Carrick a Chelsea trónjára pályázik

A válogatott középpályás nincs hozzászokva a második helyhez.


A United középpályása az elõzõ idényben elsõ alkalommal tapasztalta meg milyen csak másodiknak lenni. Carrick 2006 nyarán csatlakozott a Vörös Ördögökhöz, majd zsinórban 3 bajnoki címet szerzett, érthetõ tehát csalódottsága.

 

 

 

 

A Tottenham 18.6 millió fontért engedte el 4 évvel ezelõtt, azóta a bajnoki címek mellett Ligakupát, Bajnokok Ligáját és klubvilágbajnokságot is nyert a csapattal.

 

Ehhez jön még egy elveszített BL és FA kupa döntõ, illetve örök álom maradt egyelõre egy siker az angol válogatottal. Nem csoda, hogy ilyen eredmények után a tavalyi ezüst a bajnokságban és a ligakupa gyõzelem nem tette maradéktalanul elégedetté Carricket.

 

„Megnyerni a bajnokságot az elsõ évemben, majd megnyerni zsinórban háromszor nagyon jó érzés, el voltam kényeztetve. Csalódás, hogy tavaly nem sikerült negyedjére is megnyerni, hiszen jó esélyünk volt rá” - mondta Carrick.

 

„Ez egy olyan eredmény lett volna, ami alighanem megismételhetetlen. Lehet, hogy ezért nem sikerült eddig senkinek, mert nagyon nehéz.”

 

„Csalódottak voltunk, hogy nem sikerült.”

 

Miután fontos tényezõ volt a United életében, hogy a megizmosodott Chelsea és Mourinho sorozatát is megtörte, a középpályás bízik benne, hogy a szezon végén visszaszerezhetik az õket megilletõ koronát Carlo Ancelotti csapatától.

 

A Chelsea mindenesetre imponáló mérleget tudhat eddig magáénak. Elsõ 6 meccsükön gyõztesen hagyták el a gyepet, legutóbb az õket 4 ponttal követõ City ellen szenvedték el elsõ vereségüket, ám még így is 5 ponttal a United elõtt vannak.

 

Annak ellenére, hogy Sir Alex Ferguson és csapata az utóbbi 6 év leggyengébb kezdését produkálta, Carrick bízik benne, hogy befoghatják a londoniakat.

 

Ez szerinte Ferguson mentalitásából és kielégíthetetlen sikeréhségébõl fakad, aki érkezése óta tudja, a második hely sosem elég jó.

 

„Hihetetlen, korábbi csapataimat nem megbántva akkoriban ha idegenbe mentünk jó volt nekünk a döntetlen is, itt ilyen fel sem merülhet, csak a gyõzelem elfogadható.”

 

„Itt kimész a pályára és csak a gyõzelemre koncentrálhatsz, ez egy olyan érzés amit korábban sehol sem éreztem.”

 

„Megtanultam, hozzászoktam ahhoz, hogy egy ilyen klubban csak ilyen hozzáállással lehet érvényesülni.”

 

„Óriási élmény volt egy ilyen csapathoz igazolni. Nem csak játszani, hanem edzeni ezekkel a srácokkal és látni hogyan élnek álmaim megvalósulása volt.”

 

„Ez a kisugárzás Fergusonból jön és ezt felveszi minden játékos, aki egyszer besétál az öltözõajtón.”

„Ijesztõ helyzet volt, annak idején beszéltem Rio Ferdinandal, ugyanaz az érzés kavargott benne is, mint bennem amikor megérkezett Manchesterbe.”

 

„Semmi sem készíti fel igazán az embert ezekre a dolgokra, de meg kell mutatni, hogy képes megfelelni az elvárásoknak. Gyorsan kell igazolni, hogy alkalmas a feladatra.”

 

Carrick manchesteri karrierjének legnehezebb idõszaka volt az utóbbi 6 hónap. Sokan bûnbakot csináltak belõle a Bayern elleni BL fiaskó miatt és arról lehetett hallani, hogy az Aston Villa vinné.

 

Számára idén igazán el sem kezdõdött a szezon, eddig mindössze a West Ham ellen kapott lehetõséget, akkor is csak csereként.

 

Carrick azonban ragaszkodik hozzá, hogy van jövõje a klubnál, a Valencia ellen biztató játékot mutatott és bízik benne, hogy Ferguson nem mondott le róla. A középpályás még mindig emlékszik elsõ beszélgetésükre.

 

„Elmentem az angol válogatottal a VB-re és csak kevés információt kaptam a helyzetrõl. Tudtam a Spurs vezetõitõl, hogy érdeklõdik irántam a United, de úgy tûnt húzni akarják tovább a dolgokat.”

 

„Kétségbeestem, nem mindennap történik meg, hogy egy ilyen klubbal hoznak kapcsolatba.”

 

„Az elsõ alakalom amikor Fergusonnal beszéltem az átigazolás biztossá válása után történt telefonon.”

 

„Soha nem voltam ilyen ideges egy telefonhívástól, hallottam róla pletykákat melyek szerint elég merev ember.”

 

„Ezt a telefonhívást sosem fogom elfelejteni.”

 

Manchester Evening News


Manchester Evening News

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!