Fletchert a lisszaboni lecke ösztönzi

Darren Fletcher fiatal csapattársai tudomására fogja hozni az utóbbi évek néhány karácsonyának fájdalmait, amikor a Manchester United szerdán döntõ jelentõségû mérkõzésen lép pályára a Bajnokok Ligájában a Basel ellen.


Pontosan hat évvel ezelõtt egy szerdai napon, a többek között Rio Ferdinanddal, Park Ji-sunggal, Ryan Giggsszel és Wayne Rooneyval felálló Manchester United a Benfica ellen idegenben elszenvedett vereséggel lemaradt a Bajnokok Ligájából való továbbjutásról, így a Vörös Ördögök a következõ évben a szezon hátralévõ részét európai kupamérkõzések nélkül töltötték.

 

"Már megtapasztalatuk milyen az, amikor nem megy minden a lehetõ legnagyobb rendben, ha az utolsó csoportmérkõzésen dõl el a továbbjutás sorsa, ebbõl a tapasztalatból pedig merítenünk kell, és biztosítanunk kell, hogy ez még egyszer ne fordulhasson elõ" - kezdte Fletcher, aki akkor a kispadról nézte végig a Lisszabonban elszenvedett 2-1-es vereséget.

 

"Közülünk még vannak néhányan a keretbõl, akik akkor is ott voltak, és átélték annak az estének a csalódottságát, éppen ezért lesznek olyanok akik áttudják adni a többieknek, milyen az az érzés, amit senki nem akar újra megtapasztalatni."

 

Akkor is, csakúgy mint most, a Unitednek az Old Traffordon váratlanul elhullajtott pontok miatt kellett eredménykényszerben játszania az utolsó csoportmérkõzésen. 2005. õszén a Vörös Ördögök egyaránt 0-0-s döntetlent értek el hazai környezetben a Villarreal és a Lille ellen is; míg 2011-ben bár több gól esett, ugyanannyi pontot sikerült zsebre tenni a Stretford End elõtt a csapatnak.

 

 

"Ha nem sikerül megnyerned a hazai mérkõzéseid a Bajnokok Ligájában, akkor a kieséses szakaszba való továbbjutás nem sikerülhet annyira könnyûre, mint szeretnéd" - tette hozzá a skót középpályás.

 

"Úgy tekintünk a Benfica és a Basel elleni hazai döntetlenekre, annak az okai, hogy miért nem vagyunk ott, ahol szeretnénk, de most már ezzel nem tehetünk semmit."

 

"Most már csak azzal kezdhetünk valamit, ami elõttünk áll, és abban a helyzetben, amelyben vagyunk, fel kell majd vennünk a kesztyût az ellenfelünkkel. Ez azt jelenti, hogy úgy kell Baselben szerepelnünk, hogy nem kaphatunk ki."

 

Fletcher felismerte, hogy a svájci ellenfél személyében egy nagyon veszélyes csapattal állnak majd szemben szerdán, akik csak egy góllal lõttek kevesebbet, mint a United ebben a csoportban (9) - amellyel mindkét klub többször volt eredményes, mint a már továbbjutó Benfica.

 

"Már az elsõ mérkõzés elõtt is maximálisan tudatában voltunk a Basel támadóerejének."

 

"Láttunk róluk DVD-ket, mint ahogy minden csapatról, de úgy tûnt akkor is, hogy bármikor képesek lehetnek helyzetek kialakításaira, ugyanis remek csatáraik vannak."

 

"Úgy fogják kezelni ezt a mérkõzést ellenünk, mint ahol semmi vesztenivalójuk nincs. Úgy kell pályára lépniük, hogy megakarják nyerni ezt a mérkõzést, ebben pedig segítségükre lesz az elszántságuk és a fantasztikus közönségük."

 

"De ehhez már hozzászoktunk Európában. Rengeteg tapasztalatot gyüjtöttünk ilyen helyzetekbõl az elmúlt évek során, nem ismeretlen számunkra, hogy kellemetlen fogadtatás mellett kell eredményt elérnünk. Ezt fel is fogjuk használni a Basel ellen, ha szükség lesz rá."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!