Gill: Nem kell eladnunk senkit

A Manchester United ügyvezetõ-igazgatója, David Gill kijelentette, a klub nincs nyomás alatt, hogy megváljon olyanoktól, mint Wayne Rooney, tegnap bejelentett nagy mennyiségû veszteségük ellenére.


Pénteken a Vörös Ördögök közzétették teljes jelentésüket az elõzõ pénzügyi évrõl, ahol 100 millió fontos mûködési profitot értek el, ám összességében 83.64 millió fontos veszteséggel zárták a 2010. júliusában záruló évet.

 

A nyilvánosságra hozott számok csak tovább erõsítették az amúgy is nagy mértékû ellenérzést a Glazer család ellen a United szurkolók körében, ám Gill sietett leszögezni, hogy ezek 'nagyon jó számok'.

 

 

"Nem az a klub vagyunk, akinek eladásokra van szüksége. Van pénzünk a bankban, így semmilyen nyomás nem nehezedik ránk, hogy bármelyik játékosunktól meg kellene válnunk, legyen az Wayne Rooney vagy bárki más." - mondta Gill.

"Nem akartuk eladni Cristianot, de õ mindenképp távozni akart, kénytelenek voltunk elfogadni ezt és ezzel világrekordnak számító összeghez jutottunk. A filozófiánk az, hogy megtartsuk a játékosainkat. 165 millió font van a bankban, de jobban szerettük volna, ha 80 millió van bent és Cristiano Ronaldo pedig a csapatban."- tette hozzá.
 

 

"Ezek nagyon jó eredmények a klub számára, ahol rekordok is megdõltek, azonban ezek a számok nehezen értelmezhetõek, mivel a nem készpénzalapú adatok miatt komplikáltak."

 

Gill szerint nem kell attól tartania senkinek, hogy a klub olyan sorsra jut, mint az õsi rivális Liverpool, akik könnyen csõdgondnokság alá is kerülhetnek, ha a tulajdonosok nem képesek kifizetni a klub adósságait.

 

"Más klub nevében nem tudok beszélni, a mi esetünkben azonban biztos, hogy a United szurkolóknak nem kell aggódniuk, hiszen nekünk egy hosszú távú üzleti tervünk van, amelyben nagy mértékû bevételeket tudunk felmutatni, amik csak egyre növekednek. Emellett kezünkben tartjuk a mûködési költségeinket is - bevételeink 46%-át teszik ki - úgyhogy megérdemelten ülhetünk a babérjainkon ezzel a struktúrával."

 

"Véleményünk szerint, ha bármi is megváltozna a Manchester United tulajdonosi körében, a klub akkor is túlélné és tudná folytatni - nem lennének ebbõl se problémáink."

 

"Még vannak készpénztartalékaink, amit játékosok vásárlására, illetve szerzõdéskötésekre használhatunk fel, úgyhogy ezzel a jelenlegi üzleti modellel több, mint kényelmesen érezhetjük magunkat."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!