Vörös Ördögök a válogatottban

Csak Nani örülhetett tegnap a Manchester United felnõtt válogatottban szereplõ játékosai közül, az õ öröme azonban felhõtlen lehetett.


Luis Nani tegnap lepipálta Cristiano Ronaldot, amikor kétszer is bevette Dánia kapuját a 3-1-es portugál gyõzelmet hozó mérkõzésen, amely az elsõ sikere volt a luzitánoknak a 2012-es Eb-selejtezõ sorozatban. Ronaldo, aki Nani elsõ gólját elõkészítette, szinten betalált, kölcsönkenyér visszajár alapon éppen Nani passzából, ám a Manchester United játékosának második gólja vitte a prímet a találkozó legszebb találataként.

 

Nemcsak Nani talált be a pénteki játéknapon, eredményes volt az U-21-es angol válogatottban Chris Smalling is, akik az õ góljával gyõzték le létfontosságú mérkõzésen Romániát a Európa-bajnokság play-offjának elsõ összecsapásán.

 

Az angol csapatban ott volt Tom Cleverley és Danny Welbeck is, akik szintén készülhetnek a jelenleg 2-1-re álló párharc második felvonására. Smalling gólja, amelyet Daniel Sturridge visszafejelt labdájából értékesített, az elsõ találata volt nemzetközi szinten.

 

Sajnos nem lépett pályára egy másik U-21-es válogatottunk, Federico Macheda, aki a Fehéroroszország ellen 2-0-ra gyõzedelmeskedõ olasz válogatottban csak a cserepadon kapott helyet.

 

Eközben a taljánok ellen az Evans-testvérpár nagy tettet vitt véghez, ugyanis a 2006-os világbajnok együttessel 0-0-ra végeztek Belfasban. A Windsor Parkban játszott mérkõzésen Jonny Evans 90 percig a pályán volt az észak-ír nemzeti tizenegyben, míg öccse, Corry Evans 80 percnyi játéklehetõséget kapott. A döntetlennek Nigel Worthington együttese két mérkõzés után négy ponttal rendelkezik.

 

Az utolsó percekben is dráma szemtanúi lehettek a dublini Aviva Stadiumba kilátogató nézõk, amikor Írország Ororszországot látta vendégül a B-csoportban. A házigazdák a mérkõzés végén kétszer egymás után is gólt tudtak szerezni, ám ez sem volt elég a sikerhez. Az oroszok ugyanis 3-0-s vezetést kapartak össze az elsõ 50 percben. John O'Shea végig játszotta az egész találkozót jobb bekként, míg Darron Gibson a 66. percben lépett pályára.

 

Nem volt sikeres estéje Belgrádban Nemanja Vidicnek se, aki a szerb válogatott tagjaként sokkoló, 3-1-es vereség részese lehetett Észtország jóvoltából.

 

Még csütörtökön este lépett pályára Robbie Brady és Sean McGinty az ír U-19-es válogatott tagjaként, és mindketten gólt szereztek a Luxemburg elleni 5-0-s gyõzelem alkalmával. 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!