Rooney nem hasonlítja Berbatovot Cantonához

A Manchester United csatára, Wayne Rooney dícsérte csapattársát Dimitar Berbatovot a remek szezon kezdése és góljai miatt, de nem ért egyet azokkal a - bizonyos körökben elterjedt - állításokkal, miszerint a bolgár lenne az új Eric Cantona.


Berbatov eddigi legjobb formáját mutatja, mióta két évvel ezelõtt megérkezett az Old Traffordra a Tottenham Hotspur csapatától, idén már hat Preier League gólnál jár köszönhetõen többek között a Liverpoolnak rúgott mesterhármasával, amivel a United le is gyõzte riválisát.

Rooney az új, Fifa 11 játék alkalmával nyilatkozott az EA Sports-nak, elmondta mennyire csodálja a 29 éves támadó társát.

"Nagyon jól szerepel, gólokat is lõtt a szezon elején. Mindig tudtuk milyen tulajdonságokkal rendelkezik és szerencsénkre sokkal következetesebben alkalmazza ezeket, gólokat is szerez amik nagy segítséget jelent nekünk."

"Kiválóan tartja a labdát és láthatóan sokkal többet helyezkedik az ellenfél tizenhatosán belül, ami elõnyére vált eredményesség tekintetében is. Ha továbbra is ezt teszi, nagyon jó szezon vár rá."

Rooney, aki bajlódott sérüléssel, forma hanyatlással, pályán kívüli gondokkal is azon kapta magát, hogy egyre inkább átveszi helyét csatár társa, de úgy véli, Berbatov minél többet kell együtt pályán töltenie, hogy kibontakoztathassák együttes tudásukat.

"Amikor együtt voltunk a pályán, jól játszottunk, azonban az idei szezonban keveset voltunk egymás partnerei. Vagyõ, vagy én voltunk fent leginkább. Biztos vagyok benne, ha egymás mellett játszunk, sokkal jobbak lehetünk."

Arra a kérdésre, lát-e hasonlóságot Berbatov és Cantona játéka között, azt felelte: "Nem igazán. Berbatov egy nagyszerû játékos és remek srác, de azt hiszem Cantona inkább a középpályán szerepelt többet. Berba többet van elõl és onnan talál meg minket, míg Cantonának nagyobb tere volt középpályáról kiszolgálni a csatárokat."


 


sport.co.uk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!