Welbeck élvezi a gyümölcsözõ helyzetét

Danny Welbeck hiszi, hogy éveken át ugyanazokkal a társakkal nõtt fel az Old Traffordon kifizetõdött hétfõ este, miután Tom Cleverleyvel közösen megnyitották a Tottenham Hotspur védelmét.


A Vörös Ördögök a második félidõben sokkal inkább kontroll alatt tartották, aminek következtében Welbs nyitotta meg a gólgyártást a 61. percben. A fiatal csatár elmondta, a szünetben Ferguson bölcs szavakkal illette õket, minek következtében feltüzelten futottak ki a második játékrészre.

Welbeck élvei helyzetét, de csapattársa érdemeit is kihangsúlyozta a gólpasszért.

"Fiatal gyerek voltam, amikor már Tommal együtt játszottunk" - mondta Danny az MUTV-nek.

"Nagyon jól megértjük egymást és amikor láttam, hogy Chris Smalling visszateszi neki a labdát, tudtam hova fog érkezni a beadása és szerencsére a fejemre is érkezett."

A 20 éves támadó a United stábjának is hálával tartozik amiért olyan játékosok, mint õ vagy Tom Cleverley a segítésgükkel mászhattak fel a ranglétrán.

 


"Mindketten az akadémián játszottunk éveken át - kb 10 évig - így az, hogy mindketten a Manchester United elsõ csapatának tagjai lehetünk, hatalmas eredmény. Minden edzõnek nagyon hálásak vagyunk, akik az egész ifi rendszeren át velünk voltak. Soha nem felejtjük el õket, mindig hálásak leszünk nekik" - folytatta a gólszerzõ.

De Welbeck semmit nem vesz biztosra még úgy sem, hogy az elsõ három mérkõzésen kezdõ volt, ráadásul már a harmadik találkozóján be is talált. Tudja, a tapasztaltabb támadók a nyakában lihegnek, amiért óriási erõfeszítésekre van szüksége, ha csapatban akar maradni."

"A 'Gaffer' nagyszerû csapatot épített fiatal és tapasztalt játékpspk sokaságával."

"Ha a kezdõ tagja vagy, nagyon keményen kell dolgozz, ha meg akarod tartani a helyed. Szóval azt hiszem mindenki keményen dolgozik edzéseken, és a legjobbjukat adják a kezdõ helyekért."

"Bárki is legyen kiválasztva, a legjobbját adja. Azt hiszem Tom és én is megmutattuk, hogy keményen dolgozunk a csapatért."

Welbeck elsõ csapatban való szerepeltetése a menedzser türelmét is bizonyítja, aki a mérkõzés után elmondta:

"Danny lassan haladt elõre, mert Osgood-Schlatter betegsége volt (egy dudor a térde alatt - a szerk.), ami miatt sokat kellett várnunk vele, de mikor kölcsön adtuk a Sunderlandnek, úgy gondolom akkor vált férfivé."

"Még mindig csak 20 éves, nagy jövõ elõtt áll. Hosszú, nyúlánk lábaival gyorsan tud galoppolni. Amikor elkezdni kapkodni a lábait, nagyon gyors. Jó futballista nagyszerû hozzáállással, amikor elveszti a labdát, hatalmasan küzd, hogy visszaszerezze."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!