Kérdezz-felelek: Clayton Blackmore

A walesi játékosnak minden bizonnyal bérelt helye van az idõsebb United szurkolók szívében, minimum egy ok miatt. Egy perccel az 1991-es KEK-döntõ vége elõtt a gólvonalról vágta ki Michael Laudrup egyenlítõ gólt jelentõ lövését.


Az egykori walesi válogatott a klub legalsó lépcsõfokától mászott fel a legmagasabb szintre, ahol 245 alkalommal húzhatta magára a Vörös Ördögök mezét, úgyhogy legutóbbi posztja - az U-15-ösök akadémiai csapatát edzette - teljesen egyértelmûnek tûnik.

 

Élvezed, hogy gyerekeket edzhetsz, és tervezed, hogy újra ilyen jellegû munkát vállalsz? (Nathan Scholes)

12 hónapra visszatértem a Unitedhez, és igen, élveztem, hogy gyerekekkel dolgozhattam. Én is fiatalként kezdtem ennél a csapatnál, ezért tudom min mennek keresztül ezek a fiúk. Voltam már a walesi iskolaválogatott és a Bangor City U-21-es csapatának edzõje is. Talán egyszer újra visszatérek erre a pályára, de az biztos, hogy jól éreztem magamat ilyen szerepkörben.

 

Ki volt a legjobb játékos a Unitednál a te idõdben? (Nutterfield)

Ryan Giggset mondanám, azért amit elért és még mindig a legmagasabb szinten teljesít 36 éves kora ellenére is. Próbálom úgy megítélni a futballistákat, hogy akarnék-e ellenük játszani, és Ryan ellen mindig rémálom volt játszani, legyen szó edzésrõl vagy bármirõl. Nem lehetett utolérni, õ volt a legkeményebb játékos, akivel valaha is szembe kerültem.

 

Milyen volt Sir Alex keze alatt játszani? (Reinhard21Chris)

Mindig tudtuk, hogyan állunk a Fõnökkel. Ha jól játszottál, a csapatba ragadtál, ha viszont nem úgy mentek a dolgok, akkor megkaptad a híres 'hajszárítót', és többet ez nem fordult elõ. Amit viszont sokan nem tudnak, hogy a pályán kívül teljesen más ember, olyan mint egy szülõ, egy apa a játékos számára.

 

 

Sokoldalúságod elõny vagy hátrány volt? (Paul Taylor)

Ez kétoldalú dolog. Talán nem játszottam volna annyi mérkõzésen, ha csak egy poszton vagyok bevethetõ, de az éremnek van másik oldala is, ugyanis nem így nem volt állandó helyem. Élveztem, hogy a sokoldalúságommal a csapat segítségére lehettem és igazából kihívást is jelentett számomra, hogy több poszton játszhattam. Mindenhol megfordultam, csak kapusként nem, azt hiszem.

 

Bombaerõs lövéseid voltak, de melyik volt a legszebb gólod? (TimmyM)

A Tartalékok közt nagyon szép gólokat szereztem, sajnos azonban akkoriban még nem közvetítette ezeket a meccseket a TV. Egy junior mérkõzésen mesterhármast szereztem az Everton ellen és a harmadik gólomat ollózásból szereztem a tizenhatos sarkáról. Emellett még szívesen emlékszem vissza egy Leeds elleni szabadrúgás gólomra és egy 30-35 méterrõl szerzett találatra a Montpellier ellen, abban az évben, amikor megnyertük a KEK-et.

 

Milyen emlékeid vannak Michael Laudrup lövésének tisztázásáról? (Peter67)

Mindig próbáltam egy gondolattal elõtte járni, ez pedig nagy segítség volt a kapusunknak, Les Sealeynek, és ebben az esetben a legjobbkor, a legjobb helyen voltam. Ez volt karrierem legnagyobb pillanata, sokkal fontosabb volt, mint bármelyik gólom.

 

Milyen érzés volt, amikor a United véget vetett 26 éves várakozásának, és bajnok lett? (Rosie Red)

Az egész tetõpontja az volt, hogy úgy nyertük meg, hogy közben az Oldham legyõzte az Aston Villát. Otthon ülve néztem azt a mérkõzést a TV-ben. Sokáig vártunk, de végül hatalmas kõ esett le a szívünkrõl, hogy végre visszaszereztük azt, ami nekünk jár. Steve Brucehoz mentem át ünnepelni. Aztán szépen mindenki hozzá gyûlt!


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!