Rio hatalmas karriert jósol Cleverleynek

Rio Ferdinand teljes mellszélességel kiáll amellett, hogy Sir Alex Ferguson bizalmat kíván szavazni a Manchester United felnõtt keretében az ifjú tehetségek új hullámának az elõttük álló új szezonban.


A 32 éves angol védõ hitetett tett amellett, hogy a csapat idõsebb játékosokból álló magját - mint például Nemanja Vidic, Ryan Giggs, Patrice Evra és Ji-sung Park - egyensúlyba hozzák ifjú, bizonyítási vágytól égõ reménységekkel, amely így nagyban szolgálhatja a Vörös Ördögök érdekeit. Példának okáért Ferdinandot nagyon lenyûgözte Tom Cleverley felkészülési szezonban nyújtott formája, amelyet megfejelt egy elképesztõ teljesítménnyel a Manchester City elleni Community Shield döntõ második félidejében.

 

"Nem sokat tudtak az emberek Tomról, amíg be nem állt a Wembleyben a második félidõben" - kezdte Rio.

 

"Hihetetlenül játszott, miután beállt. Danny Welbeck szintén remekelt, ez pedig mindkettejüknek meghívót ért a válogatottba [a végül elmaradt Hollandia elleni barátságos mérkõzésre készülõ keretbe]."

 

"De vannak mások is. Phil Jones, Chris Smalling, Jonny Evans, Fabio, Rafael, David de Gea, Ben Amos, Anders Lindegaard... és még sorolhatnám a fiatal játékosokat. Ha õket vegyítjük a tapasztalt játékosokkal, ahogy ez nálunk alapszabály is, akkor az sok jóval kecsegtet a jövõre nézve."

 

 

A fentebb kiemelt Tom Cleverley nagyszerû héten van túl. Mióta a City ellen tündökölt, megkapta új, 23-as számú mezszámát - amelyet a 6-os számot átvevõ Jonny Evanstõl örökölt meg - hétfõn pedig 22. születésnapját ünnepelhette.

 

A brit média figyelme azóta még intenzívebb lett Cleverley kapcsán, mióta Sir Alex Ferguson kategorikusan kijelentette, hogy nem tervez több igazolást a nyár folyamán, így Paul Scholes helyére sem fog már senkit igazolni. A skót menedzser szerint a középpályán a megoldást a csapat fiatal reménységei jelenthetik, csakúgy, mint 1995-ben, amikor Paul Scholes vette át a távozó Paul Ince helyét.

 

"Ha csak megközelíti Paul Scholes teljesítményét, akkor nagyon jól fogunk vele járni" - tette hozzá Rio Cleverley kapcsán.

 

"Azonban Tom egy teljesen másik játékos. Biztos vagyok benne, hogy nem õ lesz valaki utódja, hanem egy teljesen új karaktert ismerhetünk meg személyében."

 

Ferdinand és Cleverley körülbelül ugyannanyi ideje, tehát már jó régóta áll a Vörös Ördögök alkalmazásában, utóbbi például már 12 éves kora óta. Éppen ezért Rio különösen alkalmas személy arra, hogy megítélje, Tom milyen fejlõdésen ment át az elmúlt évtized során.

 

"Tom már régóta a csapat játékosa, és mi mind emlékszünk rá, amikor kisgyerekként jött ide elõször."

 

"Mindenki tudta, hogy megvan a tehetsége, de fizikálisan sok lemaradása volt. Azóta sokat nõtt, keményen dolgozott, és felnõtté vált. Elvégezte a tanulóéveket, azzal, hogy kölcsönben szerepelt, és ezt követõen egy fantasztikus fiatal játékost tért vissza hozzánk. Van néhány nagyszerû vonása. Nagyon jól átlátja a játékot, és mindig arra törekszik, hogy elõrefele játsza meg a labdát."

 

"Minden olyasfajta dolog, amiért az emberek aggódtak vele kapcsolatban, tehát a magassága, és a súlya, mostanra már a múlté. Megmutatta az embereknek, hogy mire képes. Megtette ezt a tavaly szezonban, amikor kölcsönben a Wigannél játszott, és hallottam Roberto Martinez szájából is rengeteg dicséretet vele kapcsolatban. A mi menedzserünk is nagyon elismerõ szavakkal beszélt Tomról, és biztos vagyok benne, hogy fantasztikus karrier elõtt áll."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!