FA Youth Cup: United 4-0 Torquay

A United ificsapata 4-0-ás gyõzelemmel kezdte meg hadjáratát, hogy megvédje a tavaly elnyert ifjúsági FA kupa serleget. Paul McGuinness csapata idén is szeretné megnyeri a trófeát, ami rekordnak számítana, hiszen az lenne a 11. ilyen gyõzelem.


A Sirályok hosszú utat tettek meg északra, ráadásul az autópályán kialakult dugó miatt késve érkeztek meg a Moss Lane-re, ahol a rémálom az elsõ pillanattól folytatódott, hiszen a Vörös Ördögök rengeteg problémát okoztak a védelemnek. Tom Lawrence visszatért sérülésébõl és azonnal egy remek lövéssel próbálkozott, alig lõve kapu fölé, 10 perccel azelõtt, hogy végre a United áttörje a Torquay védelmét. Ekkor ugyanis a walesi játékos Jack Barmbytól kapott labdát vett át, majd fordult le védõjérõl és Aaron Ibbotson mellett a kapu sarkába lõtt.

Lawrence ellen Kirtys MacKenzie szabálytalankodott a tizenhatoson belül, de nem kapott büntetõt a United, majd a vendégek végre elsõ támadásukat is feljegyezhették, amikor Sean Latimer fejesét Liam Jacob szépen húzta le a léc alól. Scott Beattie ajándékozott egy labdát Lawrence-nek. Az elsõ gól szerzõje remekül passzolt Barmbynak, aki ballal megszerezte a hazaiak második gólját is. Adnan Januzaj rendkívül jól játszott - egyesen szerint stílusa Arnold Muhren játékára hasonlít - ám lövése nem talált kaput az elsõ félidõben, melyet teljes fölényben uraltak a Vörös Ördögök.

A vendégek a második félidõt sokkal támadóbban kezdték, de a szélsebes Niall Thompson próbálkozása után a techikailag kiváló hazaiak hamar átvették a kezdeményezést. Barmby Ibbotson kapust dolgoztatta meg, majd nem sokkal azt követõen, hogy Lawrence sántikálva hagyta el a pályát, jött a harmadik találat. Matts Daehli futott el, majd ívelt középre Barmbynak, ám végül a labda a vendég védõrõl, Beattie-rõl került a hálóba megelõzve a lecsapni készülõ Sam Byrne-t.

Sokan arra számítottak, hogy a Sirályok kifáradnak a sok árnyék üldözéstõl, de dícséret illeti Geoff Harrop csapatát, mert tovább harcoltak a folyamatos nyomás alatt is. Azonban nyolc perccel a mérkõzés vége elõtt a negyedik gólt is megszerezte a United. A csereként beálló Love játszott össze kiválóan Barmbyval, majd ívelt középre, ahol Gyliano van Velzen érkezett és állította be a végeredményt.

Barmby sérülése miatt a United tíz emberrel fejezte be a találkozót, amelyet sok szabálytalan megmozdulás jellemzett, bár David Lawrence játékvezetõ néhányat büntetlenül hagyott.

FA Youth Cup, 3.forduló
Manchester United 4-0 Torquay United
Moss Lane

United: Jacob - Weir, Blackett, McCullough, Ekangamene - Daehli, Rudge(Hendrie 53.), Januzaj(Love 66.), Barmby - Lawrence(Byrne 58.), van Velzen
Nem használt cserék: Coll, Dalley

gólszerzõ: Lawrence 18', Barmby 39', Beattie 63' (öngól), van Velzen 82'

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!