Gill elégedett a sorsolással

David Gill is csatlakozott Sir Alex Ferguson után azok táborába, akik elégedett a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolásával.


Miután a hivatalos sorsolást követõen kialakult a C-csoport névsora, amelybe a Manchester Unitedet követõen a Valencia, a Rangers és a Bursaspor került, az eseményeket a helyszínrõl végigkövetõ David Gill eképpen fogalmazott:

"Érdekes lesz. Azt hiszem ez egy jó sorsolás és remélhetõleg tovább tudunk jutni a csoportból a kieséses szakaszba."

 

 

 

 

"Sir Alex és a Rangers menedzsere, Walter Smith kapcsolata már hosszú idõkre nyúlik vissza. Emlékszem, amikor utoljára az Ibroxban jártunk, 2003-ban Phil Neville egy ritkán góllal szerezte meg nekünk a három pontot. Az Ibrox atmoszférája lenyûgözõ, hasonlóan a Celtic Parkhoz."

 

"Tudom hogy a szurkolók a két csapat mindkét mérkõzésén hatalmas hangulatot fognak csinálni, legyen szó az Old Traffordról vagy az Ibroxról. Már beszélte Sir Alexxel és mindketten nagyon várjuk a Rangers elleni mérkõzéseket."

 

"A Valenciához kapcsolódóan annyit tudok elmondani, hogy utoljára a 2000/2001-es szezonban kerültünk velük szembe és mindkétszer keményen megizzadtunk ellenük. Tudom, hogy mindkét klub megváltozott már azóta, de már azt is várjuk, hogy velük összecsaphassunk."

 

A Manchester United ügyvezetõ-igazgatója szerint a Bajnokok Ligája-újonc Bursaspor kapcsán el kell felejteni, hogy négy órányi repülõútra van tõlük.

 

"Bebeszélheted magadnak, hogy ez egy hosszú út" -tette hozzá.

 

"De az ennek a sorozatnak a szépsége, hogy megismerkedhetünk új együttesekkel, idén ráadásul olyannal, amely pont idén debütál az európai színtéren. Várjuk a velük való találkozást is és hogy új embereket üdvözölhessünk."

 

Vélhetõleg a Manchester United mellett a három londoni együttes, az Arsenal, a Chesea és a Tottenham Hotspur szeme elõtt is ott lebeghet a végsõ cél, a Wembleyben rendezendõ döntõ 2011 májusában. Gill azonban úgy gondolja, a Vörös Ördögök egyelõre még nem gondolnak a sorozat megnyerésére, hiszen még útjára se indult a labda a csoportkörben se.

 

"Nem hinném, hogy jelen pillanatban a játékosoknak ezen járnának a gondolataik, majd elég lesz akkor, ha már közeledik a finálé."

 

"Úgy gondolom, hogy a klub minden alkalmazottja tisztában van azzal, hogy milyen nagyszerû sorozatban is vesz részt a csapat és akárhol is rendezik majd a döntõt, az biztos hogy egy ötcsillagos stadion lesz, amelyet remekül elõkészít a végsõ küzdelemre az UEFA. Az, hogy a döntõt szombati napra tolták el, az csak tovább élesíti a küzdelemet a leendõ felek között, de nem hiszem, hogy a játékosaink közül egyelõre bárkinek is ez járna a fejében."

 

Gill reményét fejezte ki az iránt, hogy az angol klubot kitudják köszörülni a csorbát tavalyi rossz szereplésüket követõen, amikor az ország egyetlen képviselõje sem tudott eljutni az elõdöntõkig.

 

"Balszerencsés körülmények között maradtunk le az elõdöntõrõl az elõzõ szezonban, de azt hiszem mondanom sem kell, hogy az összes angol klub nagyon motivált az új sorozattal kapcsolatban. Azonban azt nem szabad elfelejtenünk, hogy egyre nehezebb jó eredményt elérni. A Bajnokok Ligája 1992 óta íródó kiírásában még egy csapatnak sem sikerült megvédenie címét, amely kellõen példázza, hogy milyen erõs verseny folyik a trófeáért. Mi most csak elõre tekintünk és azon leszünk, hogy jól teljesítsünk."


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!