A Unitednél ösztönzik a fiatalokat

Patrice Evra szerint a United legújabb fiatal játékosainak felbukkanása megmutatta az idõsebb játékosok számára, szembe kell nézniük a kihívásokkal.


Tom Cleverley és Danny Welbeck visszatértek sikeres kölcsön szerzõdésük után az Old Traffordra és nagyszerû formát mutatnak, míg az új igazolások - Phil Jones, Ashley Young és David de Gea - is viszonylag könnyedén felvették a manchesteri életet.

Evra már azzal viccelõdött, hogy félti helyét, ám az idõsebb profiknak továbbra is példaként kell szolgálniuk, fenntartva magas szintû teljesítményüket.

"A Manchester United néhány nagyszerû fiatal játékossal rendelkezik" - mondta a francia játékos a Manutd.com-nak. "Cleverley, Welbeck, Macheda és Diouf mind jó kölcsön szerzõdésbõl tértek vissza, a Fõnök pedig még olyan játékosokat hozott, mint Young, jones, De Gea és tavaly még Chris Smalling."

"Olyan ez számunkra, mint egy bónusz és az összes tapasztaltabb játékos tudja, harcolnia kell a helyekért. Nagyon nehéz a Fõnöknek, nem csak a kezdõ tizenegyet összeállítani, hanem a padot is. Ez teszi olyan kiélezettnek a versenyt. Minden nap, minden játékos meg akarja mutatni a menedzsernek, hogy megérdemli a játékot."

"Tudom, hogy meg kell nekik mutatni [a fiatal játékosoknak], hogy még itt vagyok és minden meccsen játszani akarok. Meg kell nekik mutatnod, fitt vagy, mert õk fiatalok, talán több energiájuk van és ellophatják a helyedet."

 


"Természetesen segíteni kell nekik, beszélgetni kell velük. Azért vagyunk itt, hogy megvédjük õket és megmutassuk nekik, hogy elérni a csúcsra egy dolog, de ott maradni sokkal nehezebb."

Miután majdnem tökéletesen indult a szezon a Vörös Ördögök számára, Evra szavaival élve jó ébresztõt kaptak az elmúlt hónapban, amikor 2-0-ás vezetést adtak ki kezükbõl a Basel ellen. Young utolsó percekben lõtt egyenlítõ góljával fontos egy pontot szerzett a csapat, Evra pedig úgy véli, fontos dolgokat tanultak ebbõl.

"Õk [a fiatal játékosok] az ilyen mérkõzésekbõl szerezhetnek igazán tapasztalatot, de legelõször a tapasztaltabb játékosoknak tenniük kell a dolgukat, mielõtt bármit is mondanak a fiataloknak. Példaként kell szolgáljunk a pályán, meg kell mutassuk, hogy soha nem adjuk fel. A Basel ellen rosszul teljesítettünk, de soha nem adtuk fel és megszereztünk egy pontot" - magyarázta a védõ.

"A fiatal játékosok azt látják, milyen keményen edzenek az idõsebbek annak ellenére is, hogy több trófeát bezsebelhettünk már. Mindig azt mondom, elég csak megnézni Giggsyt az edzéseken - minden nap igazán keményen dolgozik. Azt gondolhatnád, soha nem nyert még semmit, miközben mindent megnyert már. Ezt a példát kell követni!"

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!