Manchester United 3-2 Manchester City

Elképesztõ fordítás után, 0-2-rõl felállva klasszikussá váló mérkõzésen megnyerte 19. Shieldjét a Manchester United!


A tavalyi FA kupa elõdöntõ párosítása ismétlõdött meg a mai Community Shielden, az eredmény azonban más lett.

Pedig az elsõ félidõ végén nem úgy tûnt, hogy a Vörös Ördögök megszerzik 19. Shieldjüket.

A csapatok:

United: De Gea - Smalling, Ferdinand, Vidic, Evra - Nani, Carrick, Anderson, Young - Rooney, Welbeck
Cserék: Lindegaard, Jones, Berbatov, Park, Rafael Da Silva, Evans, Cleverley

City: Hart, Richards, Kompany, Lescott, Kolarov, De Jong, Silva, Y Toure, Milner, Balotelli, Dzeko
Cserék: Taylor, Wright-Phillips, Adam Johnson, Savic, Aguero, Barry, Clichy


Annak ellenére, hogy a mérkõzés kezdetétõl fogva folyamatosan a United volt a kezdeményezõbb és néhány kisebb helyzetet az elsõ negyed órában kialakított, mégsem sikerült vezetést szerezniük Sir Alexéknak.

Egy Rooney szabadrúgás volt az elsõ 30 perc legnagyobb helyzete, de az is a bal felsõ sarok fölé szállt.

A 36. percben Nani is lõtt egy szabadrúgást, ám 26 méterrõl ellõtt labdája a sorfalon megpattanva a jobb alsó sarok mellett ment ki szögletre.

Két perccel késõbb jött a hidegzuhany elsõ felvonása. Evra vesztette el a fejét pillanatokra és szabálytalankodott saját tizenhatosa elõtt. Silva tekerte be a labdát a kapu elé, a megtorpanó de Geát és Rio Ferdinandot megelõzve Lescott 5 méterrõl csúsztatott a kapuba, 0-1 a Citynek.

A 42. percben Young lõtt 22 méterrõl, de lövése nem talált kaput.

A félidõ utolsó percében Dzeko vezette a labdát, Vidic hátrált, a kékek támadója tisztára játszotta magát és 24 méterrõl kapura lõtt. De Gea érthetetlen módon nagyon lassan reagálva indult a labdára, nem is érte el, 0-2 a Citynek a szünetre.

Sir Alex Ferguson három változtatást is eszközölt a második játékrészre, Ferdinand, Vidic és Carrick helyére jött be Jones, Evans és Cleverley.

A megfiatalított Vörös Ördögök magas fokon pörögtek a félidõ elejétõl kezdve, az ellenfelet ki sem engedték a térfelérõl. Amint egy City játékoshoz került a labda, már azonnal letámadta 2-3 United játékos a középpályán.

Csupán 7 perc kellett a szépítõg gólig. Young végzett el egy szabadrúgást, remekül a kapu elé tekerve a labdát, amire érkezett a védõk mögül kiugró Smalling és közelrõl a kapuba helyezte a labdát, 1-2!

 


Az 58. percben az egyenlítés is megérkezett. Cleverleytõl indult a támadás, aki Welbeckhez passzolt, majd Rooneyhoz került a labda, aki a jól üresre mozgó Cleverleyt találta meg ismét. Tom pedig helyzetbe hozta Nanit, aki közelrõl a léc alá lõtte a labdát, ezzel két gólos hátrányból döntetlenre hozta a mérkõzést a  United.

Sõt, öt perccel késõbb ismét nagy helyzet alakult ki. Young középre mozgásával két védõt lefoglalva Welbeck a bal szélen kaphatta üresen a labdát, amit középre lõtt élesen, de az érkezõ Youngnak kicsit hosszú volt a labda és a kapu elõtt elgurult a játékszer.

A 76. percben volt a második félidõ elsõ valamire való City helyzete, ekkor 17 méterrõl lõtt Johnson, de a rövid felsõbe tartó labdát de Gea remekül oldalra ütötte.

Az utolsó 15 percben még Cleverley lõhetett kétszer, de mindkét lövése kapu fölé szállt.

A mérkõzés rendes játékidejének végsõ pillanataiban Dzeko lõtt még kapura 10 méterrõl, de a spanyol kapus védett. Majd a négy perces hosszabbítás végén a City kerülhetett volna helyzetbe, de a tizenhatoson belül lepattanó labdát végül Rooney kivágta. A félpályára lehulló labdára Kompany és Nani mentek, a City védõ nagyot hibázott utolsó emberként, Nani el tudta vinni a játékszert, majd Hart kapusra vezette azt, akit kicselezett és az üres kapuba passzolva beállította a 3-2-es végeredményt.

 


Ismét megmutatta a United, soha nem lehet õket leírni!


Manchester United 3-2 Manchester City
Community Shield, Wembley, 77169 nézõ

Vezette: Phil Dowd

United: De Gea - Smalling, Ferdinand(Jones 46.), Vidic(Evans 46.), Evra(Rafael 71.) - Nani, Carrick(Cleverley 46.), Anderson, Young - Rooney, Welbeck(Berbatov 89.)
Nem használt cserék: Lindegaard, Park

City: Hart, Richards, Kompany, Lescott, Kolarov(Clichy 73.), De Jong, Silva, Y Toure, Milner(Johnson 67.), Balotelli(Barry 59.), Dzeko
Nem használt cserék: Taylor, Wright-Phillips, Savic, Aguero

Gólszerzõ: Smalling 52', Nani 58', 94' illetve Lescott 38', Dzeko 45'

Sárga lapok: Anderson, Evra illetve Dzeko, Milner, Touré, Kolarov, Richards


A mérkõzés legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Luis Nani

 

 

 


fanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!