Chicha továbbra is alázatos

Javier Hernandez a United Review-nek és a Manutd.com-nak adott interjút...


Fantasztikus elsõ szezonod volt itt. Érzel bármilyen nyomást amiatt, hogy egyre jobb legyél?
Mexikóban sokszor megkérdezik ezt az emberek, de azt kell mondanom, nem érzek semmi plusz nyomást. Az elõzõ szezon már múlt - örülök, hogy bajnokok lettünk és sok gólt szereztünk, de ez már egy új korszak. Nem számít, hogy második, vagy tizedik szezonom, ez új kihívás és csak arra gondolok, hogy mindig a legjobbat adjam ki magamból. A világ legjobb klubjában játszom. Csupán élvezni szeretném és fejlõdni minden meccsen.

Nehezebb lesz idén már, mivel a védõk többet tudnak rólad?
Persze, de én is többet tudok róluk és a Premier League szereplésrõl, mint tavaly. Ezt ne feledjük! Mindkét irányba mûködik ez.

 


Vajon a büntetõ területen belüli mozgásaid természetesen jönnek?
Azt hiszem, ez abból adódik, hogy rengeteg mérkõzést néztem. Imádom a focit. Ha meccs volt a TV-ben, én néztem. Nem számított ki játszik, nem számított milyen bajnokság volt. Ahelyett, hogy szabadidõmben filmeket néztem volna, meccseket néztem és amikor néztem, elemeztem a játékosokat és a saját játékomra gondoltam. Ne feledd, egy nagyon fizikális bajnokságban játszom. Nem vagyok a legmagasabb és legerõsebb játékos, így nincs értelme, hogy ezen a területen próbáljak versenyezni, nekem más dolgokkal kell jobbnak lennem a védõknél.

Van célod, hogy hány gólt szeretnél elérni idén?
Nem, soha nem teszek ilyet. Csak arra gondolok, hogy keményen dolgozzak, javuljak meccsrõl-meccsre és ügyeljek arra, hogy amikor a menedzser számít rám, készen álljak, legyen szó akár csak egy percrõl, vagy teljes 90-rõl. Ha tudok segíteni a csapanak a gólszerzéssel, az nagyszerû. De a legfontosabb, hogy a Manchester United gyõzzön.

Tavaly megnyerni a 19. bajnoki címet, hatalmas eredmény volt a klub számára. Idén meg tudja ezt ismételni a csapat?
Biztos vagyok abban, hogy meg tudjuk tenni. Van több fiatal játékosunk, akik éhesek a sikerre, ami inspirálja a többi csapattagot. Néhány idõsebb srác már évek óta itt van és rengeteg trófeát nyertek, de még mindig hatalmas gyõzelmi vágy van bennük. Úgy gondolom, jó keverékünk van fiatal és tapasztalt játékosokból és ez nagyon fontos lesz számunkra.

Mennyire élvezed az életet a Unitednél és Manchesterben?
Ez hihetetlen. Még mindig nehezen lehet hozzászokni, hogy ilyen hihetetlen játékosok köztt lehetek és ezt a mezt hordhatom. Néha ébredés után még el sem hiszem ezt. Nagyszerû országban élek, a világ legjobb klubjában játszom, a világ legjobb bajnokságában. Nagyon hálás vagyok mindezért."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!