Webchat Ji-Sung Parkkal

A Manutd.com szeptember 29-én készített interjút Ji-Sung Parkkal, aki a szurkolók kérdéseire válaszolt.


Park a szingapúri Gordon Yeo kérdését találta a legjobbnak, ezért Gordon egy új United mezt kap ajándékba, melyet Ji maga dedikált - gratulálunk!

Üdvözlünk a webchaten Ji, itt is az elsõ kérdés...

Melyik az a klub, amely ellen legszívesebben játszol?
Qassim Ali, Hollandia

Nehéz megmondani. Valószínûleg az Arsenal, hisz úgy tûnik sok gólt szerzek ellenük.

Labdarúgóként csodálatos munka elkölccsel rendelkezel és elkötelezettséged magas szintû. Minden máshoz is így állsz hozzá, amit csak csinálsz?
Greg Thompson, Ausztrália

Igen, így gondolom. Mindenkinek van saját karaktere a profi futballban, ahogy más munkában is. Mindig nyerni akarok. Versenyképes vagyok.

Azt láthatjuk, idén kissé megváltozott a szereped. Van kedvenc pozíciód a pályán?
Yeom Ji seon, Jeju

Nincs ilyen. Egész karrierem során játszottam már középen, bal szélen, jobb szélen és a csatár mögött is néha. Nincs semmilyen kedvenc pozícióm, csak játszani akarok. Az mindegy, hogy épp melyik poszton. Szeretem azt, hogy különbözõ pozíciókban is tudok játszani.

Mi inspirált téged, hogy focizz?
Omar Charania, Weston-Super-Mare

Igazából semmi. Csak játszani akartam. Az iskolában volt néhány sport, amit ûztem, volt egy futball klubjuk is, így aztán csatlakoztam. Õszintén szólva én baseballt szerettem volna játszani, de az iskolának nem volt baseball csapata, csak futball klubja.

Milyen szorosan követed a dél-koreai mozit? Meg tudod nevezni a kedvenc koreai filmedet?
Primoz Mes, Szlovénia

Az utóbbi idõben nem sok dél-koreai filmet láttam. Szóval talán egy olyan filmet tudnék mondani, ami régebbi...ez nehéz. Azt mondom, Haeundae. Ez egy cunamiról szólt és kasszasiker volt.

Melyik a kedvenc csapatod a K-League-ben? Nekem a Suwon Samsung!
Eun Young Park, Dél-Korea

Nekem is a Suwon a kedcenc koreai csapatom, mert ott nõttem fel. Ha egy csapatot kellene választanom, õk lennének. Bár innen nem nagyon tudom követni õket.

Fiatal voltál, amikor elõször mentél Európába. De az idõ gyorsan telik és immár te egy tapasztalt játékosa vagy csapatodnak. Hogy érzed magad? Észrevettél bármi változást?
Kim Soo, Szöul

Ahogy telnek a szezonok és öregszünk, egyre több tapasztalatot szerzünk. Tudom, hogyan kell felkészülni egy szezonra és minden egyes mérkõzésre. Ez nem olyan valami, amit bárki is nekem adott, ehhez idõre van szükséged és tudnod kell, mit kezdj a tapasztalattal.

Hogy tudtál eligazodni az angol kultúrában, amikor a Manchester Unitedhez kerültél?
Daniel Bennison, Blackpool

Igazából mielõtt Manchesterbe igazoltam, elõtte a PSV Eindhovennél voltam és a holland kultúra sokban hasonlít az ittenihez. Amikor Manchesterbe jöttem, nem sokkal volt másabb, mint Hollandiában. De amikor Hollandiába mentem, rengeteg eltérõ pontot vettem észre a kultúrájukban, amihez nehéz volt alkalmazkodni. De mikor Manchesterbe jöttem, minden rendben volt. Az angol kultúrához tudtam alkalmazkodni.

Amikor elõször ide jöttél, mi volt a legnehezebb dolog abban, hogy Koreától távol éltél?
Paul Yun, Egyesült Királyság

Hiányzott a családom és a barátaim, ez volt a legnehezebb. Találtam néhány koreai barátot és koreai ételeket is, de a családom hiánya volt a legnehezebb.

Milyen emlékeid vannak elsõ United gólodról, melyet a Birminghamnek lõttél?
Mark Corcoran, Dundrum

Idegenben, Birminghamben Ligakupa mérkõzésen, a saját szurkolóink elõtt szereztem, amire nagyon sokat vártam, decemberben sikerült betalálnom. Nagyon-nagyon boldog voltam és megnyertük a meccset. Mindig boldog vagyok, ha a szurkolóink elõtt szerzek gólt. Eltökélt voltam, hogy gólt szerezzek, hiszen sokat kellett az elsõre várni, de hittem, hogy képes vagyok gólt lõni és ez a Birmingham ellen sikerült is. Hiszem, hogy több gólra is képes vagyok.

Tervezed, hogy részt vállalj a koreai labdarúgásban, miután visszavonultál?
Izabel, Korea

Igen. Szeretnék kis részt vállalni a fejlõdõ koreai fociban. Szeretnék a koreai futballért dolgozni, amelynek szurkolói oly sokszor támogattak engem. Szeretnék visszaadni valamit nekik. Jól megy a saját futball iskolám, azt hiszem 600 gyermek játszik nálunk. Boldog vagyok, mert mindig arról álmodtam, hogy koreai gyerekeknek tarthatok edzést.

Amióta a Unitedhez csatlakoztál, 25 gólt szereztél a klubnak. Melyik a legemlékezetesebb?
Luke Hallam, Egyesült Királyság

A legemlékezetesebb gólom talán a Liverpool elleni gyõztes találatom, vagy a Chelsea ellen lõtt gólom, mindkettõ az Old Traffordon. Egyik ezek közül a legjobb. Voltaképp ha a Chelsea elleni döntetleneztünk volna, akkor is továbbléptünk volna, így a Liverpool ellenit választom.

 


Személy szerint mit gondolsz különlegesnek a United szurkolóiban?
Jonathan Escott, Egyesült Királyság

A világ minden táján hatalmas szurkolótábora van a Unitednek, bármerre is megyünk, mindenhol sokan vannak. Az Old Traffordon sokan vannak, akik énekelnek és buzdítják a csapatot, amitõl jól játszik a csapat. Õk jelentik a különbséget a meccseken.

Van babonád vagy meccs elõtti megszokásaid?
Molnár Barnabás, Magyarország

Jelenleg nincs. Fiatalabb koromban volt néhány - nem ettem bizonyos dolgokat meccsek elõtt. De azóta felnõttem és ezek mentális dolgok.

Mit profitáltál abból, hogy visszavonultál a válogatottságtól?
Liuh-Jang Kwok, Ausztrália

Nem kell messzire utazzak a szezon során. Ha válogatott szünet van, Manchesterben tudok maradni, ott tudok edzeni, ezáltal sokkal frissebb lehetek a következõ mérkõzésre. Ez egy hosszú szezon, a válogatott mérkõzések pedig azt jelentették nekem, hosszú utakra kell mennem. Most azonban ez nincs, ezzel óvni tudom fizikálisan az egészségemet. Azt hiszem, az én koromban ez már nagyon fontos dolog. Néha hiányzik, hogy nem tudok visszamenni Koreába meglátogatni a családomat, miközben válogatott meccsek elõtt erre volt apró lehetõségem. Legutóbb nyáron voltam Koreában.

Ha lenne esélyed a jövõben, hogy edzõsködj Angliában, hajlandó lennél rá?
Jang Ho Chang, Szöul

Esélytelen. Nem akarok menedzser vagy edzõ lenni. Nem akarom azt, mert túl sok stresszel jár.

Ki a legjobb játékos, akivel együtt játszottál és miért?
Aamir Rafi, Egyesült Királyság

Wow, ki a legjobb? Sok játékos van, így ez nagyon nehéz. Giggsyt választom azért, amit elért valamint a képességei miatt. Amikor elõször Manchesterbe jöttem, õ 32 éves volt. El sem tudom képzelni, milyen lehetett 24-25 évesen, hihetetlen lehetett. Szomorú vagyok, hogy akkoriban még nem voltam itt, hogy együtt edzhessek vele. Még mindig magas szinten játszik és megmutatja kvalitásait.

Ha nem futballista lennél, mit dolgoznál az életben?
Kangho Lee, Korea

Csak egy normál üzletember lennék, azt hiszem. Nehéz megmondani, milyen üzletben dolgoztam volna, de talán valami köze lett volna a számítógéphez és informatikához.

Mi volt a reakciód, amikor elõször meghallottad, hogy Sir Alex le akar igazolni?
Kaushal Hissaria, Nepál

Nem tudtam elhinni. Nem tudtam, miért akar engem a Unitedbe vinni. Nagyon boldog voltam attól a gondolattól, hogy egy nagy klubhoz igazolhatok, de amikor már ajánlatot tett, nem tudtam elhinni. Képtelen voltam elutasítani az ajánlatot, hiszen mindenki a Unitedbe akar jönni. Igazából amikor elõször beszéltem vele telefonon, még nem tudtam nagyon jól angolul. Nagyon lassan beszélt velem, de akkor is csak keveset értettem meg abból, amit mondott. Megszoktam már az akcentusát, de még mindig nehéz azért.

Mit jelent a 13-as szám a mezeden?
Chaidar Mirza, Indonézia

Ez nem egy különleges szám. Csak egyszerûen a 13-as. Tudom, hogy a nyugati kultúrában a 13 szerencsétlen szám, de Koreában nem tekinthetõ rossznak. Koreában a 4-es a rossz.

Milyen korban jártál, amikor rájöttél, hogy jó vagy a futballban? Természetes tehetség voltál, vagy keményen kellett dolgoznod, hogy elérj idáig?
Sean Connor, Egyesült Királyság

Keményen kellett dolgozni, hogy profi legyek. Amikor 18 éves voltam, a körülöttem lévõ emberek úgy érezték, nem vagyok elég jó, hogy a legmagasabb szinten focizzak. Meg akartam mutatni a tehetségem és hogy képes vagyok a legmagasabb szinten játszani.

Hol volt a legjobb hangulat, ahol valaha is játszottál?
Daniel Blount, Stoke-on-Trent

Angliában? Egyszerû - Old Traffordon. Máshol? Glasgowban a Rangers és a Celtic szurkolóit is nagyszerûnek tartom. És ott volt a 2002-es Japán-Korea közös rendezésû világbajnokság is, amikor az egész nemzet kivonult az utcákra, csodálatos volt. Mindig emlékezni fogok arra.

Mi a legszebb emléked United mezben?
Lawson Balogun, Nigéria

A legjobb emlékem, amikor magasba emelhetek egy trófeát. Ha ezt megtehetem, mindig boldog vagyok és örülök. Az évek során sokszor megtehettem ezt. Talán a legutóbbi szezonban volt a legjobb. Igen, a 19. bajnoki címnél.

Mi a legszebb emléked válogatott szinten?
Rania Putri, Qatar

A 2002-es világbajnokság Dél-Koreával. Ez egész világbajnokság. Arra gondoltam akkoriban, hogy nagyon szerencsés vagyok, amiért profi labdarúgó lehetek és láthatom, milyen csodás dolgok történnek a hazámban. Úgy éreztem, valami nagy dologban veszek részt.

Hogyan lettetek Patrice-szal ilyen közeli barátok?
Anirudh Nandan, India

Nem tudom hogyan. Csak sokat játszottunk videójátékokkal együtt és kialakult. Mostanában nem játszunk sokat, de a barátság megmaradt.

Mi a legviccesebb tréfa vagy momentum, amit Patrice-szal csináltatok? (Eltekintve attól a vidám MUTV interjútól, amit a 2009-es szezon elõtti túra során Szöulban csináltatok.)
Gordon Yeo, Szingapúr

Talán amikor megjelent egy koreai TV mûsorban és megkért, fordítsak le neki néhány mondatot koreaira, mint például a "Hello"-t és hasonlóakat. Én persze a "hülye vagyok" koreai megfelelõjét mondtam el neki, õ pedig ezt mondogatta a kamerába. Persze aztán rájött, hogy átvertem, mert mindenki nevetett, még az operatõr is.

Ha bárkivel játszhatnál - múlt vagy jelen játékosaival - ki lenne az?
Olivia Betts, Egyesült Királyság

Hmm...talán Maradona. Szerettem volna látni nem csak tévén keresztül, hogyan is játszik. Szerettem volna látni a pályán elõttem.

Úgy hallottam, szeretsz zenét hallgatni. Ki a kedvenc elõadód?
Sol Lee, Egyesült Királyság

Kedvenc zenei elõadóm? Nincs kedvencem. Mindent meghallgatok, szóval nem tudok egyet választani. A Unitednél Patrice Evra szolgáltatja a zenét az öltözõben. Néha jókat, néha nem igazán, de a legtöbbször jó DJ és mindenki elégedett ezzel. Nem játszik semmilyen koreai zenét, nem is tud róla semmit.

Utolsó kérdés Ji...Hogyan írnád le az életed, mint Manchester United játékos?
Nick, Malajzia

Ez egy álom. Sok mérkõzésünk van, de nagyon jó létesítményeink vannak és nagyszerû játékosok vannak körülöttem. A szurkolóink is nagyszerûek, a stadion csodálatos és a világ egyik legjobb bajnokságában játszunk. Úgy gondolom, minden labdarúgó a Unitedben akar játszani.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!