Smallingot lenyûgözi a fiatalok beépülése

Chris Smalling véleménye szerint Sir Alex Ferguson egy sikeres csapat kereteit fektette le aktuális játékospolitikájával.


A skót menedzser nagyon elégedett volt fiatal játékosai második félidõben nyújtott teljesítményével a Manchester City elleni Community Shield döntõben, amely kezdõcsapatbeli tagságot eredményezett Chris Smalling, Tom Cleverley és és Danny Welbeck számára is a West Bromwich Albion elleni bajnoki idénynyitón.

 

Smalling, aki jobb bekk pozícióban játszott a 2-1-es gyõzelemmel végzõdõ mérkõzésen, úgy érzi, menedzsere üzent a riválisoknak, hogy a bajnoki címvédõ ebben a szezonban története 20. aranyérmére áhitozik.

 

"Nem túl szerencsés, hogy a nagy játékosaink lesérülnek" - kezdte a MUTV-nek az U-21-es válogatott védõ.

 

"Azonban a menedzser már a felkészülési idõszakban is hajlandóságot mutatott arra, hogy lehetõséget adjon a fiatal játékosok számára is a bizonyításra, és a mély vízbe dobja õket a fontosabb mérkõzéseken. Úgyhogy ez nagyszerû, hogy elõrébb léphetnek."

 

"Mindenki nagyon próbál nagyon jól beilleszkedni, és Jonny Evansszel, illetve az olyan játékosokkal, mint Fabio, nagyszerûen sikerül együttmûködnünk."

 

"Ha jól teljesítesz, akkor a menedzser a csapatban fog tartani. Ez egy hatalmas felhívás a kezdõcsapat, és a keret többi tagja számára is, hogy ha jól játszol, akkor nem számít hány éves vagy. Ha megvan a képességed hozzá, akkor a menedzser be fog rakni a csapatba."

 

 

Smalling szokatlan szerepkörben kénytelen mostanság játszani, ugyanis Sir Alex jobb oldali védõként számít rá, azonban biztos abban, hogy középhátvédként van jövõje. Utánpótlás válogatottbeli csapattársa, Phil Jones is sokoldalúságáról tett tanúbizonyságot azzal, hogy több poszton is bevethetõ.

 

"Phil és én én felváltva játszottunk a felkészülési idõszakban középhátvédet, illetve jobboldali védõt, mert a menedzser megakarta számunkra mutatni, hogy képesek vagyunk több poszton is játszani" - tette hozzá.

 

"Ha valaki esetleg lesérül, akkor így a helyükbe léphetünk."

 

"Szívesebben játszok középhátvédet, mivel az az én eredeti posztom. Itt szeretnék minél több mérkõzésen bizonyítani ebben a szezonban, de a menedzser úgy érzi, hogy képes vagyok besegíteni a jobb oldalon is. Ennek ellenére azért remélem, hogy minél többször játszhatok középen."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!