Manchester United 2-0 Otelul Galati

A United ismét két góllal gyõzte le a román bajnokot, ráadásul a Benfica hazai pályán csupán döntetlent ért el, így a Vörös Ördögök átvették a vezetést csoportjukban.


A United támadó felálllással lépett pályára - Rooney ismét a középpálya közepén kapott szerepet, elõtte Berbatov és Owen csatársorral, míg a vendég Galati a kontrákra berendezkedve, védekezõ taktikát választott.

A csapatok:

United: de Gea - Jones, Ferdinand, Evans, Fabio - Valencia, Anderson, Rooney, Nani - Berbatov, Owen
Cserék: Lindegaard, Evra, Park, Hernandez, Fryers, Pogba, Welbeck

Galati: Grahovac - Rapa, Sarghi, Costin, Salageanu - Antal, Neagu, Filip, Giurgiu, Ilie - Pena
Cserék: Branet, Skubic, Benga, Paraschiv, Frunza, Iorga, Punosevac

 


A találkozó elején a United próbált gyors támadásokat indítani, hátha sikerül hamar betalálniuk az ellenfél kapujába. A negyedik percben Nani kiválóan ugratta ki Fabiot, aki betört a vendég 16-osra, de nem tudta a középen üresen érkezõ Berbatovhoz tenni a labdát, mert elválasztották a szélsõ védõt a labdától.

Ám végül elég volt nyolc perc ahhoz, hogy vezetést szerezzen a hazai csapat. Berbatov kapott labdát, majd a jobb szélen felfutó Joneshoz továbbított, aki kapu elé tette a játékszert, a röviden érkezõ Owen nem érte el, viszont középen Valencia igen, akinek csak be kellett passzolni a kapuba. 1-0 a Manchesternek.

 


Sajnos sokáig nem tartott az öröm, Owen számára biztosan nem, akit a 10. percben combizom sérülés miatt le kellett cserélni, helyét Javier Hernandez váltotta.

A hazaiak fölényes labdatartása kisebb helyzetekkel párosult, a vendégek ereje azonban a United térfelén elfogyott, alig tudtak az elsõ fél órában érdemleges támadást alkotni.

A 31. percben Fabio remekül húzott el a bal szélen és tört be 4 védõ között a tizenhatosra, egészen az alapvonalig futott, ahonnan ismét nem tudott középre passzolni, mert Sarghi menteni tudott.

Két percre rá a jobb oldalon alakult ki helyzet, Jones-Valenicai remek kényszerítõt követõen a védõ már az ellenfél büntetõ területén belül járt, egy csellel a bal lábára tette a labdát, majd a hosszú sarkot célozta meg, de kiváló tekerését egy védõ még szögletre tudta fejelni.

A 39. percben Berbatov ugratta ki jó ütemben Hernandezt, aki kapura törhetett, de Costin beérte õt és szerelni tudott.

Kezdett éledezni a Galati, a 40. percben Neagu lövését kellett védenie de Geának, majd a 42. percben Nani csúnyán eladta saját térfelén a labdát, amire ismét Neagu csapott le, Ferdinand mellett elment, majd 14 méterrõl lõtt. A visszaérõ Rio lábfején irányt változtatott a labda, de Gea azonban reflex mozdulattal hatalmasat védett.

A szünetre maradt az egy gólos United vezetés, bár ha pontosabban játszottak volna a hazaiak, akár már el is dönthették volna a találkozót.

A második játékrész United helyzettel kezdõdött. Berbatov indította Jonest, aki a tizenhatos vonalán álló Hernandezhez passzolt, a mexikói kissé hosszú labdával ugratta ki Berbatovot, aki így kisodródva nem tudott már a kapus mellett középre passzolni Fabionak, pedig gyorsan 2-0 lehetett volna.

A román bajnok ezt követõen kissé feltolta védekezését, volt idõszak, amikor sikerült beszorítaniuk a Vörös Ördögöket saját kapujukhoz. Szögleteket harcoltak ki, amikre azonban a spanyol kapus rendre jól mozdult ki és hárítani tudta a veszélyeket.

Egy kontra után ismét esély nyílt a United elõtt az elõny növelésére. Anderson Berbatovval kényszerítõzött a gyors támadás végén már Grahovac kapuja elõtt, a bolgár csodása ugratta ki a brazil középpályást, de a román bajnok bosnyák-szerb kettõs állampolgárságú kapusa még beleért Anderson emelésébe, így lelassítva a labdát, amit végül a gólvonal elõtt még ki tudták rúgni a védõk.

Öt perccel késõbb Jones remekül ívelt középre, Hernandez azonban hat méterrõl kapu fölé fejelt. Következõ percben Berbatov futott el bal szélen, a középen érkezõ Hernandezhez passzolt, aki lövésre letette Naninak, a portugál egy cselt még bevállalt, majd a kapus kezébe lõtte a labdát.

Fabio középre ívelése után Berbatov fejelt a tizenegyes pontról, de a jobb alsó sarok felé tartó labdát Grahovac kapus felszedte.

Hetvenöt perc elteltével egy rossz bedobásra csapott le a bolgár támadó, egyedül mehetett a kapura, ám kissé kisodródott helyzetbõl külsõvel próbálta a kimozduló kapus mellett eljuttatni a kapuba a labdát, azonban csak oldalhálót sikerült eltalálnia.

Az utolsó tíz percre az Otelul játékosain látszott a fáradtság, a megszerzett labdát felívelésekkel próbálták megjátszani, rendre sikertelenül.

A 87. percben eldõlt a találkozó, Rooney osont elõre, majd lõtt egyet 22 méterrõl. Lövése kapu mellé ment volna, de Sarghi szerencsétlenül beleért, így a kapu közepébe pattant a labda a tehetetlen kapus mellett, ezzel az öngóllal lett 2-0.

 


Nem a legnagyobb iramú mérkõzésen olykor a középpályán átrohanva próbáltak oda-vissza veszélyeztetni a csapatok, amibõl a United megérdemeltem jobban jött ki és szerezte meg a három pontot.

Kellemes hír, hogy a Benfica hazai pályán 1-1-re végzett a Basellel, így jelenleg a Manchester United áll a BL c-csoportjának élén.


Bajnokok Ligája, C csoport
Manchester United 2-0 Otelul Galati
Old Trafford, 74847 nézõ

Vezette: Marijo Strahonja (CRO)

United: de Gea - Jones, Ferdinand, Evans(Fryers 89.), Fabio - Valencia, Anderson(Park 80.), Rooney, Nani - Berbatov, Owen(Hernandez 10.)
Nem használt cserék: Lindegaard, Evra, Pogba, Welbeck

Galati: Grahovac - Rapa, Sarghi, Costin, Salageanu - Antal(Iorga 61.), Neagu, Filip, Giurgiu(Paraschiv 81.), Ilie(Frunza 53.) - Pena
Cserék: Branet, Skubic, Benga, Iorga, Punosevac

Gólszerzõ: Valencia 8', Sarghi 87' (öngól)

A mérkõzés legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Phil Jones


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!