Rooney nem hátrál meg a válogatottságtól

Wayne Rooney ismét tanúbizonyságot tett hazafiasságáról, amikor kijelentette, sosem fog hátat fordítani az angol válogatottnak.


A Manchester United támadóját sok kritika érte a nyári világbajnokság után, mert a messze a várakozások alatt teljesített.

 

Õ volt az egyetlen, aki komoly össztûz alá került, pedig a Háromoroszlánosok egész csapata szürke és eredménytelen játékot produkált, hatalmas csalódottságot keltve ezzel hazájukban.

 

Steven Gerrard, a válogatott csapatkapitánya a dél-afrikai világbajnokság kudarca után erõteljesen elgondolkozott azon, hogy kilép a nemzeti tizenegybõl.

 

Rooney ezzel szemben kijelentette, a meghátrálás nem opció számára, továbbra is elszánt, hogy letegye névjegyét a legmagasabb szinten és hozzásegítse hazája válogatottját egy komoly trófea megnyeréséhez.

 

 

 

„Sosem gondoltam a visszavonulásra” – mondta a Sunday Mirrornak.

 

„Én még csak 24 vagyok, Steven egy kicsit idõsebb nálam, de szerintem így is maradt még pár világbajnokság a lábában.”

 

„Nagyon büszke vagyok, hogy Angliáért játszhatok, ez a karrierem csúcsa. A nagy tornákon sokkal jobban kéne szerepelnünk, nekem is többet kéne nyújtanom.”

 

„Mivel fiatal vagyok, még van idõm helyretenni a dolgokat, és remélhetõleg meg is fogom tenni.”

 

„Annyi válogatottságot szeretnék elérni, amennyit csak tudok, de még fontosabb, hogy nyerjek is valamit Anglia számára, ez lenne a legnagyobb eredmény a karrieremben, ha meg tudnám valósítani.”

 

A válogatott bíztató teljesítményt mutatott a 2012 EB selejtezõk korai szakaszában, és Rooney úgy gondolja, Fabio Capello döntése, hogy számos tehetséges fiatalt hívott meg a felnõtt csapatba, hosszútávon jövedelmezõ lesz.

 

„A menedzser behívott pár tehetséges fiatalt a keretbe, akiken óriási elszántság látszik” – tette hozzá.

 

 

 

„Az utolsó 2 meccsünkön látszódott, hogy jó irányba tartunk.”

 

„Személy szerint én nem tudnám megmondani, mi változott, de boldog vagyok, hogy ilyen jól kezdtük a sorozatot. El kell felejtenünk a világbajnokságon történteket.”

 

„James Milner és Adam Johnson nagyon jól teljesítenek, csak úgy, mint Jack Wilshire és Kieron Gibbs.”

 

„Van pár játékosunk, akik már hosszabb válogatottbeli karriert tudhatnak maguk mögött, és számukra nagy megújulást hozott a fiatalok hatalmas lelkesedése, visszahozta a tüzet beléjük.”

 

 


Skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!