Sunderland 0-0 Manchester United

Immár szokásosnak mondható idegenbeli döntetlen a Unitedtõl.


A Manchester United lejátszotta negyedik idegenbeli mérkõzését az idei bajnokságban. Az eddigieket figyelembe véve, talán nem is meglepõ a gól nélküli döntetlen.


Sunderland 0-0 Manchester United
(0-0)

Stadium of Light, 41709 nézõ
Vezette: Chris Foy


Sunderland: Mignolet, Bardsley, Turner, Onuoha, Bramble, Cattermole, Zenden(82.Reid), Malbranque(82.Gyan), Henderson, Al-Muhammadi, Bent

Akik nem léptek pályára: Gordon, Mensah, Da Silva, Ferdinand, Riveros

Manchester United: Van der Sar, Rafael, Ferdinand, Vidic, O'Shea, Nani, Fletcher, Scholes, Anderson(80. Bébé), Macheda(64.Hernandez), Owen(46.Berbatov)

Akik nem léptek pályára: Kuszczak, Evra, Smalling, Gibson


A mérkõzés húsz perc késéssel indult, mivel a Vörös Ördögök öltözõjében csõtörés történt. Úgy tûnt, ez a közjáték a vendégeket meg is zavarta, mivel a mérkõzés elején a Sunderland szinte ki sem engedte a Unitedet saját térfelérõl.

A 7. percben már negyedik szögletükön is túl voltak a hazaiak, bár nem volt veszélyes egyik sem. A United csak a védekezésre koncentrált, támadásaik pillanatok alatt elhaltak.

13. percben egy beadást próbált O'Shea kifejelni, de elsõre nem sikerült tisztáznia, a labdát magasba fejelte, majd az újabb próbálkozása már jobban sikerült. Azonban pont Henderson elé került a játékszer, amit a hazaiak középpályása 20 méterrõl ellõtt, de fél méterrel elsuhant a lövésea kapu bal felsõ sarka mellett.

Két perccel késõbb majdnem megszerezte a vezetést a Sunderland. Cattermole ugratta ki Malbrangue-ot, aki Van der Sarral volt már csak szemben, de 7 méterrõl nem sikerült túljárni a kapus eszén. Hatalmas védés a holland hálóõrtõl.

 

 



A 26. percben ismét nagy helyzetbe került a hazai csapat. A United védõk tisztázni próbáltak a saját tizenhatosukon belülrõl, de a kipattanó labdát a hazaiak egybõl visszalõtték. Az öt és feles elõtt találta meg a labda Onuohát, aki egybõl kapura szúrta az, de Vidic a gólvonal elõtt tisztázni tudott.

Szép lassan a Vörös Ördögök próbálták átvenni a játék irányítását és a félidõ második felében egyre többet birtokolták a labdát. De az ellenfél kapujára még ekkor sem voltak veszélyesek.

A Fekete Macskák annál inkább! A 37. percben újabb nagy helyzetet jegyezhettünk fel. Bent passzolt Zenden elé, aki 18 méterrõl kapura lõtt, a jobb kapufán csattant a labda.

Egy perccel késõbb Nani végezhetett el remek helyrõl szabadrúgást, de lövése a kapu bal alsó sarka mellett hagyta el a játékteret.

Nagy helyzet már nem volt az elsõ játékrészben, a hazaiak sokkal közelebb jártak a gólszerzéshez. Félidei statisztika szerint a United részérõl egy lövést jegyeztek fel, az sem talált kaput, míg a Sunderlandnél 8 lövésbõl ötöt kellett Van der Sarnak védenie.

Második félidõre Sir Alex Ferguson változtatott csapata felállásán, az addig harmat gyenge Owen helyére jött be Berbatov. Ami meg is látszott a csapat játékán, sokkal többet tartotta meg a Manchester a labdákat.

A 48. percben gólt is szerzett a bolgár csatár. A szépséghiba ebben az, hogy lesen volt és ezt a partjelzõ be is intette. Nani tört be a hazai 16-oson belülre, lövése lepattant egy védõrõl Scholes elé, aki 22-rõl kapura lõtt, de a lövés méterekkel mellé szállt volna, ám így került pont Berbatov elé, aki belepiszkált és a labda a hálóban landolt. De mivel méteres lesen állt, így érvénytelen a gól. Maradt a 0-0.

A második játékrészben a Sunderland már nem igazán volt olyan hatékony, mint az elsõben. Jellemzõ volt mindkét csapatra a rengeteg labda eladás, ami nem segítette a támadásokat.

A 62. percben egy Zenden szabadrúgásba ért bele Fletcher nagyon rosszul, a labda a kapu felé pattant, de Vidic tisztázni tudott, ám egy hazai játékos újbõl lõtt, a szerb védõ ismét jól védekezett. 10 perccel késõbb jött egy újabb hazai helyzet. Bardsley futott el a bal szélen, remekül lõtt középre Bent elé, aki tíz méterrõl a jobb kapufa mellé tüzelt.

10 perc volt már csak a mérkõzésbõl, amikor a vendégek vezettek egy szép támadást. Chicharito passzolt ügyesen az üresbe futó Berbatov elé, aki tolt a labdán egyet, majd 20 méterrõl célozta meg a jobb alsó sarkot. A kapus verve volt, de a labda kapufa mellett kisuhant a játéktérrõl.

Három percre rá Asamoah Gyan ollózott Van der Sar kapujára, de a holland portás könnyedén fogta meg ezt a próbálkozást.

A döntetlen inkább a vendégekre nézve hízelgõ eredmény, a Sunderland egész mérkõzést figyelembe véve sokkal veszélyesebb volt.

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!