Sorsoltak a BL-ben

Tegnap este Zürichben kisorsolták a legrangosabb európai kupasorozat csoportköreit, ahol a Vörös Ördögök a C jelû kvartettbe kerültek.


A Manchester United mellé a második kalapból a spanyol Valenciát, a harmadik kalapból a skót Glasgow Rangerst, míg a negyedik kalapból a török Bursasport húzták, így kialakítva a C-csoport õszi résztvevõit.

 

Négy alkalommal találkoztak eddig a manchesteriek a Valenciával ebben a sorozatban - az 1999/2000 és a 2000/2001-es sorozatban, ahol 3 döntetlen mellett egy gyõzelem a mérlegük.

 

A Rangers elleni összecsapások különleges pillanatokat jelentenek majd Sir Alex Ferguson számára - aki amellett hogy a fõvárosi klubnak szurkol gyerekkora óta, két évet játékosként is eltöltött az Ibroxban a 60-as évek végén, míg az ellenfél menedzsere, Walter Smith már a 2003/2004-es idényben is szembekerült vele.

 

Mindössze a 7 évvel ezelõtti szezonban találkozott a két klub a Bajnokok Ligájában, ahol idegenben 1-0-ra, hazai környezetben pedig 3-0-s United gyõzelem született.

 

A Bursaspor (amely székhelye az észak-nyugat törökországi Bursa és becenevük a Zöld Krokodilok) egyelõre minden csoportellenfél számára ismeretlen lehet, hiszen még soha nem kvalifikálta magát a sorozatba, de most török bajnokként rögtön a fõtáblán kezdik meg szereplésüket.

 

Bajnokok Ligája C-csoportjának menetrendje

Szeptember 14. kedd - Rangers O
Szeptember 29. szerda - Valencia I
Október 20. szerda - Bursaspor O
November 2. kedd - Bursaspor I
November 24. szerda - Rangers I
December 7. kedd - Valencia O

 


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!