Evans és a pozitív érzések

Jonny Evans reméli, miután megkapta a 6-os mezszámot, sikerül versenybe szállnia néhány korábbi, nagyszerû United belsõ védõvel.


A 23 éves játékos minden bizonnyal bal bekk poszton szerepel majd Észak-Írország válogatottjában Szerbia és Észtország ellen, de augusztus során a klubcsapatában belsõ védõ poszton nyûgözött le mindenkit azok után, hogy Rio Ferdinand és Nemanja Vidic is megsérültek. A hatos számú mez - amit korábban Gary Pallister és Jaap Stam is viselt - úgy tûnik illik Evanshez, hiszen a Spurs és Arsenal ellen bemutatott szerelései épp elõdeit elevenítette fel.

"Egy napon kaptam egy hívást és azt mondták, a menedzser tudni akarja, szeretném-e a hatos mezt" - fedte fel Evans.

"Azt mondtam: 'Miért ne?' Ez inkább egy védõ száma, mint az én régi 23-asom és szebben is néz ki. Tom Cleverley kapta meg az én régi számomat és biztos vagyok benne, vigyázni fog rá."

"Nagyon jó, hogy megkaptam a hatost, mert ez a menedzser irántam érzett bizalmát mutatja. Gary Pallister és Jaap Stam is viselték ezt a mezt. Alex Bruce [Steve Bruce fia] felhívott és azt mondta, én megkaptam Pally számát, míg Phil Jones az apja korábbi számát, a négyest, ami szerinte egy remek visszatérés a régi idõkhöz."

 


Evans és még sok United játékos most kicsit szüneteltetik a klubcsapat megmérettetéseit, hiszen hétvégén és a jövõ hét elején válogatott mérkõzéseken játszanak majd. Jonnynak ismét lehetõsége lesz, hogy alkalmazkodjon szélsõ védõként, amit az észak-ír válogatottban leginkább játszott eddigi pályafutása során.

"A hátsó négyes bármelyik posztján képes vagyok játszani, ahogy korábban a válogatottban is volt példa erre. De azt mondanám, 90%-ban szélsõ védõt játszottam a nemzeti csapatban" - mondta Evans.

"Az a helyzet, hogy az észak-ír csapatban nem igazán van olyan, aki képes bal bekket játszani jelenleg, viszont belsõ védõbõl van néhány játékosunk - az az egyik legerõsebb posztunk."

"Örülök, hogy a bal szélen szerepelhetek, mert így kicsit gyakorolhatok a bal lábamra is. Az erõnlétemen is segít. Amikor bal szélen játszok, mindig teljesen megviselt vagyok meccs után."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!