Smalling Rio modelljét követi

Chris Smalling úgy gondolja, Rio Ferdinand a tökéletes példa számára, ami leginkább segíteni tudja fejlõdését.


A korábbi Fulham védõ nyáron költözött át az Old Trafforda 10 millió fontos átigazolási díj ellenében és ezzel végleg kinõtte magát a Maidstone United-bõl elindult védõ.

Az angol U21-es válogatott játékos a Rangers elleni Bajnokok Ligája mérkõzésen, valamint a Scunthorpe elleni Carling Cup találkozón is szerepelhetett Rio Ferdinand oldalán. A 20 éves Smalling úgy gondolja, a három oroszlánosok csapatkapitánya megfelelõ mentora ahhoz, hogy tovább tudja építeni tapasztalatait.

"A termete miatt is felnézel rá és nagy öröm mellette játszani." - mondta Smalling Ferdinandról. Évek alatt építette fel ezt a jelenlétet. Nagyon kiemelkedõ játékos. Nagy nyugalmat tud adni neked a pályán."

"Mindegy, hogy éppen õ hordja-e a kapitányi karszalagot vagy csupán csak edzésrõl van szó, õ vezeti a csapatot. Nagyon jó párost alkotnak Vidic-csel, jobb légkört el sem lehetne képzelni ahhoz, hogy tanuljak."

Smalling úgy véli, az U21-es válogatottal szilárd alapot építettek a pénteki mérkõzésen ahhoz, hogy a jövõ nyári Európa-bajnokságra kijussanak. Ehhez azonban meg kell tartaniuk Romániában a pénteken kiharcolt 2-1-es eredményt. Ráadásul a gyõztes gólt épp Smalling szerezte, ezzel elsõ gólját is elérte a fiatalok között.

"Még csak a Dániában vezetõ út felénél járunk. Az utóbbi idõben nem kaptak több gólt(rájátszásbeli ellenfelük, Románia - a szerk.), de mi sem."

"Játszottam már néhány mérkõzésen együtt Micah-val, de jött még Jonah (Phil Jones) is, aki remekül szerepelt. Ez volt az elsõ alkalom, hogy gólt kaptunk azóta, amióta együtt játszunk. Ez egy kicsit szerencsés dolog is. Remélhetõleg a kinti mérkõzésen is tudunk egy szilárd védelmet felállítani és gól nélkül lehozhatjuk a mérkõzést."

 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!