Szikrázó harag a pénzügyi eredmények miatt

A Manchester United szurkolói tömeges tüntetést szerveznek a hónap végére a Glazer család ellen.


 

Az esemény a tervek szerint klub október 30-i, Tottenham elleni hazai mérkõzése elõtt fog megvalósulni.

 

Az újabb Glazer ellenes tüntetés középpontjában a klub pénteken nyilvánosságra hozott éves üzleti jelentése áll. A United rekord méretû, 83.6 millió fontos veszteséget könyvelhetett el a szintén rekord mértétû forgalom és mûködési nyereség ellenére is.

 

A szervezõk elmondták, a gyalogos felvonulás nem csak az amerikai tulajdonosok iránti növekedõ harag kifejezése, hanem a tavalyi szezonban indult ’Green and Gold’ kampány része is egyben.

 

 

 

 

„Az eredményeket végre napvilágra hozták, és nem valami szépek” – mondta el a Glazer ellenes csoport szóvivõje, aki honlapot és Facebook oldalt is indított United Against Glazer néven. „Az ötlet még a tavalyi szezonban fogalmazódott meg.”

 

„Mindannyian tudjuk, hogy a Glazer család már 500 millió fontot lopott el a klubtól 2005-ös hatalom átvételük óta. Nem tudom, hogy tudják fenntartani a látszatot, hogy nem, de ez már elfogadhatatlan.”

 

„Furcsa számomra, hogy 2 éve Paul Scholes a meccsek felén kezdett csak, viszont most megint állandó stabil kezdõ. Nincs utódja, aki pótolhatná õt."

 

„Megvettük Bebét közel 8 millióért, amennyire már Rafael van der Vaart-ot is megkaphattuk volna, bár a hollandnak biztos magasabb a fizetési igénye is.”

 

 

„Állítólag 160 millió font készpénz áll rendelkezésre új játékosokat igazolni, de csodálkoznék azon, ha Glazerék nem tartanák rajta a szemüket ezen az összegen.”

 

 

A felvonulás a Tollgate pubból indul szombat délután 16:15-kor, és körülbelül 1 mérföld (1.6 km – szerk.) hosszan fog tartani a Sir Matt Busby útig, ahol az Old Trafford bejárata található.

 

Habár tavaly már volt 2 hasonló, spontán felvonulás, a szervezõk úgy vélik, szervezettsége miatt ez lesz az eddigi legeredményesebb.

 

„Értesítettük a rendõrséget és az illetékes hatóságokat.” – tette hozzá a szóvivõ. „Nagyon szervezett fellépés lesz, amelyben kinyilvánítjuk minden haragunkat a Glazer-rezsim ellen.”

 

 

 

goal.com

 


goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!