Berba a Basel ellen bizonyíthat

Ismét le lehet tesztelni a United keretének nagyságát, hiszen a Basel elleni mérkõzés elõtt mind támadásban, mind védekezésben sok sérültet kell nélkülöznie Sir Alex Fergusonnak.


Dimitar Berbatov bízik abban, hogy ismét Wayne Rooney szerepében játszhat, miután az angol támadó immár második mérkõzését kénytelen kihagyni combizom sérülése miatt. Javier Hernandez is megsérült a Stoke City elleni találkozón, így lehetõség nyílhat Michael Owen, Danny Welbeck, Mame Biram Diouf és Federico Macheda elõtt.

"Õ nem játszik holnap" - mondta Sir Alex arra a kérdésre válaszolva, Rooney pályára lép-e a Bajnokok Ligája összecsapáson.

"Nehéz megbecsülni a sérülése fokát. Természetesen reméljük, hogy gyorsan visszatér. Kicsit kocogott ma reggel, de ez minden. Nehéz megmondani, mi lesz. Hernandez sérülése egyértelmû. Neki jövõ hét szombatra fel kell épülnie."

A United menedzsere hangsúlyozta, semmilyen baljós jel nincs, amiért Chicharito két egymást követõ mérkõzésen kénytelen volt lesántikálni a pályáról. Ashley Cole igen brutális belépõje után a Stoke meccsen Jonathan Woodgate láthatóan tolt egyet Hernandezen, minek következtében a kifutó Asmir Begoviccsal ütközött.

"Egyértelmû ütközés volt."

Ha Berbatov a csapatban marad kedden, akkor is csak a harmadik Bajnokok Ligája találkozóján lesz kezdõ a bolgár a 2011-es év során. Legutóbbi BL mérkõzése a Schalke elleni elõdöntõ második összecsapása volt, amikor a sok változással kiálló United 4-1-re gyõzte le a németeket. Azóta a bolgár kimaradt a Barcelona ellen nevezett 18as keretbõl, valamint a Benfica ellen is csak a padon kapott szerepet.

 


"Természetesen, igen" - válaszolt a skót menedzser arra a kérdésre, hogy Berbatov még mindig nagy szerepet játszik-e a Uniteden belül. "Õ is a csapat egyik tagja, mindenki kiveszi a részét a mérkõzésekbõl, hiszen Premier League, Bajnokok Ligája, FA és Ligakupa is van. Kimerítõ szezon ez, amennyiben nem használod ki a keretedet."

"Nem kell megnyugtatnom Dimitart. Tudja, hogy része a csapatnak és ez jelenleg több más játékosra is vonatkozik. Federico Macheda, Mame Diouf és Michael Owen sem játszottak rendszeresen, de csak a hatodik bajnokink volt szombaton, mellette pedig csak a Benfica és a Leeds meccsek mentek le. Szóval ez még korai, rengeteg idõ van még."

Bár a támadók voltak inkább terítéken, Sir Alex a védelem terén sem szolgált jó hírekkel, ugyanis Jonny Evans és Chris Smalling sem bevethetõ boka, illetve ágyék sérülés miatt. Ráadásul Nemanja Vidic még mindig nem kezdte meg az edzést."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!