Manchester United 3-3 FC Basel

Két gólos hátrányból fordított a Basel, Ashley Young a 90. percben egyenlített.


A Manchester United saját magától vett el két pontot azután, hogy az elsõ félidõben mutatott attraktív játékát feladva magára engedte ellenfelét.

A csapatok:

United: De Gea - Fabio, Ferdinand, Jones, Evra - Valencia, Carrick, Giggs, Anderson, Young - Welbeck
Cserék: Lindegaard, Park, Berbatov, Nani, Owen, Fletcher, Diouf

Basel: Sommer - Steinhofer, Abraham, Dragovic, Park Joo Ho - F.Frei, Xhaka, Cabral, Zoua - A Frei - Streller
Cserék: Colomba, Ajeti, SChurpf, Chipperfield, T.Xhaka, Kovac, Pak

Az elsõ nagy helyzet Streller elõtt adódott az 5. percben, ekkor Jonesról vált le a támadó, de lövése kapu fölé szállt. Erre hamar válaszolt a United. Young ívelt a hosszún érkezõ Valencia fejére, aki középre fejelt, de Welbeck nem mozdult a labdára, így az a kapu elõtt szállt el.

A 10. prcben Valencia-Giggs remek összejátéka után Fabiot ugratta ki a veterán középpályán, de a brazil nem érte el a labdát, viszont Welbeck igen, de közelrõl csúnyán kapu mellé lõtt a támadó.

Az elsõ negyed óra végén Valencia lõtte be erõsen a labdát középre, amit Young lõhetett kapura, de Sommer hárította a lövést.

Nem úgy a 16. percben, amikor Valencia remekül ugratta ki Fabiot. A brazil középen megtalálta a labdával Giggset, aki lekészítette Welbecknek lövésre, a támadó pedig a bal alsóba gurított, 1-0 a Unitednek.

 


Azonnal jött a második gól is. Giggs álompasszát közelrõl szinte csak be kellett passzolnia Welbecknek a kapuba, amivel már 2-0-ra vezettek a hazaiak.

A 24. percben majdnem szépített a Basel, Frei hagyott ki hatalmas helyzetet, miután Fabio és Jones is rosszul helyezkedett.

Tíz perccel késõbb Evra ívelt át Valenciának, aki Carrickkel passzolgatott, majd Welbecknek tette a labdát, aki 17 méterrõl lõtt, de Sommer védett. Carrick üresen kérte a tizenhatoson belül a játékszert, de nem kapta.

A haza kapu elõtt viszont sorrahagyták ki a lehetõséget a baseliek. Frei és Streller sem tudott gólt szerezni, pedig ez a United védelem igen megkönnyítette dolgukat.

A félidõ végén Valencia elé került a labda Evra beadása után, de az ecuadori lövését Sommer lábbal, hatalmasat védve hárította.

Szünetre két gólos elõnnyel mehettek a Vörös Ördögök, ekkor még senki nem számított arra, hogy drasztikusan megváltozik a mérkõzés képe.

Azonban a második félidõ elején a Basel vette át az irányítást, a hazaiak visszahúzódtak saját térfelükre.

Az 51. percben csak de Geának köszönhette meg a United, hogy még mindig 2-0 volt az állás. Zoua ívelt Strellerhez, akirõl Jones immár sokadjára maradt le. A támadó csak a spanyol kapussal volt szemben, ám lõvését David lábbal védte.

Három perccel késõbb Valencia-Giggs-Young-Giggs volt a labda útja, ám Ryan beadás helyett kisodródott helyzetbõl lõtt inkább, Sommer könnyen fogta.

Az 58. percben szöglethez jutott a Basel. A beszálló labdát a rövid saroknál kapura csúsztatták, de Gea még ki tudta ütni, ám éppen Fabian Frei elé, aki a jobb kapufára bombázott, onnan pedig a kapuban kötött ki a labda, 2-1-re szépítettek a vendégek.

Nem sokáig maradt ez az állás, két perc múlva egyenlített is a Basel. Jobbról érkezõ beadást nézett el igen erõsen Ferdinand, Alexander Frei pedig megköszönte ezt és 8 méterrõl a kapuba bólintott, 2-2.

Sõt, a 76. percben egy kissé véleményes Valencia buktatás után büntetõt is kapott a vendég gárda, amit A.Frei értékesített, ezzel már a Basel vezetett 3-2-re.

A United az utolsó 10 percre beszorította ellenfelét, de komoly helyzetet nem nagyon tudott kialakítani egészen a 90. percig, amikor Nani ívelt középre, az érkezõ Young pedig közelrõl a jobb alsó sarokba fejelt, 3-3.

 


A hosszabbítás perceiben elõször Nani beadását fejelte mellé Welbeck, majd Berbatov került helyzetbe, de ahelyett, hogy a középen érkezõ Nanihoz passzolt volna, maga próbált gólt szerezni, de lövése csak kívülrõl rezgette meg a hálót.

Ezzel maradt a döntetlen, ami látva a hazaiak hibáit reálisnak mondható.


Bajnokok Ligája, C csoport
Manchester United 3-3 FC Basel
Old Trafford, 73115 nézõ
Vezette: P. Tagliavento‎

United: De Gea - Fabio(Nani 69.), Ferdinand, Jones, Evra - Valencia, Carrick, Giggs(Park 61.), Anderson(Berbatov 82.), Young - Welbeck
Nem használt cserék: Lindegaard, Owen, Fletcher, Diouf

Basel: Sommer - Steinhofer, Abraham, Dragovic, Park Joo Ho - F.Frei(Chipperfield 77.), Xhaka, Cabral, Zoua - A.Frei(T.Xhaka 89.) - Streller(Pak 81.)
Nem használt cserék: Colomba, Ajeti, SChurpf, Kovac


Gólszerzõk: Welbeck 16', 17', Young 90' illetve F.Frei 58', A. Frei 60', 76'(11-es)


A United legjobbja ezen a találkozón: Danny Welbeck



 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!