Manchester United 1-1 Newcastle United

Mike Jones játékvezetõ jogtalanul ítélt büntetõt a vendégek számára, majd a Newcastle hõsies védekezéssel pontot rabolt az Old Traffordról.


Hatalmasat küzdõ Newcastle, helyzeteket elpuskázó Manchester és hibás döntést hozó játékvezetõ jellemezte a találkozót.

A csapatok:

Manchester: De Gea - Fabio, Vidic, Ferdinand, Evra - Nani, Carrick, Giggs, Young - Rooney, Hernandez
Cserék: Lindegaard, Evans, Park, Valencia, Smalling, Macheda, Gibson

Newcastle: Krul - Simpson, S. Taylor, Coloccini, R. Taylor - Obertan, Guthrie, Cabaye, Gutierrez - Ben Arfa - Ba
Cserék: Elliot, Santon, Perch, Lövenkrands, Sammy Ameobi, Shola Ameobi, Gosling


A Manchester United a találkozó elsõ percétõl kezdve irányítani kívánta a játékot, folyamatosan próbáltak támadni.

Az 5. percben Hernandez lõhetett 8 méterrõl, de Krul könnyen fogta a gyenge próbálkozást. Két perc múlva ismét a mexikói próbálkozott, ekkor 19 méterrõl leadott lövését húzta le könnyen a holland kapus.

A Newcastle is megmutatta magát az ellenfele kapuja elõtt, Ben Arfa nagyszerû labdát ívelt Ba elé, aki egybõl lõtt Vidic és Ferdinand között, de Gea azonban vetõdve fogta a játékszert.

Az elsõ félidõben az egykori United játékos, Gabriel Obertan több alkalommal is zavart keltett a védelem bal oldalán, a félidõ közepén is így tett, ami után beadása a hosszún érkezõ Ryan Taylorhoz került, aki az öt és feles sarkán lõhetett kapura, ám nagyon rosszul találta el a labdát, amit aztán a Vörös Ördögök spanyol kapusa könnyedén felvett. Óriási helyzet lehetett volna ebbõl.

Az elsõ félóra vége leginkább a mezõnyjátékról, valamint Rooney csúnya megmozdulásáról szólt, ám megõszta sárga lap nélkül, nem úgy Ben Arfa, aki az eset után üvöltve sprintelt az angol támadó elé, megkérdõjelezve annak elméjének épségét.

A 31. percben szerencsére visszatértek a csapatok a labdarúgáshoz, rögtön Nani ugratta ki Hernandezt remekül, de a mexikói csatár csúnyán kapu mellé lõtt.Egy perc múlva a hazaiak eddigi legnagyobb helyzetét láthatták a szurkolók, amikor Fabio csodás beadása jobbról éppen Giggset találta meg, aki bal külsõvel zseniálisan tette kapura a labdát, de Krul elképesztõ nagyot védett.

A félidõ utolsó perceiben Obertan ismét be tudta adni a labdát a manchesteri kapu elé, ám a hazaiak tisztáztak, bár Carrick fejese pont ellenfélhez került, személy szerint Cabaye-hoz, aki 16 méterrõl azonnal megcélozta a kaput, de Gea könnyedén hárított.

A játékrész utolsó percében Young adott nagyszerû labdát Hernandeznek, aki helyzetbe került, de csúnyán eltörte a labdát.

Egyik csapat sem büszkélkedhetett a helyzetkihasználással, így a szünetre gól nélkül vonultak a csapatok.

A második félidõt ott folytatta a hazai United, ahol az elsõt befejezte. Folyamatosan próbáltak támadni, aminek a 49. percben kis szerencsével, de meg is lett az eredménye.

Rooney végezhetett el szabadrúgást 20 méterre a newcastle-i kaputól, lövése azonban a sorfalról lepattant, amit azonnal ismét ellõtt, most ballal. A kapu elé érkezõ labdát Steven Taylor akarta kivágni, ám pont Hernandezt találta el, akirõl bepattant a labda a kapuba, 1-0 a Unitednek!!! Mármint a Manchester Unitednek!

Két perc múlva 2-0 is lehetett volna, Hernandez jól játszott össze Fabioval, aki 10 méterrõl nagy gólt akart lõni, ám végül kapu fölé bombázott.

A hazaiak nem álltak le, folyamatosan jöttek a helyzetek. Young szögletét Nani csúsztatta meg, ami után Rooney fejelhetett, de még csak kaput sem talált.

Az 56. percben Evra lódult meg a bal szélen, okosan Younghoz passzolt a 16-os vonalánál, aki egy testcsellel tisztára játszotta magát majd lõtt, de a labda a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. Két perc múlva Young próbált centerezni Hernandez elé, Krul rmekül fülelte le a próbálkozást.

Egy órányi játék után óriási egyenlítési lehetõség maradt ki. Vendég szüglet után Coloccini lõhetett 6 méterrõl, ám de Gea elképesztõ védéssel kapu fölé tolta a labdát. A 62. percben Ben Arfa próbált elfutni alapvonalig, Ferdinand tökéletes szereléssel szögletre mentett. Ám olyan érthetetlen dolog történt, ami még az X-aktákban is kiemelt helyet kapna. Ugyanis 11-est kapott a Newcastle. Talán egy hónappal megelõlegezte a karácsonyi ajándékot a vendégeknek a "kedves" partjelzõ?! A büntetõt Demba Ba higgadtan a bal alsó sarokba lõtte, kiegyenlítve az eredményt.

A vendégek menedzsere, Alan Pardew cserékkel frissítette csapatát, míg a United próbált még nagyobb fordulatra kapcsolni, ami az utolsó negyed órára sikerült is. Elképesztõ nyomást gyakorolt ellenfelére a hazai csapat, ám a Szarkák hõsiesen védekeztek.

A 78. percben Fabio, Young, Giggs, Fabio volt a labda újta, a brazil jobb bekk kapura kotorta a játékszert, de a gólvonal elõl tisztázni tudtak a védõk.

Egy perccel késõbb Gutierrez szállt bele Naniba, az argentin játékos megkapta második sárga lapját, minek után mehetett zuhanyozni. A megítélt szabadrúgást jobbról Giggs ívelte középre, Vidic érkezett kiválóan, fejese azonban Krul válláról visszapattant a mezõnybe.

Evra is próbálkozott, 17 méterrõl, külsõvel vette célba a jobb felsõ sarkot, a holland kapus azonban ismét a helyén volt.

Ezt követõen Young lövése kapufán csattant, majd Carrick lövését mentették a védõk.

A 87. percben Fabio ívelt középre, Hernandez fejelt kapura, Krul már vert helyzetben volt, de Simpson a gólvonalon mentett.

Evra helyére beállt Macheda fejelt kapu mellé, majd a négy perces hosszabbítás utolsó pillanataiban Hernandez ismét gólt szerzett, de a partjelzõ lest jelzett, ezzel maradt az 1-1, ami nem is változott.

Sajnálatos, de a manchesteri csapattól a játékvezetõk két pontot elvettek ma délután.
 

Premier League, 13. forduló

Manchester United 1-1 Newcastle United

Old Trafford, 75594 nézõ

 

Vezette: Mike Jones

 

Manchester: De Gea - Fabio(Smalling 94.), Vidic, Ferdinand, Evra(Macheda 89.) - Nani, Carrick, Giggs, Young - Rooney, Hernandez
Nem használt cserék: Lindegaard, Evans, Park, Valencia, Gibson

Newcastle: Krul - Simpson, S. Taylor, Coloccini, R. Taylor - Obertan(Sammy Ameobi 66.), Guthrie(Perch 74.), Cabaye, Gutierrez - Ben Arfa(Lövenkrands 80.) - Ba
Nem használt cserék: Elliot, Santon, Shola Ameobi, Gosling  

 

Gólszerzõ: Hernandez 49', Ba 64' (11-es) 

 

Sárga lap: Ben Arfa, Gutrie, Gutierrez illetve Fabio

 

Kiállítva: Gutierrez

 

A United legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Michael Carrick

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!