Evra: A srácaink elképesztõek

Patrice Evra a United új generációját üdvözölte és elmondta, mindent megtesz majd, hogy segítse õket.


Az utóbbi négy és során nem fordult elõ, hogy egy 30 éves játékos legyen a csapat legidõsebb tagja, ez a Tottenham elleni, tegnapi találkozón bekövetkezett, hiszen a 30 éves Evra volt a kezdõ 11 legkorosabbja, a védelemben 19, 21 és 23 éves társakkal játszott együtt.

"Ne mondd ezt, ne mondd ezt!" - viccelõdött Evra a mérkõzést követõen, amikor arról kérdezték, milyen volt a csapat "öregjének" lenni.

"Nagyon boldog vagyok a teljesítménnyel. A fiatalok megérdemlik ezt és rengeteg elismerés jár ezért. Sokan beszélnek az akadémiáról és ma este megmutatták, mire képesek. Ez csodálatos. A Community Shield, majd a West Brom ellen...a Fõnök nem fél a fiatalokat játszatni."

"Rendkívül higgadtak. Be akarják bizonyítani a menedzsernek, hogy készen állnak az elsõ csapatra. Ez pedig jó nekünk, mert szükségünk van némi energiára, ami megvan bennük. Nem lepõdtem meg, mert a felkészülés során is jól teljesítettek és mindegyikük magabiztos."

 


Mint a csapat egyik idõsebb játékosa, Evra tisztában van azzal, milyen szerepe van a fiatalok fejlõdésében és nem is kíván ez elõl kibújni.

"Néhány nagyon tapasztalt játékost vesztettünk el, mint Edwin, Scholes és Neville, de most látható, a csapat friss, sok energiájuk van és gyors focit játszanak. A fiataloknak tovább kell fejlõdniük és az olyan játékosoknak, mint én, Rio vagy Vida meg kell bizonyosodnunk, hogy így is tesznek."

Evrát az egyik fiatal kiváltképp lenyûgözte, aki nem más, mint David de Gea. A fiatal kapus rengeteg kritikát kapott a Man City és a West Brom elleni meccsek után, de a spanyol U21-es európa-bajnok kapus ragyogott hazai debütálásán.

"Nagyon jó volt lábbal, mindenhogy" - folytatta Pat. "Azt mondtam neki utána, a szurkolók mögötte voltak. Nagyon fontos volt ez és köszönettel is tartozik ezért minden szurkolónak. Elégedett volt ezzel."

"Mondtam neki, ne aggódjon - az angol foci sosem könnyû. Emlékszem a City elleni bemutatkozásomra, nagyon nehéz volt. Negyvenöt perc után a Fõnök azt mondta, üljek le, nézzek és tanuljak. Néha jó, de néha rossz napjaid vannak. De bízom benne, mert David nagy tehetség és mi segítünk neki."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!