Rooney: Nem kérdés, hogy mi vagyunk a legjobbak

Wayne Rooney úgy gondolja, a tegnapi Communty Shield döntõ végeredményével csak a helyére tették az egyre erõsödõ riválisukat, a Manchester City-t.


Az angol válogatott csatár már a szezon kezdetén megkérdõjelezte Roberto Mancini Manchester Cityjének bajnoki cím iránti esélyeit a tegnapi Community Shield döntõben aratott gyõzelmet követõen.

 

A 3-2-es gyõzelem kiváló revans a City áprilisi, az FA kupa elõdöntõjében aratott gyõzelme miatt, ráadásul Rooney szerint a Wembleyben aratott siker emlékeztethet mindenkit arra, melyik csapat az erõsebb Manchester városában és a Premier Leagueben.

 

"Szerintem ez a mérkõzés megmutatta, melyik a jobb csapat. Az egész mérkõzést uraltuk" - kezdte Rooney.

 

"Volt öt percük, amikor rúgtak két gólt, de aztán ennyi. Felülmúltuk õket. Passzokkal, illetve fantasztikus helyzetek kialakításával. Mindenkit nagy dicséret illet, aki részt vett benne."

 

"Az idei szezon végéig mindenképpen mi vagyunk a címvédõ csapat a bajnokságban, és minden csapat minket akar majd legyõzni."

 

"Úgy kell kimennünk, és bizonyítanunk, és remélhetõleg ez így is lesz."

 

 

A Vörös Ördögök címvédésükkel akár a jubileumi 20. bajnoki címüket is megszerezhetnék, ám erre a legnagyobb veszélyforráskánt a városi rivális Cityt emlegetik a szakértõk. Ezen véleményük nem is alaptalan, ugyanis Roberto Mancini együttese az elõzõ szezonban megnyerte az FA kupát, és kvalifikálta magát a Bajnokok Ligája fõtáblájára is, emellett pedig olyan játékosokkal erõsítették meg keretüket, mint Sergio Agüero, Gael Clichy és Stefan Savic.

 

És amikor vasárnap a Wembleyben 2-0-ra vezettek a félidõben Joleon Lescott és Edin Dzeko góljainak köszönhetõen, akkor úgy tûnt, hogy lélektanilag is nagy veszélyt jelenthetnek városi riválisuk lélektaniállapotára.

 

Azonban Sir Alex Ferguson megmutatta, milyen erõ lakozik csapatában és beküldte fiatal játékosait, Phil Jonest és Tom Cleverleyt, hogy fordítsák meg a mérkõzést a második játékrészben. Ez végül sikerült is Chris Smalling és Nani góljainak köszönhetõen, amelynek köszönhetõen trófeával, és a 'zajos szomszédok' elhallgattatásával sikerült kezdeniük a szezont.

 

"Az a különbség, amelyet a játékba hoztak a fiatalok beállásukkal, kimagasló volt" - tette hozzá a csapat rutinos labdarúgójának számító Wayne Rooney.

 

"Azonban az egész csapat dicséretet érdemel hozzállása miatt. Soha nem tudtuk, mikor ér véget a mérkõzés. Felálltunk a padlóról és egy briliáns gyõzelmet arattunk."

 

"Ez egy nagyon hosszú szezon lesz, és rengeteg jó csapat van a bajnokságban, azonban a legfontosabb célunk az, hogy megnyerjük a bajnokságot."

 


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!