Barcelona 1-2 Manchester United

Alacsony színvonalú mérkõzésen a United 100%-os teljesítménnyel utazhat haza az Egyesült Államokból azok után, hogy a Barcelona csapatát is legyõzte Sir Alex Ferguson csapata.


A United kapujában az a de Gea szerepelt, aki már többször találkozott a spanyol bajnokságban a Barcelona együttesével.

Kezdõcsapatok:

Barcelona: Valdes - Dos Santos, Fontas, Busquets, Abidal - Afellay, Thiago, Iniesta, Keita, Pedro - Villa

United: De Gea - Rafael, Evans, Vidic, Evra - Nani, Cleverley, Anderson, Young - Rooney, Welbeck

A találkozó nehezen indult be, egészen a 10. percig kellett várni egy valamire való helyzetre, ekkor Nani beadása után Rooney hat méterrõl lõtt kapu mellé.

Az elsõ negyed óra végén Rafael akart menteni saját tizenhatosa elõtt, az érkezõ Busquets csúnyán odalépett neki, amitõl a brazil védõ megsérült és le is kellett cserélni. Helyére testvére, Fabio érkezett.

A 22. percben jobbról Afellay lõtte középre a labdát, amely a kaputól négy méterre átgurult a hosszú oldalra, ahol Fabio érkezett és szögletre mentett. A pontrúgást követõen a United kontrázott, Welbeck rohant át saját térfelén, a középpályát átlépve óriási kiugratással indította Nanit, aki Valdesre vezette a labdát, majd közelrõl a kapus lábai közt a hálóba lõtt, 1-0 a Vörös Ördögöknek.

 


Három perccel késõbb Iniesta lõhetett 17 méterrõl, de lövése kapu fölé szállt.

A félidõ második felében inkább a szabálytalanságok uralták a meccset, alig történt kapura lövés, így maradt a szünetig az egy gólos manchesteri elõny.

A második félidõre az addig sem igazán nagy iramú mérkõzés színvonala még inkább csökkent. Majd húsz percet kellett várni, hogy valamelyik kapu veszélybe kerüljön. Ekkor Nani passzolt a védõk közül kilépõ Welbeckhez, aki szenzációsan vette át, majd kapura lõtt, de Valdes védett, a kipattanót Nani lõtte csúnyán fölé.

A 70. percben a semmibõl egyenlített a katalán csapat. Thiago lõtt 20 méterrõl hatalmas gólt a kapu bal felsõ sarkába, 1-1.

Sokáig azonban nem örülhettek, hoszen hat perccel késõbb Cleverley a félpályán szerzett labdát, majd indította Owent, aki higgadtan Valdes kapujába emelt, ezzel beállítva a 2-1-es végeredményt.

 



Barcelona 1-2 Manchester United
Washington, FedEx Field, 81807 nézõ

Barcelona: Valdés - Dos Santos(Muniesa 62.), Busquets, Fontàs(Lozano 73.), Abidal(Balliu 73.) -  Keita - Afellay(Cuenca 42.), Thiago, Iniesta, Pedro(Espinosa 86.) - Villa(Carmona 62.)
Nem használt cserék: Piqué, Puyol, Xavi, Jeffrén, Pinto, Riverola, Maxwell, Masip

Manchester United: De Gea - Rafael(Fabio 17.), Vidic(Jones 76.), Evans, Evra(Smalling 46.) - Nani, Cleverley, Anderson(Giggs 46.), Young(Obertan 62.) - Rooney(Owen 46.), Welbeck(Diouf 77.)
Nem használt cserék: Lindegaard, Amos, Jones, Ferdinand, Carrick, Park, Berbatov, Macheda

Gólszerzõ: Thiago 70' illetve Nani 22', Owen 76'

A meccs legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Luis Nani

 

 

 


fanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!