Capello nem hibáztatja Rooneyt

Az olasz szerint Rooney mindent megtett a gyõzelemért a Montenegró elleni EB selejtezõn.


A United csatára igen szürkén teljesített a montenegróiak elleni gól nélküli döntetlen alkalmával is. Rooney idén 10 tétmérkõzést játszott a válogatottban és klubcsapatában összesen, de ez volt a 8. meccse melyen szerzett gól nélkül maradt.

 

 

 

 

 Rooney aggódva várhatja a hétvégét és Sir Alex Ferguson csapathirdetését azok után, hogy gyengébb formája mellett a csapat utolsó két meccsét bokasérülés miatt kénytelen volt kihagyni.

 

Capello mindenesetre bátorította és megvédte Rooney-t a mérkõzés után. A szövetségi kapitány szerint Rooney mindent megtett a sikerért, de a vendégek kapusa, Mladen Bozovic(aki egyébként a Videoton kapusa – a szerk. ) szenzációsan védett.

 

„Rooney hozta magát, volt két lehetõsége, de az ellenfél kapusa jól védett, a második különösen nagy bravúr volt” - mondta Capello.

 

„Négy tiszta ziccert alakítottunk ki.”

 

Rooney, akinek a 2009-2010-es volt a legjobb idénye 34 góllal, március óta, a Bayern München ellen elszenvedett bokasérülése óta nem találja formáját.

 

Egyetlen gólját United mezben még augusztusban szerezte a West Ham ellen büntetõbõl a pocsékul sikerült dél-afrikai VB után.

 

Magánéleti problémái csak tovább fokozták a helyzetet, a csatár egyre többet szerepelt a bulvárlapok címlapján amit nehezen tudott kezelni.

 

Ferguson már azt a szokatlan lépést is megtette, hogy Rooney-nak hosszabb kényszerpihenõt szabott ki sérülésének teljes kiheverése érdekében. A csatár gyõzködésének ellenére sem játszatta a Sunderland elleni 0-0 alkalmával.

 

A Montenegró ellen látottak alapján erõsen kérdéses, hogy Ferguson kezdõbe nevezi-e Rooney-t a hétvégi West Brom elleni bajnokin, vagy inkább tovább pihenteti.

 

Manchester Evening News


Manchester Evening News

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!