Túra webchat Tom Cleverleyvel

Ezúttal Tom Cleverley volt az "áldozat". Tõle kérdezhettek a United szurkolók.


Michael Carrick és Rio Ferdinand után ezúttal Tom Cleverleytõl kérdezhettek a rajongók immár New Jerseyben.

A kérdéseket és Tom válaszait olvashatjátok, ahogy itt lenni szokott, az elsõ kérdés került legvégére.

Tom úgy döntött, a "Ki volt eddigi legkeményebb ellenfeled?" kérdést szimpatizálja leginkább, így Tom Chambers manchesteri szurkoló kapja a középpályás aláírásával ellátott mezt.

Utolsó kérdés - Ki lesz idén a legnagyobb kihívó?
Sam Gibson, Addlestone, Egyesült Királyság

Kihívások mindenhonnan jönnek majd. A Liverpool erõsödött, ahogy a City is..a kérdés csak az, tudnak-e következetesek maradni végig. A Chelsea tudja, hogyan kell bajnokságot nyerni és egy új, izgalmas menedzserrel állnak ki - azt hiszem õk a legnagyobb riválisunk.

Ki a kedvenc színésznõd? (korábbi kérdésre válaszolva)

Szeretem Cameron Diazt. Benne mindenbõl van egy kicsi - rengeteg szerepet el tud játszani.Ráadásul vicces és jól is néz ki.

Megnyerni Angliával a világbajnokságot vagy triplázni a Manchester Uniteddel?
Isaac Osei Affainie, Nagy-Britannia

A triplázást mondanám. Határozottan. De nehéz kérdés, a minap olyan kérdést tettek fel nekem, hogy világbajnokság vagy Bajnokok Ligája, akkor az elõbbit választottam, mert a világ bajnokának lenni zseniális lenne. De Bajnokok Ligáját nyerni a Manchester Uniteddel fantasztikus dolog lenne.

Próbálom utánozni Danny Welbeck játékát, néhány barátom szerint olyan vagyok, mint õ. Mik a legjobbjai a játékának és hogyan alkalmazhatnám?
Augusta Memuduaghan, Írország

Welbsben minden megvan - ütem, erõ...Tetszik, amikor nálam a labda, mindig úgy tûnik, tudja mit fogok vele tenni. A kombinatív játéka segít kijátszani a középpályásokat, és ha gólhelyzetbe kerül, ritkán hibázik.

Mi az az egy dolog, amit focistaként szeretnél elérni?
Aidan Edwards, Egyesült-Királyság

Ilyen klubnál, mint ez is hazai kupák mellett az európai trófeákat is meg akarom nyerni. Lehet két dolgot mondani? Mert ez így nyilvánvaló és szerintem nem is irreális.

Mi hiányzik legjobban otthonról? Ha a DHL hajóval hozna valamit, mi lenne az?
Dave Henry Lee, Manhattan, USA

Kétségtelen, hogy a Nando's ételei. A csirkéjük mennyei. Szerintem sok srác egyetértene velem ebben. A Csirke rizzsel, burgonyapürével isteni, mellé vörösbors mártás...

Melyik Old Traffordtól távoli pályán szeretsz játszani leginkább?
Liam Bairstow, Keighley, Egyesült Királyság

Néha láttam már meccset az Emiratesben, de még soha nem léptem pályára ott. A modern stadionok közül az az egyik legjobb. A Goodison Parkban nagyon jó a hangulat. Szeretem azokat a pályákat, ahol a szurkolók nagyon hangosak és a zaj bent marad a lelátók között. Az Upton Parkot is szeretem, az is ilyen. Ráadásul elsõ Premier League gólomat ott szereztem még a Wigan színeiben. Sokan azt mondják, hogy a White Hart Lane nagyon jó, de még nem játszottam ott.

Ki a legjobban öltözött játékos a Unitednél?
Cleo Ktorides, Winchmorehill, Egyesült Királyság

Rio nagyon divatosan öltözködik, de nekem is elég nagy szekrényem van tele ruhákkal - ezt nem csak úgy mondom, Danny Welbeck és Jordan Henderson is megemlítette már. Rionak több stílusa is van, de mindig nagyon jól néz ki, ha megyünk valamerre. Ashley Young az, aki versenyezhet vele, bár sokat nem láttam még õt így, de ígéretes. A másik véglet Ando, õ borzalmas!

Ki volt eddigi karriered során a legkeményebb ellenfeled?
Tom Chambers, Manchester, Egyesült Királyság

A legkeményebb hátvédek, akikkel találkoztam Ashley Cole és Bacary Sagna - mindketten elérik, hogy sokat dolgozz hátra. Ha középpályást kellene mondanom, STeven Gerrardot mondanám, aki még mielõtt labdát kapott, már akkor tudta, mire készül az ellenfele és mindig egy vagy két érintõben adja tovább a labdát. Mindig nehéz volt közelébe kerülni.

Szeretsz mezt cserélni meccsek után az ellenfeleddel? Van olyan mez, amire büszke vagy?
Denis Seget, Nitra, Szlovákia

Én vagyok az elsõ, aki mezt cserél, igen. Nem bánnám, ha holnap este Becks-szel sikerülne cserélni. Van pár mezem otthon. Van Joe Cole-tól és Ashley Cole-tól is. Legutóbb még a Watforddal és a Wigannel is játszottam ellenük kupában és akkor kaptam tõlük. De barátaimtól is sikerült mezt szereznem, így van Scott Loach és Danny Welbeck mezem is.

Ki a kedvenc hollywoodi színészed és színésznõd?
Abhishek Reghunath, Al Khobar, Szaúd-Arábia

Szeretem Denzel Washingtont és Leonardo di Capriot. Ami a színésznõt illeti, nem vagyok biztos benne...gondolkodom még és visszatérünk erre.

Mi a véleményed Chicharitoról?
Ruben Capuchino, McAllen, USA

Õ egy nagyon pezsgõ személyiség, tegnap amikor felbukkant, mindenkinek kiabált. Mindig boldog. Mint játékos, hihetetlen mozgásokra képes és nagyszerû a kapu elõtt. Egy különleges ember.

Mi karrered legemlékezetesebb pillanata?
MallBare MallBare, Cseh Köztársaság

Hmm, ezt nehéz megmondani. A Unitednél talán a Valencia ellen szerzett gólom, amit a teli Stretford End elõtt szereztem. Minden fiatal srác ezt szeretné tenni. Bent maradni a Wigannel szintén komoly eredmény volt. Mindhárom kölcsönszerzõdésem jó volt, a Leicesterrel bajnokok lettünk, a Watfordnál engem választottak az év játékosának, a Wigannel pedig sikerült bent maradnunk.

Mi volt a legnagyobb akadály, amit le kellett gyõzz ahhoz, hogy ilyan játékossá válj?
Christian Akal, Sarasota, USA

Fiatalabb koromban a fizikai adottságaim eléggé hátráltattak. Úgy gondoltam, csoda kell ahhoz, hogy olyan nagyra nõjek, mint a többi játékos. A másik kemény dolog, az az áldozat, ami mindazzal jár, hogy labdarúgó vagy - sokkal kevesebbet láthatod a családodat, barátaidat. Ezek voltak a legnehezebb dolgok.

Mi volt a legegzotikusabb hely, ahol fociztál?
Nick Zajac, Calgary, Kanada

Még az U-15-ös Uniteddel elmentünk Kenyába. Szafarin is voltunk, minden turistáknak való dolgot kipróbáltunk...nagyon különleges volt. Azt hiszem egy leopárdot is láttam a szafarin, oroszlánt és zsiráfot biztosan láttunk.

Ha egy lakatlan szigetre kerülnél, milyen könyvet, filmet és CD-t vinnél magaddal?

Jordan Milnes, Hull, Egyesült Királyság

Nem olvasok könyveket, így talán a United egyik hivatalos magazinját vinném. Ami a filmet illeti, azt hiszem a Számkivetett lenne az. Talán még a Remény rabjai vagy az Ocean's Eleven. Szeretem az okos filmeket. És azt hiszem egy Drake CD-t is magammal vinnék.

 


Vártad már a felkészülést vagy ez egy olyan dolog, amit utálsz csinálni?
Mark Holland, Chorley, Egyesült Királyság

Mindkettõ kicsit. Idén rövid volt a szünet, jó lett volna még egy extra hét pihenés. De egy idõ után hiányoznak a srácok, egymás ugratása és hiányzik a foci is, szóval jó is, hogy visszatértem. Senki sem szereti, ha szív-ritmus monitorhoz van szíjazva a szezon elõtti idõkben...

Milyen zenét hallgatsz?
Abdullah Shah, Riyadh, Szaúd-Arábia

Sokfélét meghallgatok. Szeretem a Drake-et, Jay-Z is bejön, de nyitott vagyok mindenre. Jelenleg õk ketten a kedvencek. Drake-kel néhány hónapja találkoztam Carringtonban.

Ki a "Joker" a csapatban?
Adam Mitchell, Plymouth, Egyesült Királyság

Rio mindig készül valamire. Az elõzõ esti Hublot rendezvényen hasonmás versenyt rendeztünk, elég viccs volt. De Wazzával is vigyázni kell, õ is szereti a tréfát.

Ha nem focista lennél, akkor mi?
Vanja Bojanovic, Egyesült Királyság

Valószínûleg a sporttal kapcsolatban lennék. Sokáig úgy gondoltam, testnevelõ tanár lehetnék.

Ki a legjobb barátod a klubnál?
Asta Pálsdóttir, Ólafsvík, Izland

Ketten is vannak, Danny Drinkwater és Danny Welbeck. Welbsszel egy saroknyira lakunk egymástól, Drinkyt pedig évek óta ismerem már. Az elmúlt években sok idõt töltöttem Welbeckkel együtt szállodákban, kiismertük már egymást.

Mit gondolsz miben kell javulnod, hogy a kezdõcsapatba kerülj idén?
Mohsen Salimi Tari, Stockholm, Svédország

Mindig javulni akarok - gyorsabb és erõsebb akarok lenni, szeretném javítani a bal lábam és fejelési képességemet is. Szeretném minél jobban irányítani a játékot, talán megtanulhatom hogyan tudom lelasítani néha a játékot ahlyett, hogy végig gyorsan játszanánk.

Mire emlékszel Sir Alex Fergusonnal való elsõ találkozásodból?
Dinete Thomas, India

Az igazat megvallva nem igazám emlékszem már arra, amikor elõszõr az irodájában találkoztam vele. Talán akkor volt, mikor elsõ profi szerzõdésemet aláírtam. Nagyon nagy dolog volt, de annyira izgatott voltam, hogy nem igazán tudtam figyelni másra.

Melyik játékos ellen nem szeretsz játszani edzéseken?
David O'Sullivan, Louth, Írország

Jonny Evans mindig ad 1-2 rúgást. Vida ugyanilyen... Scholesy ellen utáltam még játszani, nem csak mert mindig megrúgta a bokádat, hanem mert soha nem kaptunk labdát róla.

Milyen együtt edzeni Ryan Giggsszel napról-napra?
Christian Bolin, Svédország

Nagyszerû. Olyan játékosok, mint õ nem igazán adnak szóbeli tanácsokat, csak nézni kell õket. Örülök, hogy egy olyan legendával edzhetek együtt, mint Giggsy. Õ egy olyan középpályás, aki az évek során mindig igazgatta a játékát. Nagyon sokat tanulhatok tõle és már tanultam is.

Mi az, amit a legfontosabbnak tartasz egy jó középsõ középpályásban?
Prathmesh M., India

Ismét egy jó kérdés. Azt hiszem, egy középpályás játékának legnagyobb része a tudatosságban rejlik. Csak nézd meg Scholesy-t, Lampardot, Xavit...mindig mindenre figyelnek. Mindig tudják, hol vannak a csapattársaik és merre vannak az ellenfelek. Mindig tudják, mit csinálnak legközelebb. Fontos, hogy hosszú labdákat tudjon adni és manapság az is nagyon fontos, hogy gólokat tudjon szerezni egy középsõ középpályás is.

Mit gondolsz az új igazolásokról? Melyikük nyûgözött le a túra során?
David McNamara, Chesham, Egyesült Királyság

Még csak egy hete vagyok itt, nehéz ezt megmondani. Phil Jonest lassan 18 hónapja ismerem és tudom, hogy egy elsõ osztályú védõ. Csak 19 éves, amit néha nehéz elhinni.  David de Gea is nagyon fiatal, de nagyon tehetségesnek tûnik. Nyugodt, higgadt, ilyen kapust szertnél mindig magad mögött tudni. Ashley Youngot pedig mindenki ismeri. Nagyszerû jobb lába van, igazán hatalmas tehetség. Mindhármuk nagyon sokat adhat a csapatnak.

Milyen emlékeid vannak a tavaly MLS All-Stars meccsrõl?
Keith Bower, Seattle, USA

Egy kicsit õrült játék volt. Nem voltam kezdõ, de hamar pályára kerültem. Talán Gaby Obertan sérülése miatt. Szép gólok meccse volt - Gibson szabadrúgásból lõtt gólt, majd én is betaláltam, az egyik legszebb gólomat elérve. Aztán jött Chicha, bemutatkozott és gólt is lõtt. Emlékezetes meccs volt és remélem holnap este is hasonló lesz.

Ki volt az, aki a labdarúgásban leginkább inspirált?
Tejash Patel, Salisbury, Egyesült Királyság

Családomat leszámítva azt mondanám, a United U18-as csapatának edzõje, Paul McGuinness. Egészen 12 éves koromtól kezdve az edzõm volt 18 éves koromig. Fizikálisan nem voltam túl jó,d e õ nagyon sokat segített ebben. Azt mondanám, nagy hatással volt õ a karrieremre.

Ha esélyt kapsz, késznek érzed magad arra, hogy Bajnokok Ligája meccsen játsz?
Robert Jarrett, Swindon, Egyesült Királyság

Igen, abszolút. 18 éves korom óta a League One-ban, a Championshipben, majd a Premier League-ben fejlõdtem. Remélem ezúttal a Bajnokok Ligájába is fel tudok jutni. Chris Smalling tavaly megtette és több európai meccsen is szerepelt. Nincs kétségem, én is képes vagyok erre.

Melyik korábbi Manchester United játékossal játszanál együtt szívesen?
Ayelen Porco, Buenos Aires, Argentína

Azt kell mondanom, ahogy korábban is említettem, hogy David Beckham.

Ha összehasonlítod a Unitedet a többi klubbal, ahol játszottál, mi a legfontosabb különbség?
Subhav Pradhan, USA

A Unitednél felnõve rájössz, hogyan is kezelik a fiatalokat. A morál, az etika, ahogy fejlesztenek...ebben nagyon különbözik minden egyéb klubtól. Több klub is próbálja ezt másolni. A United tetõtõl-talpig nagyon profi.

Melyik a kedvenc városod a világon? A túra során meglátogatod esetleg?
Dan Gill, Egyesült Királyság

Szeretem Chicagot, nagyszerû hely. A közelmúltban Las Vegasban és Los Angelesben voltam nyaralni - azok is nagyon különleges helyek. Szeretek az Egyesült Államokba jönni. Nem vagyok manchesteri, de szeretem a várost is és szeretnék eljutni Barcelonába is, hogy egyszer a Camp Nouban nézhessek egy meccset. Egyszer már voltam ott, de annyira fiatal voltam, hogy nem emlékszem rá.

Az angol válogatottság jár a fejedben vagy most csak a Unitedre összpontosítasz?
Molnár Barnabás, Magyarország

A nyári U21-es tornát követõen csak a Unitedre koncentráltam. Ezt is akarom tenni a szezon elsõ pár hónapjában. Ha jól mennek a dolgok, soha nem tudhatod. Nézd meg Jack Wilshere-t - az elõzõ szezon elején még egyáltalán nem volt angol válogatottnak tekinthetõ, de aztán megcsinálta. Valami hasonlót szeretnék én is.

Hogyan látod magad 5 év múlva?
Caleb Wilson, USA

Remélem megalapozom magam a klubnál. Közel 10 éve vagyok már itt és ez nagy szezon lesz számomra. Remélem néhány meccsen játszhatok majd és megalapozhatom magam. Nemzetközi szinten is szeretnék játszani és remélem az elsõ csapat tagja leszek folyamatosan.

Tanultál valamit abból, hogy Paul Scholessal játszottál és edzettél együtt?

Charlotte Cork, Doncaster, UK

Megtanultam azt, hogy tudatossága mindennél jobb. Képes kontrollálni a játékot. Ahogy átveszi a labdát és ellenõrzése alatt tartja a tempót, az lenyûgözõ. Nagyon jó volt nézni.

Ha bárkivel játszhatnál együtt, ki lenne az?
Sam Gibson, Addlestone, Egyesült Királyság

Szeretnék játszani a barcás Xavi és Iniesta mellett, csak hogy lássam, mennyire illenék oda. Nagyszerû lenne. Megadatott, hogy Scholesy mellett játszhattam néhány találkozón. Sokkal könnyebb volt olyankor a játék.

Mit szeretsz csinálni szabadidõdben?
Tom Grainger, Warwick, Egyesült Királyság

Elég sportos vagyok. Szeretek golfozni és snookerezni. Nem vagyok egy igazán számítógéppel játszó srác. Szeretem a sorozatokat, sokat néztem a Entourage-et, Prison Break-et és a Planet Earth-t. Most a 24-et fogom elkezdeni.

Melyik játékosra néztél fel fiatalabb korodban?
Darren Le Gresley, Bodmin, Egyesült Királyság

Holnap játszunk is ellene. David Beckhamrõl van szó. Ha pályára lépek, ez lesz az elsõ alkalom, hogy ellene játszhatok. Álomba illõ lenne. Kiskoromban mindig néztem a játékát. Játékának egyes elemeit próbálom a asjátomba áttenni.

Melyik poszton szeret játszani - kint szélen vagy középen? Képességeid alapján mindkettõre alkalmas lehetsz.
Karan Parekh, Manchester, Egyesült Királyság

Elõzõ szezonba többször is játszottam szélen és ha szélen kell játszanom, akkor a bal oldalt erõltetném, mert onnan befelé tudok jönni. De középen sokkal inkább szeretek játszani támadó szellemû középpályásként. De ha a pályán vagyok, olyankor mindegy.

Van-e mérkõzések elõtti megszokott dolgaid?
Joanna Gramms, Ruda Œl¹ska, Lengyelország

Igen. Mielõtt az öltözõbe érek, mindig ugyanazt a fehérje turmixot iszom meg és a nyújtást is megszokott módon csinálom.

Ahol kölcsönben szerepeltél, melyik klub volt az, ahol szerinted legjobban fejlõdtél - Leicester, Watford vagy Wigan?
Graham, Írország

Ez egy jó és nagyon nehéz kérdés. Azt hiszem mindhárom helyen fejlõdtem. A Leicesternél az sokkolt le, hogy mennyi szurkoló elõtt játszottunk és milyen fontos volt a három pont, a tartalék meccsekhez képest ez sokkal másabb volt. A Watfordnál a képességeimet, cseleimet fejleszthettem, ugyanez volt a Wigannél is, ám ott már a taktika terén is sokat tanultam egy kiváló menedzsertõl. Bár különbözõ módon, de mindhárom klubnál sokat javultam.

Tavalyi kölcsön szereplésed milyen módon segített a fejlõdésben?
Richard Butterfield, Chorley, Egyesült Királyság

Rengeteg tapasztalatot szereztem. Nagyszerû élmény, hogy minden héten a Premier League-ben szerepelhetsz, fõleg ha világklasszis játékosok ellen teheted. Esélyt ad, hogy bizonyíts magadnak és ha jól is megy a játék, az az önbizalmadban hatalmas lökést adhat igy az új szezonra, amikor a Manchester Uniteddel szerepelsz már.

Gondoltál valaha arra, hogy befejezed a focit, mert keveset látod a családot és barátokat? Hogyan tudsz folyamatosan maximumon összpontosítani?
Inge Alsted Andersen, Horsens, Dánia

Nem, egyáltalán nem. 14-15 éves korom óta már megszoktam a honvágyat. Csak néhány órányira vagyok Bradfordtól, ahol a családom lakik. Más játékosok fél világnyira vannak otthonuktól, szóval sokkal rosszabb is lehetne. Bizonyos áldozatokat hoznod kell, ha profi futballista akarsz lenni, ez is ilyen dolog.

Ha varázsütésre bárki más lehetnél, ki lennél?
Ray Chambers, Chicago, USA

Jó kérdés...valószínûleg egy rock sztár vagy egy rapper. Érdekes látni, milyen más életmódjuk van. Szeretem Jay-z-t így talán õ lennék.

Ki adta a legjobb tanácsot és mi volt az?
James Taroni, South Shields, Egyesült Királyság

A menedzser nap mint nap ad nagyon jó tanácsokat, de az ifi csapat edzõi, Paul McGuinness és Eric Harrison azt mondta, ne aggódjak és a fizikai fejlõdésem is jönni fog. Ez nagyon jó tanács volt.

Milyen érzés, hogy egy Manchester United játékosként kölcsönbe kerülsz és nem játszhatsz az anyaegyesületed ellen?
Andy Hickey, Manchester, Egyesült Királyság

Kicsit frusztráló volt az elõzõ évben. A United elleni meccsek mindig rosszkor jöttek számomra. Épp felépültem és bekerültem a csapatba, majd jött a United elleni találkozó. Kicsit furcsa lehet ellenük játszani. Kierülve kölcsönbe kicsit csalódást keltõ, amikor látod, hogy a United a trófeákért hajt míg te a kiesés ellen harcolsz. De fontos, hogy megfelelõen képviseld magad a klubban, ahol játszol és a menedzserért, aki játszat téged.
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!