Manchester United 2-2 Benfica

Változatos, jó iramú összecsapáson védelmi hibái miatt csak döntetlent ért el hazai pályán a United.


A csoportelsõségrõl döntött ez a találkozó, mely igen változatosra sikerült. Mindkét csapat vezetett, ám egyik sem tudott gyõzni, ezzel a Benfica került közel ahhoz, hogy a Bajnokok Ligája C-csoportjának élén jusson tovább.

A csapatok:

United: De Gea - Fabio, Jones, Ferdinand, Evra - Valencia, Fletcher, Carrick, Nani - Young - Berbatov
Cserék: Lindegaard, Smalling, Hernandez, Gibson, Rafael, Park, Giggs

Benfica: Artur - Pereira, Luisao, Garay, Emerson - Gaitán, Garcia, Witsel, Cesar - Aimar - Rodrigo
Cserék: Eduardo, Amorim, Matic, Vítor, Nolito, Cardozo, Oliveira

Sokkolóan kezdõdött a mérkõzés a hazaiak számára. A harmadik percben ugyanis vezetést szereztek a portugálok. Egy tetszetõs támadás után Gaitán lõtte kapu elé a labdát, ami Jones lábáról saját kapujában kötött ki, ezzel az öngóllal 0-1 lett az állás.

A bekapott gól nagyon megfogta a Unitedet, kellett bõ negyed óra, mire átvették az irányítást és helyzeteket alakítottak ki.

Egészen a 21. percig kellett várni az elsõ hazai kapura lövésre. Ekkor Evra a 16-os vonalán passzolt Younghoz, aki egybõl lõtt, de Artur könnyedén fogta a labdát.

A Vörös Ördögök egyre inkább átvették az irányítást, a Benfica térfelén járatva a labdát, minek a 30. percben meg is lett az eredménye. Nani beadását Berbatov csúsztatta meg - apró szépséghiba a gólban, hogy a csatár elvileg lesen állt - a labda pedig a hosszú sarokban kötött ki, egyenlített a Manchester!

 


Sõt, egy perc múlva a vezetést is megszerezhette volna a hazai gárda. De Gea kirúgását fejelte Emerson Younghoz, aki viszafejelt Berbatovnak, a bolgár pedig remek ütembe ugratta ki az angolt, aki rávezethette a kapusra a labdát, lövését azonban Artur nagy bravúrral védeni tudta.

Azonnal fordultak a vendégek, Aimar kapott kiváló labdát, Jones mellõl kapura is tudott lõni, ám de Gea hárította a helyzetet.

A 42. percben Young ívelt nagyszerûen Berbatov elé, aki egy csellel két védõt csapott be, ám lövésébe beleért egy Benfica játékos, így a játékszer szögletre pattant.

Bár rémálom volt, ahogy a mérkõzés kezdõdött a United számára, a félidõ második felére felpörgött a csapat és irányította a játékot, kis szerencsével akár vezethetett volna Sir Alex csapata.

A második játékrész elején a hazaiak tudatosították ellenfelükben, hogy õk meg akarják nyerni az összecsapást, hatalmas nyomást gyakoroltak a Benfica védelmére.

Az 52. percben Berbatov tört be szép cselekkel a vendég tizenhatoson belül az alapvonal felé, visszagurított Youngnak, de az angol játékos elõl még menteni tudtak a védõk.

Három perccel késõbb ismét hatalmas helyzetet alakított ki a hazai csapat. Jones szedett össze egy kipattanót, majd tört kapu felé. A tizenhatosnál zseniálisan ugratta ki Fabiot, aki át akarta emelni a kirobbanó kapus felett a játékszert, de Artur védeni tudott.

Sokat azonban nem kellett várni a United vezetõ góljára, ugyanis az 59. percben tanítani való, álomszép beadást ívelt középre Evra, amire Fletcher érkezett. Lövése kipattant Artur kapusról, de a középpályás másodjára bekotorta a labdát a kapuba, fordítottak a Vörös Ördögök, teljesen megérdemelten lett ekkor 2-1 az állás.

 


Ám ezen az estén a 'Red Wall' nyomát sem láthatta a United szurkoló. Két perccel a vezetés megszerzése után Jones adta haza a labdát a szögletzászló közelébõl, de Gea rosszul rúgta ki, ami után hatalmas helyzet alakult ki a kapuja elõtt. A középre adott labda Ferdinandról lepattant, épp az érkezõ Aimar elé, aki közelrõl nem hibázott, kiegyenlítette az eredményt.

Ez a gól nagyon megfogta az Ördögöket, görcsössé vált a játékuk, igazán nagy helyzeteket nem nagyon tudtak kialakítani egészen a 79. percig. Ekkor Fabio nagyszerû labdát ívelt a védõk között kilépõ Berbatovnak, aki kapásból próbálta kapuba juttatni a labdát, de lövése fölé szállt.

Ferguson cserékkel próbálta felrázni csapatát, de a cserék sem segítettek abban, hogy újabb gólt érjen el a csapat, így maradt a 2-2.

A játék alapján a hazaiak közelebb álltak a gyõzelemhez még úgy is, hogy a védelmük közepe miatt a Benfica szinte 100%-osan kihasználta helyzeteit.


Bajnokok Ligája, C-csoport
Manchester United 2-2 Benfica
Old Trafford

Játékvezetõ: Cüneyt Çakır (TUR)

United: De Gea - Fabio(Smalling 82.), Jones, Ferdinand, Evra - Valencia(Hernandez 80.), Fletcher, Carrick, Nani - Young - Berbatov
Nem használt cserék: Lindegaard, Gibson, Rafael, Park, Giggs

Benfica: Artur - Pereira, Luisao(Vítor 58.), Garay, Emerson - Gaitán(Matic 68.), Garcia, Witsel, Cesar - Aimar(Amorim 83.) - Rodrigo
Nem használt cserék: Eduardo, Nolito, Cardozo, Oliveira

Gólszerzõ: Berbatov 30', Fletcher 59' illetve Jones 3' (öngól), Aimar 61'

Sárga lap: Carrick, Fletcher illetve Artur, Pereira, Garay


A mérkõzés legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Michael Carrick

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!