Sir Alex: Fantasztikus volt a védekezésünk

Sir Alex Ferguson külön választaná a United legutóbbi idegenbeli döntetlenjét az ezt megelõzõ háromtól, kiemelendõ a védekezést, amely miatt elégedettségre lehet oka.


A menedzser szavai, miszerint a Valencia elleni hétközi 1-0-ra megnyert Bajnokok Ligája mérkõzést követõen újabb kapott gól nélkül lehozott mérkõzést szeretett volna látni, meghallgattattak, egyértelmûen a remek Rio Ferdinand - Nemanja Vidic védõpárosnak köszönhetõen, akik remekül hárították a Sunderland által okozott légi veszélyeket.

 

 

"Mi mindig úgy kezeljük az ilyen dolgokat, hogy pontokat vesztettünk, hiszen csak döntetlent tudtunk elérni" - mondta Sir Alex.

 

 

"De ha nem nézzük a többi mérkõzésünket, akkor azt mondhatjuk, hogy most keményen meg kellett harcolnunk az egy pontért."

 

 

"Több lehetõsége volt a mérkõzésen a Sunderlandnek és azt kell mondanom, hogy védekezésben fantasztikus teljesítményt nyújtottunk. Ez volt az a csapatrészünk, ahol az eddigi idegenbeli mérkõzéseinken a legtöbb hibát vétettük, úgyhogy ezzel elégedett lehetek."

 

 

Rio Ferdinand elsõ kezdõként végig játszott bajnoki mérkõzésén esett túl a 2010/2011-es szezonban a Fekete Macskák ellen azt követõen, hogy a hét közben a Valencia ellen is végig a pályán volt, ami nagyon nagy elégedettséggel tölti el Fergusont.

 

 

"Próbáltuk minél jobban felfrissíteni a csapatot a spanyolországi túránk után, amennyire csak lehetett" - tette hozzá.

 

 

"Michael Carrick esetében egyértelmû volt, hogy pihenõt kap erre a mérkõzésre, miután szerdán elsõ mérkõzést játszotta végig sérülésbõl való visszatérését követõen. Azonban Riot megkérdeztük tegnap, hogy miként érzi magát és azt mondta, hogy nagyszerûen. Briliáns produkciót nyújtott a mai napon, mint ahogy az egész hátsó alakzat kiválóan muzsikált. John O'Shea is jól kezelte a rá leselkedõ légi veszélyeket és az ifjú Rafael is bizonyította, hogy a szerdai produkciója nem csak egyszeri alkalom volt."

 

 

Finoman fogalmazva sem a Vörös Ördögökrõl szólt a Stadium of Lightban rendezett mérkõzés elsõ félideje, amellyel kapcsolatban Sir Alex Ferguson elmondta, csapatában kismértékû támadószellemet se érzett, és látta, hogy a labdatartás is problémát okozott fiainak, ami az ellenfél dominanciáját hozta.

 

 

"Különösen az elsõ 20 percben a Sunderland felszántotta a széleket, mi pedig nem tudtunk mit kezdeni velük. Ebben nagyon jók, beteszik a labdát középre, ahol mindig érkezik Darren Bent, aki vagy lábbal vagy fejjel, de mindig kapura teszi a labdát. Folyamatosan veszélyt jelentett. Azonban tudtuk kezelni."

 

 

"A második félidõben sokkal jobbak voltunk, több veszélyt jelentettünk az ellenfélre. A Sunderlandnek sok lehetõsége volt szögletekbõl és szabadrúgásokból, emellett folyamatosan ott próbálták tartani a kapunk elõtt a labdát, amely okán sokszor kellett blokkolnunk. De a második félidõben a játék képe szerencsére nem csak errõl szólt, visszaszorítottuk lehetõségeiket a pontrúgásokra."

 

 

Támadásban egyértelmûen javult a csapat Dimitar Berbatov félidei beállításával és bár a bolgár csatár állt a legközelebb a gólszerzéshez, igazán a második csere, Javier 'Chicharito' Hernandez fogta meg igazán Sir Alexet.

 

 

"Szerintem sokkal inkább tudtuk érvényesíteni akaratunkat Chicharito beállásával. Gyors volt, jó döntéseket hozott, õ is megmutatta, hogy nem csak egyszeri kifutása volt a Valencia elleni produkciója. Az õ és Berbatov beállításával megpróbáltuk megnyerni a mérkõzést, mert úgy éreztük, õk képesek lehetnek a gólszerzésre."

 

 

"Végül Bébét is pályára küldtük, hogy debütálhasson a bajnokságban is. Nehezek voltak a körülmények számukra, hiszen a mérkõzés azon szakaszában kellett beállnia, amikor fokozódott a helyzet. Elégedettek lehettünk vele. Megmutatta, hogy játszani akar, nem félt elkérni a labdát, kezdésként nagyon jó volt."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!