Válogatott körkép: Vegyes eredmények

Legtöbb játékosunk csalódottan térhet vissza, csak a fiataloknak volt oka ünnepelni.


Frusztráló napon van túl a United válogatott kontingense, mindössze Nani örülhetett gyõzelemnek a felnõtt válogatott játékosok közül. Büszkék lehetnek magukra viszont az angol U21-es keret tagjai, akik gyõzelemmel felérõ döntetlent értek el.

 

 

 

 

Darren Fletcher és a skót válogatott 10 percre volt egy feledhetetlen eredmény elérésétõl a spanyolok ellen. Craig Levein tanítványai 0-2-rõl tudtak visszajönni döntetlenre a második félidõben, ám Fernando Llorente 80. percben esett góljára már nem tudtak válaszolni.

 

Rio Ferdinand és Wayne Rooney is csalódottan térhetnek vissza. A montenegróiak elleni soványka 0-0 nem sok örömre ad okot. Rooney kétszer került helyzetbe, ám a vendégek kapusa Mladen Bozovic mindkét alkalommal hárítani tudott.

 

Írország bár korán vezetést szerzett, végül 1 ponttal gazdagodott Szlovákiában. John O'Shea a védelem közepén kapott helyet és végigjátszotta a mérkõzést, Darron Gibson pedig a 41. percben csereként léphetett pályára. Az meccs teljes krónikájához hozzátartozik, hogy Robbie Keane büntetõt hibázott.

 

Észak-Írország az olaszok elleni bravúr döntetlen után újabb 1 ponttal gazdagodott, igaz ezúttal jóval kevesebb okuk volt az örömre. Feröer ellen mindenképpen csalódásnak mondható az iksz, ráadásul a szigetlakók még vezettek is. Jonny Evans végigjátszotta a 90 percet, Corry Evans a 83. percben kapott lehetõséget Nigel Worthington együttesében.

 

Nani ugyan ezúttal gólt nem szerzett, de egyedüli United játékosként gyõztes csapat tagja volt. 87 percet játszott a 3-1-es portugál sikerrel záruló meccsen Izland ellen.

 

Érdekes helyzetbe került Nemanja Vidic. Az olasz-szerb mérkõzés ugyanis félórás késéssel kezdõdött, majd 5 perc játék után félbe is szakadt a szerb huligánok miatt. A vendég keménymag gyújtogatott és kövekkel dobálózott, ezért a játékvezetõ a meccs félbeszakítása mellett tette le voksát. Vidic a padon kapott helyet.

 

Park Ji-Sung egy kisebb térdsérülés miatt kénytelen volt kihagyni a Dél-Korea-Japán barátságos meccset, mely nem hozott gólt.

 

Chris Smalling, Danny Welbeck és Tom Cleverley is a kezdõben kapott helyet Stuart Pearce csapatában a románok elleni U21-es selejtezõ visszavágóján. Az idegenbeli 2-1-es angol siker után hazai pályán egy 0-0 is elég volt a fiataloknak, hogy biztosítsák helyüket a jövõ nyári kontinensviadalon. Smalling és Cleverley végig, Welbeck 89 percig volt pályán.

 

Chicharito volt az egyetlen Vörös Ördög, aki gólt tudott szerezni a válogatottban a keddi napon, amikor Mexikó barátságos mérkõzésen döntetlent játszott Venezuelával. Az ifjú támadó egy méterrõl fejelt kapuba a Juarezben rendezett mérkõzésen, ahol végül 2-2-es végeredmény született.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!