Ferguson: Tom Cleverley sztár lehet

Tom Cleverley folyamatosan növekvõ népszerûsége a United szurkolói körében újabb lökést kaphat egy olyan ember által, aki nélkül nem válhatott volna az Old Trafford egyik nagy reménységévé.


Õ nem más, mint Sir Alex Ferguson, aki szerint az ígéretes 21 éves középpályásnak szüksége volt arra, hogy állandó játéklehetõséget kapjon, ezért az, hogy a Wigan Athletichez kölcsönadták, ahelyett hogy csak a kispadot koptassa, létfontosságú döntés volt.

 

Ennek ellenére, Sir Alex elárulta, hogy a Basingstokeban született támadó középpályást visszahívhatják januárban, amikor, hat hónapos Premier League tapasztalattal a háta mögött, készen állhat arra, hogy a Vörös Ördögök felnõtt csapatában is párosával vegye a lépcsõfokokat, ahogy tette az elmúlt években.

 

 

"Valószínûleg januárban visszahívjuk Tomot" - kezdte Sir Alex az Inside United legújabb számában.

 

"Tomból nagyszerû futballista lesz, nagyon kedvelem a játékát. Hallotam, hogy a szurkolók már elkezdtek beszélni Tomról és azt hiszem, nem fognak benne csalódni, mert õ neki van rá a legnagyobb esélye, hogy a klub következõ olyan nagy sztárja legyen, akit mi neveltünk ki."

 

Sokan meglepõdtek azon, hogy Cleverley a nyáron a korábban bejelentettekkel szemben mégis kölcsönben, a DW Stadiumban kötött ki, hiszen a nyilatkozatok alapján arra lehetett számítani, hogy a klub nyári túráján nyújtott telejsítményével mindenkit meggyõzött arról, hogy képes lehet kiharcolni magának a lehetõséget, hogy szerepet kapjon a United középpályáján.

 

Azonban Sir Alex magyarázata szerint, nem akarták, hogy Cleverley megtorpanjon fejlõdésében azzal, hogy csak a kispadot melegíti, vagy még rosszabb esetben, csak a lelátóról nézi a mérkõzéseket.

 

"Amikor leigazoltuk Bébé-t, problémát okozott számomra a 25 fõs keretet kijelölni a Premier Leaguebe. Nem azért, mert Tomot nem tudtam jelölni, hiszen õ fiatal és angol is, így õ rá nem vonatkoztak volna a kritériumok, hanem mert az õ berobbanásával a keret egy másik játékosától vette volna el a lehetõséget, így viszont mindenki boldog lehetett, hogy megfelelõ mennyiségû játékpercet kap."

 

"Úgy éreztem, nehezen tudnék számára elég játéklehetõséget biztosítani. Szerintem öt-hat hónapot eltölteni kölcsönben tényleg nagyon sokat segíthet neki - sokat fog profitálni abból, hogy egy Premier League klubnál szerez megfelelõ tapasztalatokat."

 

Cleverley, aki korábban a Leicester Citynél és a Watfordnál is sikeres idõszakokat töltött kölcsönben, eddig mindössze egy alkalommal lépett pályára a Latics színeiben ebben a szezonban, miután térdsérülést szenvedett. Azonban hamarosan újra számíthat rá Roberto Martinez menedzser, így folytathatja irigylésreméltó fejlõdési pályáját.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!