Aldershot Town 0-3 Manchester United

Könnyed gyõzelmet aratott a Manchester United a Ligakupában, ezzel a legjobb nyolc közé jutott a csapat.


A Manchester United erõs kerettel utazott a negyedik vonalban szereplõ Aldershot Townhoz és sikerült is megszerezni a továbbjutást Sir Alex Fergusonéknak.

A csapatok:

Aldershot: Worner - Herd, Jones, Morris, Straker - McGlashan, Vincenti, Guttridge, Rodman - Hylton, Rankine
Cserék: Young, Aaron Brown, Collins, Bubb, Pulis, Smith, Panther

Manchester United: Amos - Fabio, Jones, Vidic, Fryers - Valencia, Cleverley, Park, Diouf - Berbatov, Owen
Cserék: De Gea, Vermijl, M Keane, Pogba, W Keane, Morrison, Cole.

A találkozót a Vörös Ördögök kezdték ám a 7. percig nem sok dolog történt, ekkor jött az elsõ helyzet a hazai kapu elõtt. Diouf fejelt Berbatovhoz a 16-oson belül, aki visszapasszolt az érkezõ Cleverleynek, de a kzéppályás 16 méterrõl fölé lõtt.

Két perccel késõbb Vidic kapott sárga lapot Rodman ellen elkövetett szabálytalanságáért. A hazai szélsõ megiramodhatott volna Amos kapuja felé, ezért lépett be Vidic szabálytalanul.

Az elsõ negyed óra végéig kellett várni az újabb helyzetre, egyben az elsõ gólra. Park passzolt középre Cleverleynek, aki nagyon jól visszatette a tizenhatosra betörõ dél-koreainak a labdát, melyet Park egybõl Berbatovhoz passzolt, aki átvette, majd kilõtte a bal alsót, 1-0 a Unitednek.

 


Pár perc múlva Berbatov szólóját követõen tört be a csatár az ellenfél büntetõ területére, hátulról toltak rajta kicsit, amitõl a bolgár elesett, de Walton nem ítélt tizenegyest.

A 32. Percben Fabio lõhetett kapura Owen passza után, de lövését szögletre mentette Worner.

A hazaiak nem sokszor lépték át a félpályát, ám a 27. percben eljutottak a vendég öt és felesig is, melynek sarkáról McGlashan Amos kapuja fölé tüzelt.

Ezt követõen leginkább jobbról érkezõ beadások után próbált veszélyeztetni a vendég csapat, ám sem Berbatov, sem Diouf nem találta el a kaput.

41 percig kellett várni arra, hogy Amosnak komolyabb dolg legyen, ekkor Hylton lövését hárította magabiztosan, majd gyorsan indította csapattársait. A labda a félpályán tartózkodó Owenhez került néhány passzot követõen, aki kiugratta egy hosszú labdával Berbatovot. A bolgár kissé kisodródott, majd befelé indult meg és a középen érkezõ Owenhez passzolt vissza, aki egybõl, 11 méterrõl lõtt, Worner bár beleért a labdába, az azonban a kapuban kötött ki, 2-0 a Vörös Ördögöknek!

 


Félidõben más már nem nagyon történt, maradt a két gólos vendég elõny.

Ám a szünet után csupán három percet kellett várni az újabb United gólra. Ekkor Cleverley passzolt Valenciának, aki tolt egyet a labdán, majd 23 méterrõl nagy bombát akasztott a hazai kapuba, ezzel már 3-0  a vendégek elõnye.

 


Az Aldershot nem tudott igazán veszélyeztetni, a Manchester pedig a harmadik gól után visszavett addig sem gyors tempójából és inkább a labdatartás volt a cél.

Azonban az 57. percben majdnem 0-4 lett, ugyanis egy remek kontrát indított Park, aki kiugratta Berbatovot. Dimitar egy csellel elküldte a rajta lévõ két védõt, mjd ballal 16 méterrõl lõtt, de lövése a bal alsó sarok mellett hagyta el a játékteret.

Sir Alex cserékkel frissített csapatán, a sérülésbõl felépült Cleverley helyett érkezett Pogba, késõbb pedig Fryers és Diouf is elhagyták a pályát, helyükre Michael Keane és Morrison léptek. Ezzel újabb fiatal debütált a felnõtt csapatban, ugyanis Michael Keane még nem szerepelt a "nagyok" között.

Tíz perccel a mérkõzés vége elõtt Park szólója után ítélt szabadrúgást Walton a 16-os vonalától pár centiméternyire, melyet Berbatov erõsen, de középre bombázott, így a kapus nagyot védve menteni tudott.

Válaszul Guttridge lõtt kétszer is kapura, elõbb 18 méterrõl a bal alsó sarok mellé, majd szabadrúgásból 25 méterrõl Amos kapujának jobb felét célozta meg, de Ben szögletre mentett.

Az utolsó helyzet Valencia elõtt adódótt, kissé érdekes módon jutott el hozzá Park passza, az ecuadori talán megörült bombagóljának és újabbat akart szerezni, de az erõs lövése 16 méterrõl nem talált kaput.

Három gólos, nem kimerítõ gyõzelmének köszönhetõen immár a nyolc között található a Ligakupában a Manchester United.

 

 

Ligakupa, 4. forduló

Aldershot Town 0-3 Manchester United

Aldershot, EBB Stadium, 7100 nézõ

Vezette: Peter Walton

 

Aldershot: Worner - Herd, Jones, Morris, Straker - McGlashan, Vincenti(Collins 73.), Guttridge, Rodman(Bubb 46.) - Hylton, Rankine(Smith 82.)
Nem használt cserék: Young, Aaron Brown, Pulis, Panther 

Manchester United: Amos - Fabio, Jones, Vidic, Fryers(M. Keane 70.) - Valencia, Cleverley(Pogba 60.), Park, Diouf(Morrison 70.) - Berbatov, Owen 
Nem használt cserék: De Gea, Vermijl, W Keane, Cole  

 

Gólszerzõ: Berbatov 15', Owen 41', Valencia 48'

 

Sárga lap: Vidic

 

A mérkõzés legjobbja: Dimitar Berbatov

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!