Lindegaard büszkesége

Anders Lindegaard örült, hogy ismét egy olyan mérkõzésen van túl, melyen nem kapott gólt - öt meccsébõl ez a negyedik ilyen.


A magabiztos kapus egyetlen alkalommal kellett, hogy védjen, akkor James Collins fejesét bravúrral hárította, így továbbra is csak Oscar Cardozo az, aki - még szeptemberben - be tudta venni a dán hálóõr kapuját.

 "Ha nem kapsz gólt, az olyan, mint csatárnak a gólszerzés" - mondta Anders az MUTV-nek és az ESPN-nek a találkozót követõen. "Senki nem fog arra emlékezni, hány fantasztikus védést mutattál be - arra viszont igen, hány mérkõzésen nem kaptál gólt. Én inkább nyernék 1-0-ra, mint 10-1-re, mert én kapus vagyok és én nem akarok gólt kapni."


"Nagyon fontos gyõzelem volt ez. Nyomás alatt voltunk a többi eredmény miatt, így azt hiszem nagyon jól csináltuk a dolgunkat és a briliáns védekezést mutattunk. Elsõ osztályú és nagyon élvezetes volt."

"Ez nem könnyû - ha annak tûnik, az nagy bók egy kapus számára. Az egyik legnagyobb bók, amit kapus kaphat, ha a nehéz dolgok könnyûnek tûnnek kívülrõl."

"Száz százalékig koncentrálni kell végig. Úgy gondolom, az egyik legjobb tulajdonságom az, hogy képes vagyok koncentrálni és ezt meg tudom tartani. Nem tartom nehéznek ezt."

 


 


Lindegaard örül annak, hogy versenyben van David de Geával, ezt a párost még rengeteg elsõ csapatos mérkõzés illeti meg.

"Nagyon jó" - magyarázta a dán. "Mindkettõnket élesen tart ez a helyzet. Nagyon élvezem, hogy együtt dolgozom vele. Nagyszerû srác, aki mindig mosolyogva jön, ami jó hozzáállás. Nagyon élvezhetõ a helyzet, ez tesz mindkettõnket jobbá."

Lindegaard a két védõt, Nemanja Vidicet és Rio Ferdinandot is dicsérte, akik sokat tettek a mérkõzéshez.

"Két abszolút világklasszis játékos és azt gondolom, ma olykor olyan védekezést láttam, aminél jobbat nem lehet látni ezen a bolygón pár olyan védõtõl, akiknél nehezen lehet jobbat találni ezen a bolygón. Nagyon szeretek mögöttük játszani, mert olyankor úgy tûnik, minden könnyû."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!