Wigan: beletörõdtek Cleverley elvesztésébe

A Wigan menedzsere, Roberto Martinez arra számít, hogy a Manchester United visszahívja kölcsönbõl Tom Cleverleyt az új év kezdetén.


Az angol U-21-es válogatott játékos, aki az Ifjú Oroszlánok soraiban kivívta a nyári Eb-szereplést, egy éves kölcsönszerzõdést kötött a Wigan Atlhetic együttesével még a nyáron.

 

Azonban a Manchester United és a Latics között létrejött megállapodásban szerepel egy kitétel, miszerint Cleverley megegyezés szerint visszahívható, ezzel pedig Sir Alex Ferguson múlt heti nyilatkozata alapján élni is fognak januárban a Vörös Ördögök.

 

Roberto Martinez szerint az egyre jobban valószínûsíthetõ forgatókönyv szerint fél év után tényleg visszatérhet Manchesterbe Cleverley, akinek az Antonio Valencia kidõlésével keletkezõ ûrt kell majd betöltenie.

 

 

"Egyértelmû, hogy Antonio Valencia sérülésével megnõtt annak az esélye, hogy Tom idõ elõtt visszatér a Unitedhez" - mondta a spanyol menedzser a Wigan Evening Postnak.

 

"Egyelõre még semmilyen kapcsolatfelvétel nem történt a két fél között, de ez nem is meglepõ, és ez azt jelenti, hogy Tom remek játékos."

 

"Mind tudjuk, hogy a Unitednél nagyon sokra tartják Tomot - éppen ezért kellett megtennünk mindent azért, hogy végül hozzánk kerüljön."

 

"Mindig is mondtam, hogy ki kell élveznünk minden napot, amit nálunk tölt - de ugyanúgy szerettük volna azt, ha Tom is jól érzi magát nálunk. Csak ez számít, nem az, hogy mennyi ideig tart a közös kapcsolatunk."

 

"Csak idõ kérdése, hogy Tom a legmagasabb szinten játszhassson Manchesterben. A kérdés nem az, hogy fog-e, hanem hogy mikor."

 

Bár Cleverleyvel nagyon elégedettek a DW Stadiumban, eddigi wigani pályafutását térdsérülés hátráltatta, amely okán nem léphetett pályára annyiszor, amennyiszer szeretett volna.

 

Az egyik edzésen összeszedett sérülését azonban már maga mögött hagyta, amit mutatott az is, ahogy játszott az angol U-21-es válogatottban, és bevetésre készen áll a Wigan következõ, Newcastle elleni bajnokijára.

 

"Tom nagyon jól játszott az angol U-21-es válogatottban, úgy tûnt semmi jele nincs nála annak, hogy jó pár hétig sérült volt" - tette hozzá Martinez.

 

"Mind láttuk õt az edzéseken, és az ott mutatott viselkedése alapján egyértelmûen megállapítható volt, hogy rövid idõn belül klasszis futballista válik belõle."

 

"A Newcastle elleni mérkõzésre már bevethetõ állapotban lesz, de ezen kívül többet nem tudok elmondani."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!