Giggs: Nani lehet az új Ronaldo

A Manchester United veterán középpályása szerint Nani kész arra, hogy túlszárnyalja Ronaldo manchesteri eredményeit.


A két portugál karrierje hasonlóan alakult, a Sporting akadémiáján pallérozódtak, majd a United nagyon fiatalon lecsapott rájuk, így Nani Manchesterbe is követte honfitársát.

 

Nanit 2007 nyarán igazolta le a United és már ekkor úgy kezelték, mint a jövõ nagy sztárját, de kezdetben nem találta a helyét, hiányzott belõle az a kapura veszélyes játék ,ami a modern labdarúgás szélsõivel szemben elvárás.

 

 

 

 

 


Noha Nani azóta kilépett Ronaldo árnyékából, Giggs szerint semmi akadálya annak, hogy minden idõk legjobbja legyen, ennek feltétele, hogy továbbra is megfogadja mások jó tanácsát képességeinek kihasználásához.


„Nani készen áll arra, hogy magasabb szintre lépjen, mindig gyõztes típus volt, de ehhez következetesen kell dolgoznia.”- mondta Giggs a The People-nek.

 

„Idén már elõkészített 7 vagy 8 gólt és rúgott is párat, de ha továbbra is keményen dolgozik még több jöhet.”


"Többet vártak tõle Cristiano távozása után, mostanság sokat is ad a csapatnak. A távoli gólok, vagy szóló gólok, amilyet a Bolton ellen is szerzett mutatják, hogy sok van benne."


"A következõ szint, hogy több gólt szerezzen. Ha lõ 20 gólt és elõkészít ugyanennyit egy szezonban ,akkor mindent megtesz ,ami a posztján elvárható tõle."


"Tudom ,hogy én vagyok a csapat egyik legrutinosabb játékosa, éppen ezért segítek a szélsõknek a pozíciós játék megértésében a tanácsaimmal. Sokan amikor idekerülnek hozzánk nem tudják ,hogy a 4-4-2-es rendszerben védekezõ feladataik is vannak"

 

"Rengeteg mérkõzés van mögöttem, úgyhogy tudom mi kell egy támadó szellemû szélsõnek. Nani jó hallgatóság és fogékony mások jó tanácsára."


"Elég sok tapasztalatom van amit átadhatok az olyan fiatal tehetségeknek, mint Nani. Több higgadtságra lenne szüksége a bejezõ harmadban, de még mindig nagyon fiatal, biztos vagyok benne, hogy több gól lesz a játékában."


Naninak érdemes odafigyelnie a wales-i tanácsaira, hiszen már 20 éve a pályán van és rengeteg United legendával játszott együtt.


"Amikor a United-hoz kerültem soha nem gondoltam volna, hogy ilyen hosszú pályát futok be. Kezdetben kisebb célokat tûzöl ki magad elé, hogy lehetõséget kapj az elsõ csapatban. Aztán megnõ az étvágyad, trófeákat akarsz nyerni és gólokat lõni."


"Amikor 18 vagy 19 éves voltam, Bryan Robson 35 vagy 36. Akkor nekem úgy tûnt, az õ kora fényévekre van tõlem. De most én vagyok ennyi és segítem a fiatalokat, ahogy Robbo segített annak idején engem."


 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!