Vidic: Boldog visszatérést Rio

Nemanja Vidic barátját, Rio Ferdinandot köszöntötte 33. születésnapján.


Ferdinand remek teljesítménnyel rukkolt elõ a Sunderland elleni mérkõzésen, üzenve ezzel kritikusainak, akik elõzõ gyengébb szereplése miatt bírálták.

És Nemanja Vidic, a Vörös Ördögök kapitánya kiállt társa mellett, akivel jelenleg a United legjobb védõpárosát alkotják, bár már teljesítményüket nagy mértékben utoléri a fiatal Phil Jones és Chris Smalling páros. Az angol szerb páros elõször játszott ismét együtt bajnoki mérkõzésen a hétvége során azok után, hogy az elsõ fordulóban Vidic vádli, míg Ferdinand combizom sérülést szenvedett.

"Hogy õszinte legyek, nem értem azokat a kritikákat, amik elhangoztak az utóbbi napokban Rio ellen. Õ az a játékos, aki a legtöbbet játszott tavaly a nagy meccseken, segített megnyerni a Premier League-et és eljutni a Bajnokok Ligája döntõjébe. A sérülésébõl visszatérve egy játék után kijelentik az emberek, hogy õ nem elég jó" - mondta Vidic, aki a múlt hónapban töltötte 30. születésnapját. 

 


"Azt hiszem, ez elég nagy baj. Rio megmutatta a Sunderland elleni mérkõzésen, milyen remek játékos és még mindig meghatározó tagja a védelemnek, valamint azt a képességét is kiemelném, ahogy össze tudja tartani a játékosokat és képes irányítani a védelmet."

"Fontos, hogy minden játékos egészséges legyen. Remélem Rio fitt marad, mert õ olyan játékos, aki segíteni tud a fiataloknak és a csapatnak."

"Sajnos ha egy játékos elér egy bizonyos kort, elég hozzá egyetlen rossz játék, hogy az emberek azt mondják, már nem állja meg a helyét. Amit a szombati mérkõzésen csinált, tökéletes bizonyítéka annak, hogy õ még mindig minõségi játékos és képes a legmagasabb szinten játszani, egy igazán erõs jellem."

"Azt hiszem, az õ tapasztalata nélkülözhetetlen a csapat számára és rengeteget tanulhatnak tõle a fiatalabb játékosok."

"Sir Alex Ferguson pályafutásának 25. évfordulóján kimondhatatlanul fontos volt a gyõzelem. A szünet elõtt már óriási feszültség alakult ki a csapatban, plusz nagyon szerettünk volna megfelelni Sir Alex miatt ezen a mérkõzésen."

"Sikerült gyõznünk és ehhez Ferdinand is nagyban hozzájárult. Fontos, hogy az ellenfelek lássák, egységesek vagyunk, keményen dolgozunk a gyõzelemért és kapott gól nélkül hozzuk a mérkõzéseket. Nem lehet mindig szép futballt játszanunk, mert azzal esélyt adsz az ellenfeleknek több helyzet kialakítására. Meg kell találni az egyensúlyt, amíg ez nem sikerül, a legfontosabb dolog, hogy megnyerjük a meccseket."

Idõ közben a People magazin értesülései szerint a Real Madrid nyáron megvenné a United szerd védõjét. Jose Mourinho reméli, 10 millió fontos ajánlat elég lesz, hogy leigazolja Manchesterbõl a szerb játékost, kinek jelenlegi szerzõdése 2014-ig szól.

 


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!