Smalling élvezi a belsõ posztot

Chris Smalling szerint azok után, hogy harmadik kísérletre sikerült megszereznie a Unitednek idei elsõ Bajnokok Ligája gyõzelmét, szép idõk jönnek a csapat számára Európában.


A sokoldalú angol védõ belsõ védõként szerepelt és végig pályán volt az Otelul Galati elleni összecsapáson ellentétben társával, Nemanja Vidiccsel, akinek nem volt szerencséje és nem sokkal azután kiállították, hogy Wayne Rooney megszerezte a vezetést a Vörös Ördögök számára a Nemzeti Stadionban. A szerb ezáltal a következõ mérkõzésen - a Galati ellen november 2-án az Old Traffordon - nem szerepelhet, így Chris tovább folytathatja szereplését ott, ahol leginkább élvezi a játékot.

"Jó volt [belsõ védõként játszani]" - mondta Smalling az MUTVnek. "Ez a kedvenc pozícióm, így minél több mérkõzést szeretnék itt lejátszani. De ha bármilyen más módon kell hozzájárulnom, akkor is megteszek minden tõlem telhetõt."

 


Smalling szimpátiáját fejezte ki Vidiccsel kapcsolatban: "Hátulról láttam az incidenst. Nem vártam piros lapot. Európába néha túl szigorúak a játékvezetõk, de meg kellene nézzem ismét, hogy megfelelõen ítélkezzem. Úgy gondolom, miután 10 emberre fogyatkoztunk, az elsõ öt perc kissé õrületes volt, de utána helyre rázódtunk és ismét nálunk volt a labda. Szerencsére behúztuk a meccset."

A védõ szerint jobb rálátása volt a támadó játékra, mellyel végül sikerült legyõzni a makacs ellenfélként játszó Otelul Galatit. Azt a Galatit, melyrõl a játékosok tudták, hogy nehéz ellenfél lesz, hiszen a Benfica is csak 1-0 arányban volt képes gyõzni Romániában, valamint a Basel ellen kevesebb gólt kaptak (2-1-es vereség idegenben), mint elõzõ hónapban a Vörös Ördögök az Old Traffordon.

"Nehéz meccs volt. Gondoltuk, hogy nehéz lesz legyõzni õket és így is volt ez ma este" - folytatta Chris. "Tudtuk, hogy törelmesnek kell lennünk. Nem volt túl sok helyzet az elsõ félidõben, de nyomás alatt tartottuk õket és ez kifizetõdött. A második félidõben egyre többször hatoltunk át rajtuk és szerencsére két gólt is sikerült szereznünk."

"Nagyszerû munkát végzett Rooney a tizenhatoson belül és akörül is. Õ és Chicharito sok gondot okozott a védõiknek, melyek után sorra kapták a sárga lapokat, mi pedig egyre közelebb kerültünk a gólhoz."

A 2-0-ás gyõzelem azt jelenti a United számára, hogy továbbra is esélyes a továbbjutásra a csoportot vezetõ Benficával együtt, mely szintén idegenben gyõzött 2-0 arányban a svájci bajnok Basel ellen.

"Nagy meccs volt ez számunkra ma este. Amikor legközelebb otthon játszunk a Galati ellen, akkor is a három pontot kell megszerezzük és sokkal jobban állunk majd, mint egy hete."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!