Benfica 1-1 Manchester United

A Manchester United idegenbeli döntetlennel kezdte meg idei Bajnokok Ligája sorozatát, a Benfica otthonából hoztak el egy pontot a Vörös Ördögök.


Igazságos pontosztozkodás történt a Bajnokok Ligája C csoportjának rangadóján.

A Manchester United meglepõ, egy csatáros felállása miatt a Vörös Ördögök alig veszélyeztették az ellenfél kapuját, míg a hazaiak több alkalommal is közel kerültek az újabb gólhoz, de vagy hibáztak, vagy Anders Lindegaard mentett nagyot.

A csapatok:

Benfica: Arthur - Maxi, Garay, Luisao, Emerson - Aimar, Witsel, Amorim, Garcia, Gaitán - Cardozo
Cserék: Eduardo, Saviola, Matic, Rodrigo, Jardel, Nolito, Bruno Cesar

United: Lindegaard - Fabio, Smalling, Evans, Evra - Valencia, Fletcher, Giggs, Carrick, Park - Rooney
Cserék: De Gea, Berbatov, Owen, Hernandez, Nani, Anderson, Jones

Teltház fogadta a csapatokat az Estadio da Luzban, a mérkõzést a hazaiak kezdték, akik hamar tudatosították, szertnék otthon tartani a három pontot.

Bár az elsõ 20 percben komoly helyzetük nekik sem voltak - a United szinte el sem jutott az ellenfél tizenhatosáig - távoli lövésekkel próbálkoztak, fõleg Gaitán révén.

A 24. percben aztán igazán nagy helyzetet is sikerült kialakítaniuk a luzitánoknak. Gaitan a bal szélrõl ívelt a Vörös Ördögök tizenhatosa elé, Oscár Cardozo jól átvette, majd fedezte a labdát, Evans mellett egy csellel helyet teremtett magának és 14 méterrõl a lemaradó védõt megelõzve a hosszú sarkot kilõve megszerezte a vezetést a hazaiaknak. Lindegaard még ujjheggyel beleért a lövésbe, de nem tudta védeni.

Nem sokkal késõbb akár két gólos hátrányba is kerülhetett volna a United, amikor Giggs adta el a labdát a félpályánál és a Benfica játékosai a United védelemre vezethették a labdát, de az utolsó pillanatban a visszafutó Valencia szögletre mentett, ezzel maradt az 1-0.

A félidõ vége elõtt szinte a semmibõl jött az egyenlítõ gól. Valencia indult meg a szélen, passzolt Giggshez, aki tolt egyet a labdán, majd 17 méterrõl kilõtte a bal felsõ sarkot, 1-1 a 42. percben!

 


A lefújás elõtt még egy United kontra volt, ami említésre méltó. Egy Benfica szöglet után Evans indult meg saját tizenhatosától, majd továbbított Rooneyhoz, aki a bal szélen felfutó Giggshez ívelt. A veterán középpályás beadását azonban Park elõl szögletre mentette egy védõ.

Fordulás után nem sokkal Valencia elfutása után alakult ki helyzet, de középre passzolásába csak Arthur kapus ért bele, így a labda a kapu elõtt elsuhant úgy, hogy sem Rooney, sem Giggs nem érte el.

A Benfica erre egy Aimar lövéssel válaszolt, ami azonban 25 méterrõl a jobb alsõ sarok mellé szállt.

A 64. percben Giggs egyedül megforgatta a fél hazai védelmet, tisztára játszotta magát és 14 méterrõl a hosszú alsó sarkot célozta meg, de Arthur még lábbal beleért a lövésbe, hatalmas védése után szögletre mentve.

Szögletet követõen a Benfica kontrát indított, egy gyors és szép támadás végén Nolito lõhetett közelrõl, de Lindegaard is a helyén volt és hatalmasat védett.

A találkozó utolsó negyed órájában a hazaiak megpróbálták eldönteni a mérkõzést, többször távoli lövésekkel veszélyeztettek fõleg Gaitán és Nolito révén, de ezek vagy elkerülték a kaput, vagy Lindegarrd magabiztosan védett.

A 87. percben Jonest könnyen átjátszotta Gaitán, a büntetõterületen belül járt már, Nani hátulról becsúszva elrúgta a labdát, de épp Nolitohoz, aki a kapussal állt szemben, de közelrõl a jobb alsó sarok mellé lõtt.

Maradt a döntetlen a végére, ami összességében nézve igazságos, bár a hazaiak többet tettek a gyõzelem érdekében.


Bajnokok Ligája, C csoport
Benfica 1-1 Manchester United
Estadio da Luz, Lisszabon

Vezette: Damir Skomina

Benfica: Arthur - Maxi, Garay, Luisao, Emerson - Aimar(Matic 75.), Witsel, Amorim(Nolito 56.), Garcia, Gaitán(Cesar 90.) - Cardozo
Nem használt cserék: Eduardo, Saviola, Rodrigo, Jardel

United: Lindegaard - Fabio(Jones 78.), Smalling, Evans, Evra - Valencia(Nani 69.), Fletcher(Hernandez 69.), Giggs, Carrick, Park - Rooney
Nem használt cserék: De Gea, Berbatov, Owen, Anderson

Gólszerzõ: Cardozo 24' illetve Giggs 42'

Sárga lap: Aimar, Maxi, Gaitán illetve Rooney, Carrick

A United legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Anders Lindegaard

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!