta. "Van egy mondás Bulgáriában, miszerint a nagyszerû minõség nem igényel nagy erõfeszítéseket."

"Én egy nagyon büszke ember vagyok. Nem szeretem megmutatni a nyilvánosságnak a gyengeségemet. Nem akartam az érzelmeimet sem kimutatni a nyilvánosságnak. Éppen emiatt talán az emberek néha rosszul ítélnek meg engem. De ez rendben van."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!