Duncan Edwards emlékére

Ma lenne 75 éves a legnagyobb potenciállal rendelkezõ játékos, Duncan Edwards, aki Sir Matt Busby '50-es években mindenkit legyõzõ csapatának egyik tündöklõ tehetsége volt.


Az õ korai halála, ami a müncheni légikatasztrófa után 15 nappal késõbb következett be, egy hatalmas lehetõségekkel rendelkezõ játékos elvesztését jelentette, aki így tragikus módon sosem teljesíthette be azt, amire hivatott lett volna. Némi vigaszra ad okot, hogy tudjuk, milyen nagyszerû játékos volt, mielõtt eltávozott az élõk sorából, mindösszesen 21 évesen másik 7 manchesteri barátjával és csapattársával.

 

A "kölyök-férfinek" (boy-man) is becézett játékos tölgyfavastagságú combjával volt a Busby-bébik "poszter-fiúja", aki a katasztrófa után még épp oly hõsiesen küzdött életéért, ahogyan a középpályán is vezére volt a csapatnak. Egymást követõen két bajnoki címet is elhódított a csapattal 1956-ban és 1957-ben, ami minden bizonnyal csak a kezdet lett volna, s nem egyszeri fellángolás.

 

Edward egyik old trafford-i mentora, Jimmy Murphy a játékos elvesztése után pár évvel ezt mondta: "Amikor hallottam, hogy Muhammed Ali azt hirdeti a világnak, õ a legnagyobb, csak mosolyogtam. A legnagyobb mindenki közül egy angol futballista volt, Duncan Edwards."

 

Játékosként 177 mérkõzésen 21 találatig jutott a középpályán egyébként védekezõ feladatkört ellátó Big Dunc.

 

75 évvel ezelõtt ezen a héten, 1936. október 1-jén született Dudleyban, Nyugat Midlands-ben.

Duncan Edwards, soha nem feledünk!

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!