Swansea City 0-1 Manchester United

Elhozta a három pontot Walesbõl a Manchester United.


A fölényben játszó Swansea nem tudta kihasználni lehetõségeit, míg a United egy korai góllal végül megszerezte a három pontot.

A csapatok:

Swansea: Vorm - Rangel, Monk, Williams, Taylor - Gower, Britton - Dyer, Routledge, Sinclair - Graham
Cserék: Tremmel, Dobbie, Lita, Moore, Allen, Richards, Moras

United: De Gea - Jones, Ferdinand, Vidic, Evra - Nani, Carrick, Park, Giggs - Rooney, Hernandez
Cserék: Lindegaard, Evans, Fabio, Fletcher, Berbatov, Young, Valencia

A találkozó 11. percéig kellett várni az elsõ helyzetre, ekkor Rangel rontott saját térfelén, Giggs szerzett labdát, majd kihagyhatatlan helyzetbe hozta Hernandezt, aki 6 méterrõl a walesiek kapujába passzolt.

 


Evra is próbálkozott, ám lövését Vorm fogta.

A 23. percben majdnem egyenlítettek a hazaiak. Kavarodás alakult ki a United tizenhatosa elõtt, Ferdinand rossz helyre passzolt, végül Routledge adhatott középre, ahol Sinclair ajtó-ablak helyzetben volt majdnem teljesen üres kapuval szemben, ám hat méterrõl képtelen volt betalálni, nagyon rosszul találta el a labdát. Lehet a Chelsea-nél tanítják, hogyan lehet kihagyhatatlant kihagyni?

Az elsõ fél órát követõen Hernandez elleni szabálytalanság miatt kapott szabadrúgást jó helyrõl, melyet Giggs végzett el, de lövése a kapu bal felsõ sarka mellett szállt el.

A félidõ végén óriási esély adódött a vendégek elõtt. Rooney kiválóan indította mexikói támadó társát, aki kapura vezethette, középre nézett és mivel senkit nem látott ott társak közül, lövés helyett érthetetlen módon inkább bepasszolt a kapu elé.

Ezzel a hatalmas lehetõséggel zárult a félidõ, mely nem hozott magas színvonalat, sem sok gólt.

Ám a második játékrész talán még az elsõn is túltett, negatív értelemben. A csapatok rengeteg labdát eladtak, a hazaiak fõleg, de mégis õk tudták beszorítani az ellenfelüket.

A 49. percben Sinclair ismét helyzetbe került, Jones mellõl lõtt kapura, de Gea azonban szögletre mentett. Akkor még nem tudhatta senki, de ezt követõen nagy helyzete nem is volt a hazaiaknak.

Ellenben a Uniteddel, akik a hosszabbítás perceire felébredtek, Jones Valenciával a jobb szélen sokkal lendületesebben játszott, mint Nanival, aminek majdnem gól lett a vége, ám a védõ sajnos csak kapufáig jutott el.

Várható volt, hogy nagyon nehéz találkozó lesz, így is lett, ezért roppant fontos három pontot zsebelt be Sir Alex csapata.

 

 

Premier League, 12.forduló

Swansea City 0-1 Manchester United

Liberty Stadium, 20295 nézõ

 

Vezette: Mike Dean

 

  Swansea: Vorm - Rangel, Monk, Williams, Taylor - Gower(Dobbie 79.), Britton - Dyer, Routledge(Allen 46.), Sinclair - Graham
Nem használt cserék: Tremmel, Lita, Moore, Richards, Moras

United: De Gea - Jones, Ferdinand, Vidic, Evra(Fabio 51.) - Nani, Carrick, Park, Giggs(Fletcher 76.) - Rooney, Hernandez(Valencia 83.) 
Nem használt cserék: Lindegaard, Evans, Berbatov, Young

 

Gólszerzõ: Hernandez 11' 

 

Sárga lap: Evra

 

A United legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Michael Carrick

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!