Fergie: Szerencsés a sorsolás

Sir Alex Ferguson hálás, amiért a Manchester United nem került olyan nehéz Bajnokok Ligája csoportba, mint a városi rivális Manchester City.


A Vörös Ördögök szerdán megkezdik küldetésüket, hogy legutóbbi 5 évük alatt negyedjére is bejussanak a legrangosabb európai kupa döntõjébe. Elõször a Benficához látogatnak, akiken kívül a Basel és a román Otelul Galati szerepel a C csoportban.

Ezzel szemben a városi rivális a Bayern Münchennel, Napolival és a spanyol Villarealla is kénytelen lesz megküzdeni.

Ferguson elismeri, a sorsolás során a szerencsével sem álltak hadilábon és nem irigyli a City helyzetét.

"Azt gondolom, szerencsések voltunk a sorsolással, mert olykor nehéz soportot is kaphatsz - nem csak kemény ellenfeleket, de utazási nehézségeket is" - mondta Fergie.

"Nézd meg a City csoportját a Napolival, Villareallal és a Bayern Münchennel - véresen kemény csoport! Mindegyik csapat simán a legjobb hétben lenne itt."

"Ha megnézzük, kik jelenthetnek veszélyt, a Real Madrid mindenképp, mert biztos vagyok abban, hogy idén javulni fognak, de a Bayern München is ott lesz, valamint a Napolira is azt mondják, sokat fejlõdtek."

"AZ olasz futballra nem igazán jellemzõ a siker mostanában, de a Napoli jól teszi, amit tesz és van néhány nagyon jó játékosuk."

"Jelenleg az angol és spanyol csapatok az igazán sikeresek, így arra számíthatnál, hogy a végsõ szakaszban ezen nemzetek csapatai ott lesznek."

A United 100%-os rajtot vett a Premier League-ben azok után, hogy a menedzser bizalmat szavazott a fiataloknak, ám várhatóan a nemzetközi színtér belépésével több tapasztalt játékos is pályára lép majd.

 


"A tapasztalat nagyon fontos lesz a Benfica ellen, ezért lehet más csapat lép majd pályára szerdán."

"A Benfica elleni mérkõzések mindig nagyon nehezek, néztem néhány idegenbeli találkozójukat és abszolút lenyûgözõen játszottak."

"Nem kétséges, hogy ebben a szezonban jó tapasztalatot szerezhetnek a fiatalok a Bajnokok Ligájában, de legfontosabb, hogy továbblépjünk a csoportból."

"A hazai meccs jobb lesz nekik. Elsõ hazai meccsünk a Basel ellen lesz és a fiatalok az ilyen típusú mérkõzéseken képesek játszani. A Benfica elleni idegenbeli meccstõl sokkal inkább tartunk."

Ferguson eközben reméli, a bukaresti Arena Nationala stadion gyepszõnyegének minõsége sokkal jobb lesz jövõ hónapra mint most, ugyanis a United ekkor látogat Romániába.

"Reméljük, történik addig valami. Galati 140 mérföldre van Bukaresttõl, és pluszt jelent, hogy a nemzeti stadionban játszunk, de a talaj egyelõre nagyon rossz, ami problémát jelent."

 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!