Giggs: Azt a gólt azért lõttem, mert rosszul játszottam!

Ryan Giggs felfedte, mi motiválta õt, amikor azt a felejthetetlen gólt lõtte az Európa egyik legjobb védelmével felálló Arsenal ellen.


„Az egyetlen ok, amiért rárontottam az Arsenal védõire az 1999-es FA kupa elõdöntõn, az volt, hogy borzasztóan játszottam azon a meccsen.” – mondta Giggs.

 

„Csereként álltam be. Rosszul ment a játék, folyton eladtam a labdát, ezért úgy döntöttem, azt fogom csinálni, amihez a legjobban értek: cselezni, és majd meglátom mi sül ki belõle. Szerencsére annyira jól sikerült, hogy egészen gólig jutottam.”

 

 

 

Miután a Manchester United legyõzte az Arsenalt, abban az évben meg is nyerte az FA kupát, csak úgy, mint a Premiershipet és a Bajnokok Ligáját. Giggs ez utóbbit kétszer is megnyerte, de az elsõ – 1999-es – gyõzelemre emlékszik vissza a legszívesebben.

 

„A legjobb érzés, amit valaha a football pályán éreztem, az volt volt amikor legyõztük a Bayern München csapatát az 1999-es Bajnokok Ligája döntõn. Két percre voltunk életünk legrosszabb estéjétõl, ami azután hirtelen életünk legszebb pillanatává vált. Abban a szezonban egyetlen meccset sem adtunk fel, de ott már úgy éreztük vége a nagy menetelésnek. Nem játszottunk jól, nem tudtunk kialakítani helyzeteket, és azt hittük a meccs már lefutott. Aztán megtörtént a csoda, 2 percen belül 2 gólt is szereztünk, így megfordítottuk a meccset, és megnyertük a Bajonokok Ligáját is."

 

 

Giggs emlékezetes gólja: http://www.youtube.com/watch?v=46iqRSBiI5s

 

BL döntõ 1999, Camp Nou: http://www.youtube.com/watch?v=CFSfnL-vaG0

 

 

Therepublikofmancunia

 


republikofmancunia

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!