Rooney téli szünetet szeretne

Wayne Rooney szeretné elérni a Premier Leaguenél, hogy a bajnokságban bevezessék a téli szünet intézményét, mert azzal az angol válogatott versenyképesebb lehetne.


A téli szünet bevezetésének gondolata idõrõl-idõre szárnyra kap a brit médiában, ugyanis a Háromoroszlánosok gyenge nemzetközi szereplését mindig azzal hozzák kapcsolatba, hogy a játékosok túl fáradtan, nem kipihenten érkeznek meg a nagy nemzetközi tornákra.

 

A fáradtság volt a kifogás az angol nemzeti tizenegy 2010-es világbajnoki leégésére is, amelyet azzal hoztak összefüggésbe, hogy Anglia legjobbjai teljesen kimerültek a hazai porond küzdelmeiben.

 

A szünet hatásainak tanulmányozására nem is kellene messze mennie a világ legnépszerûbb bajnokságának vezetõinek, ugyanis Olaszországban, Németországban, Spanyolországban és Franciaországban is tartanak kisebb pihenõt a téli idõszakban, hogy a csapatok újult erõvel vághassanak neki tavaszi hadjárataiknak.

 

 

Eddig a Premier League minden ilyen kezdeményezést csírájában elfolytott, azonban mostanra egyre erõsebb nyomás helyezõdik rájuk ahhoz, hogy esetleg tervbe vegyék a változtatást.

 

Emellett kardoskodna Wayne Rooney is, ugyanis a Manchester United támadója szerint a téli szünet megnövelné az angol válogatott esélyét, hogy sikeres legyen a jövõben.

 

"A téli szünet nem csak az angol válogatottat, de a Premier League klubokat is segítené" - válaszolt Rooney a Sunday Express kérdésére.

 

"Tavaly a szezon végére már mindannyian annyira elfáradtunk, hogy az utolsó mérkõzések intenzitása elmaradt a normálistól. Nagyon hosszú szezonon vannak már túl ilyenkorra a játékosok, hiszen folyamatosan a legmagasabb hõfokon égve kell teljesíteni hétrõl-hétre, egész évben."

 

"Az lenne a fair a játékosok felé, ha egy kicsit pihenhetnének."

 

Rooney szerint a legtöbbet az angol válogatott profitálhatná a nagy támogatottságú ötlet válósággá válásából, ugyanis a játékosok feltöltõdve a válogatottban is ugyanazt a teljesítményt nyújthatnák, mint klubcsapatukban.

 

"Nagyszerû, különösen egy csatár számára, hogy a mérkõzések kaputól-kapuig zajlanak, nincs megállás egy percre se. Azonban ez csak Angliában van így, csak itt ilyen gyors ez a játék." 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!