Nani: Szeretem megijeszteni a csapatokat

Úgy tûnhet, mintha csak tegnap lett volna, amikor ismeretlenül csatlakozott a Sporting Lisszabon csapatától a portugál, de Nani immár ötödik szezonját kezdi meg a Unitednél. A trükkmester továbbra is támadó fegyverként szeretné terrorizálni az ellenfél vé


Mennyire izgulsz az új szezon miatt?
Mindannyian nagyon izgatottak vagyunk. Ez jó esély arra, hogy javuljunk és többet tegyünk - sokkal többet - mint az utolsó szezonban. Az elõzõ szezon fantasztikus volt számomra és nagy esélyem van, hogy megmutathassam az, még többre is képes vagyok, hogy jó játékos vagyok, aki mentálisan erõs. Mindig keményen dolgozok, hogy sikeres legyek és szeretek segíteni a csapatnak abban, hogy címeket nyerjünk.

A tavalyi volt eddigi legjobb idényed?
Igen. A legjobb évem volt és több mérkõzésen is játszottam. Határozottan a legkövetkezetesebb szezonom volt. Idén minden tõlem telhetõt meg fogok tenni. Ha mindig játékra alkalmas leszek, 100%-ig biztos vagyok abban, hogy a tõlem telhetõ legjobbat fogom a csapatért tenni.

Mennyire fontos az neked, hogy te nyerted tavaly a játékosok szavazatai alaján járó év játékosa címet a klubnál?
Nagyon fontos számomra az öltözõn belül. Megmutatta nekem, hogy csapaton belül mindenki tudja, milyen helyet foglalok el a klubban és mennyire fontosnak tartanak engem itt. Megmutatta, milyen felelõsségem is van a csapat és a klub iránt, magabiztosabbá, boldogabbá tesz és arra késztet, még több felelõsséget akarjak. A megfelelõ helyzetben vagyok ahhoz, amit a múltban el akartam érni.

 


Zsong a tömeg, amikor megkapod a labdát - ez nagyot lök az önbizalmadon?
Igen. Úgy vélem, akik ellen játszom, azoknak mindig ugyanolyan ez. Elsõ évemben 2-3 játékos még nem ismert engem. Aztán látja, hogy játszom, látja a képességemet és góljaimat, ezért a következõ évben sokkal óvatosabban lép fel ellenem, mert tudja mire vagyok képes. Immár mindig ugyanaz van. Amint megkapom a labdát, két játékos rajtam van, olyankor kell okosnak lennem és lefutnom õket. Szeretem ezt. Szeretek olyan játékos lenni, akitõl félnek. Ha nálam a labda, szeretem érezni a bizalmat, hogy képességeim és cseleim segítségével lerázzam a védõket.

Mit gondolsz az új igazolásokról?
Azt hiszem nagyon fontos igazolások számunkra. Szükség van a versenyhelyzetre. Ashley nagyon jó már most is, De Gea és Jones szintén. Még idõre van szükségük, hogy megtanuljanak dolgokat a klubról és a mentalitásunkról. Nagyon másabb itt a Unitednél, mint ahonnan jöttek. Nekem is ilyen volt. Amikor idejöttem, elõször meg kellett szokjam, hogyan is játszik ez a nagy klub.

Az új srácok tekintetében az amerikai túra jó csapatépítõ idõszak volt?
Fantasztikus volt. Volt idõnk, hogy az új srácokkal ismerkedjünk. Mi egy olyan nagy csapat vagyunk, akik ismerik egymást, mindenki örül mindenkinek - ez a nagy ebben a klubban, hogy mindenki egymással karöltve harcol.

Mennyire befolyásolja majd a kemény korai sorsolás a szezont?

Azt hiszem, nagyon fontos lesz, mert ha ilyen mérkõzéseken nyerni tudsz, azután magabiztosabb leszel és utána már könnyebb mérkõzések jönnek. Ezek mind a legfontosabb meccsekrõl szólnak, mert a végsõ gyõzelemhez minél kevesebb pontot kell veszítened.

A játékosok kikben látják a legnagyobb riválisokat?
Ugyanaz lesz, mint tavaly. City, Chelsea, Arsenal. Mindig ugyanazok. A Chelsea nagyon tapasztalt és erõs csapat. A City elõrébb lép majd, mert jó játékosaik vannak. A bajnokság mindig az utolsó mérkõzésekkel dõl el. Mindig ez az útja. Azok, akik erõsek tudnak maradni az utolsó mérkõzésekre, harcolni fognak a bajnoki címért.

Mi az alapvetõ cél a csapat számára?
Úgy gondolom, ebben az évben meg kell próbálnunk több trófeát nyerni, mint tavaly. Elõzõ évben jók voltunk, de csak bajnokságot nyertünk. Meg kell próbálnunk többet megnyerni. Büszkék vagyunk a bajnoki címre, de idén többet akarunk nyerni.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!