Rooney kockázatos játékot ûz Fergusonnal

Wayne Rooney nem biztos, hogy jó irányt választott, amikor megtagadva Sir Alex Ferguson szavait, kijelentette, hogy nem bokasérülés miatt hiányzott a Machester Unitedbõl.


Rooney egy tegnapi nyilatkozatában hazudtolta meg menedzsere szavait, amikor azt állította, hogy nem volt sérült már közel két hónapja, és nem tudja miért adta ezt a magyarázatot Ferguson arra, hogy kihagyta még a keretbõl is a Valencia és a Sunderland elleni mérkõzéseken.

 

„Az egész szezonban semmi problémám nem volt a bokámmal” – mondta Rooney.

 

„Az elmúlt két hónapban szünet nélkül edzettem, nem hagytam ki egy gyakorlást se, így nincs probléma az erõnléti állapotommal.”

 

Amikor arról kérdezték, Ferguson vajon miért állította akkor azt, hogy bokasérülést szenvedett, Rooney így válaszolt: „Nem tudom.”

 

Az egykori Everton játékos szeptember óta nem találja régi önmagát, és mindennaposak, hogy kimarad a United keretébõl, ugyanis magánéleti problémái miatt már az egykori klubja ellen a Goodison Parkban rendezett mérkõzésen se vetette be Sir Alex Ferguson, féltve a hazai szurkolók szurkálódásaitól.

 

Ezt követõen pályára lépett a Rangers és a Liverpool elleni mérkõzéseken, majd a Bolton elleni 2-2-es döntetlen alkalmával a 61. percben lecserélték. Ferguson ez után a mérkõzés után mondta azt, hogy Wazza közel három hétig harcképtelen lesz bokasérülése miatt, de nem akart ezen kívül mélyebben belemenni a probléma természetébe.

 

 

„Azt hiszem Wayne két-három hétig nem lesz bevethetõ” – kezdte akkor a skót menedzser.

 

„Ez egy egyszerû bokasérülés. Senki nem szeret ilyen sérülést szenvedni, de ezzel semmit nem lehet csinálni. Mit akarnak, mit mondjak? Írjam le, hogy mi történt a lábában? Jézus!”

 

A Manchester United kispadján lassan 24. éve ülõ edzõlegenda szavait megerõsítendõ Rooneyt lefotózták szeptember 29-én, amint elhagyja a manchesteri kórházat, vélhetõleg egy vizsgálat után.

 

Az angol válogatott csatár sok mindent kockáztat legutóbbi megnyilatkozásával, hiszen amellett, hogy érthetõ frusztráltsága, amiért ki kellett hagynia mérkõzéseket, kapcsolata erõs törést szenvedhet ez által Fergusonnal. Emellett újabb kérdéseket vet fel, hogy akkor Ferguson miért nem vetette be a legutóbbi két mérkõzésen.

 

Mindenki számára egyértelmû, hogy Rooney mélyen tudása alatt teljesít ebben a szezonban, azonban azt azért senki se gondolhatja, hogy Ferguson csakúgy kihagyná klasszis csatárát, szimplán taktikai okok miatt. Sokkal inkább az lehet a háttérben, hogy Rooney mentális okok miatt került a partvonalra, hiszen az utóbbi hetekben sokkal inkább házassága megmentésére és a média megsokszorozódott figyelmére kellett fókuszálnia.

 

Bár a pletykalapoknak ez a jelenlegi helyzet újabb muníciót szolgáltathat, azt illetõen, hogy Rooneyt éppen melyik külföldi klubbal párosítják össze, ám a játékoshoz közel álló források szerint nem akarja megszakítani a Uniteddel a jelenleg is folyó szerzõdéshosszabbítási tárgyalásokat.

 

Az angol válogatott menedzsere, Fabio Capello egyértelmûen elégedetten nyugtázta, hogy Rooneynak nem volt semmi problémája bokájával a kedden végig játszott Montenegró elleni Eb-selejtezõn.

 

Azonban Ferguson reakciója Rooney mondataira egyelõre még váratnak magukra, és amikor a Manchester Unitednek szüksége lenne egy, az elõzõ szezonban klasszis futballista képét mutató játékosra, akkor következik Ferguson vezetõi képességeinek újabb, nem biztos, hogy annyira várt próbája.

 

 

Rooney egyelõre még nem lõtt gólt akcióból a Manchester United színeiben ebben a szezonban, de ez nem is nagyon fog neki, ha nem kap állandó játéklehetõséget, kezdve például a következõ, West Bromwich Albion elleni bajnokin.

 

„Sokkal jobban éreztem magamat az angol válogatott mérkõzésén” – tette hozzá.

 

„Nem voltak problémáim. Játéklehetõségre van szükséged, hogy az erõállapotod jó legyen. Én csak kevés meccsen játszottam eddig, de úgy érzem, hogy nincsen problémám. Azonban ha valaki 3-4 mérkõzést kihagy, akkor nem érezheti magát annyira jól, mint amennyire érezhetné. Szeretnél folyamatosan játékban lenni.”

 

Amikor arról kérdezték Rooneyt, hogy meccsrutinra lenne szüksége, ahhoz, hogy újra maximális erõállapotba kerüljön, így válaszolt: „Azt hiszem ebben a bajnokságban erre van szükség-e az embernek. Játszanod kell, mert ha nem vagy teljesen fitt, akkor nem tudsz sok mindent elérni. Minden nap olyan keményen edzek, amennyire csak lehet, és extra gyakorlatokat is végzek, amikre kiskorom óta nem volt alkalom.”

 

„Keményen kell dolgoznod. Tudom, hogy sok mindenen átmentem, és ha sikerül megszereznem az elsõ gólomat, biztos vagyok benne, hogy onnantól átszakad a gát. Csak be kell találnom. Még sok mérkõzés van hátra ebben a szezonban, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy hamarosan megtalálom a góllövõ cipõmet.”

 

Számos találgatás látott napvilágot Rooney gyenge világbajnoki formájának okát kutatva, ám õ tagadja, hogy fizikai problémákra lenne visszavezethetõ a rossz forma: „Az elõzõ szezon végén megsérültem, de a világbajnokságon minden gyakorlást végig csináltam, és nem voltak fizikális problémáim. Az elõzõ szezon már a múlt. Személy szerint jó idényt zártam, de csak a Ligakupát nyertük meg, pedig többre lettünk volna.

 

Szócsata…

Wayne Rooney (október 12.): „Nem voltak problémáim. Játéklehetõségre van szükséged, hogy az erõállapotod jó legyen. Én csak kevés meccsen játszottam eddig, de úgy érzem, hogy nincsen problémám. Azonban ha valaki 3-4 mérkõzést kihagy, akkor nem érezheti magát annyira jól, mint amennyire érezhetné. Szeretnél folyamatosan játékban lenni.”

 

Sir Alex Ferguson (október 1.): „Rooney néhány hetet múlni nem akaró bokaproblémával játszott végig, ezt pedig magában tartotta, de eljött az a pont, amikor elkezdett szenvedni. Azt hiszi, hogy egészséges, mert mindig azt hiszi, hogy nincs semmi baja. Ez a probléma vele.”

 

Vitás esetek Fergusonnal – áldozatok és túlélõk

Sir Alex Ferguson számos játékossal összeakasztotta már nem létezõ bajszát 24 éves regnálása alatt – néhányan túléltek, azonban többen nem.

 

Áldozatok

DAVID BECKHAM: Négy hónappal azután, hogy Ferguson fejbe rúgta egy focicipõvel, és emiatt hetekig ragtapasszal járkált, Beckhamet eladták a Real Madridnak 25 millió fontért.

 

JAAP STAM: Stam kulcsszereplõje volt az 1999-es Triplázó együttesnek, azonban a holland bekket eladták a Lazionak 2001-ben, miután Head-toHead nevû önéletrajzi könyvében súlyos állításokat fogalmazott meg edzõjével kapcsolatban.

 

PAUL INCE: Ince nagyon irritálta Fergusont, amiért elnevezte saját magát „kormányzónak”, ezt követõen pedig eladták az Internazionalenak 1995 nyarán. Ferguson késõbb a középpályást „nagypályás fickónak” nevezte.

 

ROY KEANE: Keane szerzõdését 2005 novemberében felbontották, miután az ír játékos egy MUTV-nek adott nyilatkozatában kikelt csapattársai, és Ferguson másodedzõje, Carlos Quieroz ellen.

 

RUUD VAN NISTELROOY: 219 meccsen 150 gólt szerzett, Ferguson azonban mégis kihagyta a holland gólvágót a 2006-os Ligakupa döntõn, majd késõbb eladta a Real Madridnak, miután összetûzésbe került az egyik edzésen Cristiano Ronaldoval.

 

GABRIEL HEINZE: Az argentin védõ azzal váltotta Ferguson haragját, hogy a Liverpoolhoz akart igazolni 2007-ben. Ferguson nem engedte, hogy Heinze a United legnagyobb riválisához kerüljön, inkább eladták a Real Madridnak.

 

Túlélõk

RYAN GIGGS: 18 éves korában Ryan Giggs azzal váltott ki mérhetetlen haragot a skót menedzserbõl, hogy Lee Sharpe társaságában éjszakáig bulizott, miközben a bajnokságban kiélezett csatát folytattak a Leeds Uniteddel. Giggs akkor ezt mondta: „Bezárt a házba, mint egy bikát a karámba, vöröslõ fejjel pedig lehordott a sárga földig.” 18 év elteltével Ryan Giggs még mindig a Unitedben játszik.

 

PAUL SCHOLES: Azt mondta, hogy ’nem játszik gyerekekkel’ a 2001. novemberi, akkor éppen Worthington Cupnak hívott Arsenal elleni Ligakupa meccsen. Ezt követõen kötelezték, hogy 24 órával késõbb pályára lépjen egy emlékmérkõzésen Barnsleyban, de azóta is kulcsfigurája a klubnak.

 

NANI: A portugál szélsõ azt találta mondani, hogy Ferguson „letörte az önbizalmát” az elõzõ szezonban. Hosszú idõszak következett, amikor csak a pályán kívülrõl nézhette a csapatot, azonban azóta kulcsemberré vált.

 

Telegraph

 


Telegraph

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!