Valencia játszani akar, a posztja másodlagos

Antonio Valencia leghatékonyabban a szélsõ poszton képes segíteni a Unitednek, de jobb bekk posztján is hajlandó játszani, ha az jó a csapat számára.


Az ecuadori játékos ebben a szezonban már többször szerepelt a védelem jobb szélén, mivel sérülések miatt az a poszt meggyengült, legutóbb a Norwich elleni bajnokin is a pálya azon részén láthattuk leginkább.

Leszámítva azon hibáját, melybõl Anthony Pilkington majdnem gólt szerzett a Kanáriknak, Valencia nagyszerûen teljesített ideiglenes szerepkörében, ötvözve védekezési képességeit sebességével, mellyel a csatárokat támogathatta.

"Játszottam már jobb bekket párszor, élvezem a játékot ott is" - mondta Vale a United hivatalos spanyol oldalának. "Minden tiszteletem azon játékosoké, akik állandóan ezen a poszton játszanak, hiszen sok rúgást összeszednek."

"De néhányszor már játszottam idén a jobb szél hátsó felén és bárhol is szerepelek, örülök neki. Remélem készen állok és jól játszok majd, amikor a Fõnök felkér engem."

 


Míg Valencia nem tervezi, hogy hosszú távon a védelem szélén szerepeljen, addig a Vörös Ördögök menedzserének semmi kétsége, hogy a 26 éves játékos képes lenne ott is nagyot alkotni.

"Természetes ösztöne van ahhoz, hogy kisegítse a védelmet" - mondta Ferguson az Inside Unitednek. "Természetesen ismerjük Antonio támadó képességeit, de olyan gyors és erõteljes, hogy a szélsõ védõ posztra is alkalmas."

"Hihetetlen nehéz õt megverni, ha megpróbálod átjátszani. Azt is látjuk, hogy a középpálya közepén is számolhatunk vele. Nagyon fegyelmezett és minden utasítást képes elvégezni, amit adunk neki."

Ashley Young és Nani szezon eleji jó formája kevesebb aggodalmat jelentett Sir Alex számára, amikor Valenciát a szélsõ poszt helyett máshova kellett tennie.

Az immár teljesen felépült Antonio boldog ha játszhat és úgy véli, a szélsõ posztokért folyó verseny jót tehet a United számára.

"Mindig fontos, hogy csapaton belül egészséges versenyek legyenek a posztokért és ez nekünk, United szélsõknek is adott. Nagyon fontos és igazán nagy lökést ad nekem, hogy visszakerüljek a csapatba. Minden alkalom csodálatos, amikor a Unitedben játszhatok."

"Személyes célom, hogy idén megnyerjük a bajnokságot és a Bajnokok Ligáját és játékommal örömet okozzak a szurkolóknak."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!